oznur.cn abduheni
ئابلەت
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 3959
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 193
شۆھرىتى: 1980 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1980 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 214 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 23(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================


1- سوئال: زەنجىۋىل(سىڭجاڭ) نى ھەرقانداق قورۇمىغا ئىشلىتەمدۇ؟
جاۋاپ : زەنجىۋىل ، غولپىياز ، سامساق ئۈچى قوشماق بولۇپ قورۇمىغا مەززىلىك تەم كىرگۈزگەندىن باشقا ئاشجازاننى ياخشىلاش ، قاندىكى مىكروبنى ئۆلتۈرۈش ، قاندىكى ياغنى ئىرىتىش رولىنى ئوينايدۇ ، سالامەتلىككە ئىنتايىن پايدىلىق ئۈچ قوشماق ، گۆش تۈرىدىكى ( تۇخۇملارمۇ شۇنىڭ ئىچىدە ) قورۇمىلارغا سالغان ياخشى . لېكىن مېۋىلەردىن تەييارلانغان قورمىلارغا سېلىنمايدۇ . تاتلىق چىقىدىغان قورۇمىغا ئېھتىيات بىلەن كېمەيتىپ سالغان تۈزۈك .
2- سوئال: قورۇما قورۇشتىن بۇرۇن قازانغا گۆشنى سېلىپ قىزارماي تۇرۇپلا زەنجىۋىل سېلىۋەتسە قورۇما مېزىلىك بولىدۇ دەيدىكەن بۇ گەپنىڭ ئىلمىي ئاساسى بارمۇ؟
جاۋاپ : مېنىڭچە ئەڭ ياخشىسى گۆشنىڭ قېنى قاچقاندىن كېيىن سالغان ياخشى ، بالدۇر سېلىنسا گۆشنىڭ قىزىرىشىغا تەسىرى بولىشى ، ياكى زەنجىۋىل كۆيۈپ كېتىشى مۇمكىن . تەمنى ياخشىلاش ئۈچۈن گۆشلەر خام ۋاقتىدا « ئۈچ قوشماق سېلىنىپ ، بېسىپ قويۇپ تەم كىرگۈزىدىغان ئەھۋال ئومۇملاشقان .
3- سوئال: قۇرۇتۇلغان زەنجىۋىل بىلەن يۆل زەنجىۋىلنىڭ قانداق ئالاھىدىلىكلىرى بار؟
جاۋاپ : ھۆل زەنجىۋىلنىڭ يىل ئاتلىغىنى ياخشى بولۇپ ئۇ تېز قورۇيدىغان قورۇمىلارغا ، قۇرۇق زەنجىۋىل قاينىتىدىغان، ئۇزۇندا پىشىدىغان قورۇمىلارغا ياكى قىيمىلارغا ( تالقىنى ) سېلىنىدۇ .
4- سوئال: بەزىلەر قورۇمىدىكى زەنجىۋىلنى پۈتۈن - پۈتۈن يەۋىرىدىكەن، مەن يىسەم بەك قاڭسىقكەن، زەنجىۋىلنى خام يېسە ئادەمگە پايدىلىقمۇ؟
جاۋاپ : زەنجىۋىل ئاشقازاننى ساغلاملاشتۇرىدىغان ئەڭ ياخشى دورا ھېساپلىنىدۇ ، شوڭا ئۇنى يەپ ئادەتلىنىش كېرەك . خەنزۇلارنىڭ زەنجىۋىلنى ئىنچىكە توغراپ قايناقسۇغا بېسىپلا تەييارلىغان سوغ سەيلىرى با . ئۇلارا دا يەنە : « كەچتە تۇرۇپ يەڭ ، ئەتىگىنى زەنجىۋىل يەڭ » دەيدىغان گېپى بار . ئاخشىمى تۇرۇپ يىسە كېچىچە يەل پەيدا بولۇپ ئۈچەي يولى راۋانلىشىدۇ . ناشتىدا زەنجىۋىل يىيىلسە ئەتتىگەندىلا ئاشقازان ساغلاملىشىپ كەچكىچە يىگەن يىمەكلىكلەر ياخشى ھەزىم بولىدۇ .
5- سوئال: زەنجىۋىلنىڭ سۈنئىي ئۇسۇلدا (ئوغۇتتا) ياكى تەبىئىي يېتىشتۈرۈلگەنلىكىنى قانداق پەرقلەندۈرىمىز؟
ج : ھازىر تەبىئى ئوغۇتتا يېتىشتۈرىدىغىنى جوڭگودا بولمىسا كېرەك .
6- سوئال: ئادەتتە ئائىلىدە قورۇما قورىغاندا زەنجىۋىلنى قانچىلىك مىقداردا ئىستېمال قىلغان ياخشى؟
ج : بىر كىشىلىك تاماققا ھۆل زەنجىۋىلنى 10 گ رام ئەتراپىدا ، قۇرۇقى بولسا 1 گرام ئەتراپىدا ئىشلەتسە مۇۋاپىق .
7- سوئال: بۇرۇنلاردا قوش گۆشى شورپىسىغا زەنجىۋىل سالمايمۇ شۇنداق تەملىك قىلىپ ئىستىمال قىلاتتۇق، ھازىرقى ئۇستاملار ھەر قانداق شورپىغا كاللەك كاللەك زەنجىۋىلنى سېلىۋىتىدىكەن، بۇنداق قىلىش توغرىمۇ؟
ج : مېنىڭچە ياۋا ھايۋان، قۇش گۆشلىرىدىن تەييارلىنىدىغان شورپىغا غولپىياز بىلەن تۇزدىن باشقىنى سالمىغان ياخشى .
8- سوئال: زەنجىۋىلنى ئاقلىماي بىۋاستە توغراپ ئىتىمال قىلسا زىيانلىقمۇ؟
ج: ئۇنىڭ شوپىكى بەك قاتتىق بولۇپ ھەزىم بولمايدۇ ، تازىلىق جەھەتتىن ئېيىتقاندىمۇ ئاقلىۋەتكەن ياخشى .
9- سوئال: زەنجىۋىلنى بۇرۇن ئۇيغۇرلار ئىستىمال قىلامتى؟
ج : مەن ئەقلىمگە كەلسەم ئاشخانىلاردا ئىشلىتەتتىكەن ، لېكىن ئائىلىلەردە ئىشلىتىلمەيتتى . ئەمما ئۇ ئۇيغۇر تىبابىتىدە بەك كەڭ ئىشلىتىلىدىكەن .
10- سوئال: بىۋاستە زەنجىۋىلنى قىيما قىلىپ گۆش ئارلشتۇرۇپ قىيمىلىق تائام ئەتسە بولامدۇ؟
ج: مېنىڭچە بنولمايدۇ . چۈنكى زەنجىۋىلنىڭ قېرىق تەمى كۈچلۈك بولۇپ ، ئۇ جىق سېلىنىپ قالسا گۆشنىڭ مەززىلىك تەمىنى يۇقۇتۇپ قويۇدۇ
مەنبە   تائاملار تورىدىن
تېما تەستىقلىغۇچى : ئەنگەر
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-10-13, 13:52

