تاۋۇز ئىچىدە دۈملەنگەن توخۇ
ئاساسى ماتىريال: يوغانراق تاۋۇز 1 تال ، يېڭى يىتىلگەن چۈجە 1 تال < كىچىگىرەك توخۇ > دىمەكچى
قوشۇمچە خۇرۇچلار: تۇز، تېتىتقۇ، بەديان، كاۋاۋىچىن، زەنجىۋىل ، سامساق، غولپىياز، سېرىق ناۋات،
ئىشلەش ئۇسۇلى:1- باسقۇچتا توخۇنىڭ ئىچكى ئەزالىرىنى پاكىزە ئېلىپ يۇيۇپ . جاۋۇرغا توخۇنى سېلىپ تۇز،
تېتىقۇ، بەديان، كاۋاۋىچىن، زەنجىۋىل، سامساق، غولپىياز، < زەنجىۋىل ياپراقچە،
سامساقنى پۇتۇن پېتى يانجىۋىتىمىز، غولپىياز بۆلەكچە> سېلىپ بىر سائەتچە تەملەندۈرىمىز.
2- باسقۇچتا : تاۋۇزنىڭ پىلەك قىسمىدىن توخۇ پاتقۇدەك قىلىپ كىسىپ ئىچىنى ئويۇپ ئېلىۋىتىمىز.
تەملەنگەن توخۇنى خۇرۇچلاردىن ئايرىپ ئېلىپ ئىچىگە ئازراق ناۋات سېلىپ ئىچى ئويۇلغان تاۋۇز ئىچىگە
تىقىپ ئاغزىنى ھىم ئىتىپ مۇقۇملاشتۇرۋالىمىز.
3- باسقۇچتا تونۇرغا ئوتۇننى جىقراق سېلىپ ئوت قالاپ ئوت كۆيۈپ چوغى سۇس چۈشكەندە ئوتۇرىنى
ئېچىپ تەييار بولغان تاۋۇزنى چوغقا كۆمۈپ 40 مىنۇتچە تۇرغىزىمىز ئاندىن كۈلنى ئېچىپ تاۋۇزنى
ئېلىپ ئاغزىنى ئاۋايلاپ ئېچىپ توخۇنى تەخسىگە ئالساق تەييار بولىدۇ. ئەمدى ئىستىمال قىلىڭ قېنى!!!!!!!!!
رولى : ئۆپكە ئىشىغى ، دەم سىقىش، كۆك يۈتەل كىسەللىرىگە مەنپەت قىلىدۇ.
[ بۇ تېمامۇتتەقېبۇ يەردىن2013-12-31 23:22قايتا تەھرى ]