تەييارلاش ئۇسۇلى تۆۋەندىكىچە؛ زاراڭزا مېيى 400گىرام. باش پىياز 500 گىرام نىپىز شىلىپ توغرايمىز. قوي گۆشى قوۋرۇغۇسىدىن 1.5كىلوگىرام چاقماق قەنت چوڭلۇقتا توغرايمىز. كالا گۆشى 500 گىرام ئۇنىمۇ چاقماق قەنت چوڭلۇقتا توغرايمىز. سېرىق سەۋزە 2كىلو گىرام سەۋزىنى سەرەڭگە ئۇزۇنلىقىدا توغريمىز. تۇز مۇۋاپىق مىقتاردا . گۈرۈچ 2كىلوگىرام گۆرۈچنى پاكىز يۇيۇپ ئېلمان سۇغا چىلاپ قويۇمىز. بۇماتىرياللارنى تەييارلاپ بولغاندىن كىيىن قازانغا ئوت يېقىپ قازان قىزىغاندا زاراڭزا مېيىنى قازانغا قۇيۇپ ماي قىزىغاندا توغراپ تەييارلىغان پىيازنى سېلىپ پىياز بەكرەك ساغارغىچە قورۇيمىز . ئاندىن تەييارلانغان قوي كالا گۆشىنى سالىمىز . .ئاندىن سەۋزىنى سېلىپ سەۋزە ئۆلگۈچە قورۇيمىز. ئاخىرىدا سۇ قۇيۇپ تۇز سېلىپ 30مىنوت پەس ئوتتا قاينىتىپ چىلاپ قويۇلغان گۈرۈچنى قوورۇپ تەييار لىغان پولوغا سېلىپ ئاندىن سۇيى تۇگىگەندە تەكشى ئېلىشتۇرمىز ئاندىن تۇۋاقنى يېپېپ نورمال ئوتتا 10مىنوت قويېمېز ئاندىن دۇملەيمىز. دۇملەپ بولۇپ 5مىنوت ناھايىتى پەس ئوتتا قويۇپ ئاندىن تەكشى ئېلىشتۇرۇپ ئېستىمال قىلساق بولىدۇ. قېنى دوسلا تەييارلاپ تېتېپ باققايسىلە. تەييارلىيالمايدىغانلا. ئۈرۇمچىدە بولساڭلا تۇرگۈن پولوخانىسىغا. خوتەندە بولساڭلا خان ئوردا ئالاھىدە تائاملىرى تاماقخانىسىغا بېرېپ تېتېپ كورگەيسىلە . بول مىسا مەن بىلەن ئالاقىلىشىڭلا چ چ 408270963 تېلفون نۇمۇرۇم 13779299221 ئۆگۈتۇپ قويېمەن دوسلا.
[attachment=558] [attachment=559]
مۇشنىڭغا ئوخشامدۇ؟
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-08-02 17:32دە قايتا تەھر ]