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( ئابلەت )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-10-13 00:05 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئابلەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

خوشامەت
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 3224
نادىر تېما : 3
يازما سانى : 1229
شۆھرىتى: 12770 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 12980 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 1403 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 371(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-06-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-06
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

پەچەت بىلىملاركەن
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-10-13 22:59 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( خوشامەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

Ali_Telak

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 494
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1324
شۆھرىتى: 14035 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 23038 دوللار
تۆھپە: 16 ھەسسە
ياخشى باھا: 1419 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 280(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

biliwilixka  tigixlik  bilimilarkan
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-10-14 08:56 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( Ali_Telak ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئىنتىزار0998
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 3876
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 151
شۆھرىتى: 1560 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1620 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 169 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 28(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-08-22
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-28
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مىنىڭمۇ سورىماقچى بولغانلىرىمنىڭ جاۋابى باركەن . بەكلا خوش بولدۇم . تىمىلىرىڭىز ئۈزۈلۈپ قالمىغاي .
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-10-14 13:16 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئىنتىزار0998 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ۋارىس
دەرىجىسى : پىشقەدەم ئەزا


UID نۇمۇرى : 3952
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 50
شۆھرىتى: 500 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 400 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 51 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 10(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-08-31
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بەك ياخشى دەرىسكەن رەخمەت سىلىكە....،   
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-10-26 22:06 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ۋارىس ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ساغلاملىق بىلىملىرى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/