ماتىريالى:قوي گۇشى 300گىرام،بۆرەك5دانە،قوي جىگىرى 300گىرام بامبۇك زىق 24دانە
باش پىياز ،يۇمغاق سۇت(ئاش كۇكى)قىزىلمۇچ
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،زىرە،ئۇۋاق قىزىلمۇچ،
تەييارلاش :ماتىرياللارنى يالپاق توغراپ ئايرىم ئايرىم ھالدا بىر زىققا 4تالدىن ئوتكۇزۇپ
24زىق ئوتكۇزۇپ تەييارلايمىز . باش پىياز ،يۇمغاق سۇت(ئاش كۇكى)قىزىلمۇچلارنى
ئۇششاق چاناپ تەييارلىۋالىمىز
قازانغا ماي قۇيۇپ قىزىغاندا ئوتكۇزۇلگەن كاۋاپچىلارنى مايغا سېلىپ پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ.پىشۇرۇلغان كاۋاپچىلارنى قازانغا سېلىپ ،تۇز،
زىرە،قىزىلمۇچ، سىپىپ ئارلاشتۇرۇپ تەييارلىۋالىمىز تەخسە يۇزىگە چاناپ تەييارلانغان
باش پىياز ،يۇمغاق سۇت(ئاش كۇكى)قىزىلمۇچلارنى ئۇچكە بۇلۇپ تەكشى يېيىتىمىز .
بورەك ،گوش جىگەرلەرنىمۇ ئايرىم ئايرىم ھالدا تەخسىگە رەتلىك تىزىپ (رەسىمدىكىدەك)
مىھلانلارنىڭ ئالدىغا ئېلىپ چىقساق بۇلىدۇ ئائىلىلەردە قىلىپ يىيىشمۇ قولايلىق
