چۈچۈمەل كالاگۆشى<凉拌牛肉> تەييارلاش
بۇنى ئاۋال دورا_دەرمەك تەڭشەلگەن قېرى شورپىدا (لوۋتاڭ) گوشىنى پىشىۇۋالىمىز
قېرى شورپا تەييارلاش:داتلاشماس كورا ،ياكى بىسىملىق قازانغا يېرىم سۇقۇيۇپ تۇز سېلىپ
كاۋاۋىچىن،قاقىلە،ئارپابەدىيان،قۇزاقدارچىن ،زەنجىۋىل مىقدارچىن ،قاقمۇچ ،مىقدارچىن
پىل-پىل،شاكاپ بەدىيان
قاتارلىقىلارنى سېلىپ گوشنى سېلىپ كۇچلۇك جىياڭيۇ قۇيۇپ (دۇرا-دەرمەك ھارىقى
ئەڭ ياخشىسى ئىشلەتمەڭ) بىر باش سەۋزە ئازراق سېرىق ناۋات سېلىپ تەييارلاپ
ئادەتتىكى قازاندا 2سائەت يۇقىرى بېسىملىق قازاندا 25 مىنۇت پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز
سىز دىگەندەك تەمىنى تەڭشەش ئۇچۇن ئازراق قىزىلمۇچنى يۇمشۇتۇپ ،يۇمشاق چانايمىز
بىرباش غولپىياز،بىر باش سامساق،ئازراق زەنجىۋىللەرنى يۇمشاق چاناپ بۇلارنى بىر قاچىغا
سېلىپ ئارلاشتۇرۋالىمىز.ئاندىن ،ئككى چۇمۇچ ماي قىزىتىپ ئۇستىگە قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ
سۇغاق يىمەكلىكلەر ئۇچۇن مەخسۇس تەم تەڭشەش خۇرىچى تەييارلانغان بۇلىدۇ
ئازراق كۇنجۇت سېلىپ قويساقمۇ بۇلىدۇ.
تەيارلاش ئۇسۇلى: دورد دەرمەكلەر بىلەن پىشۇرۇلغان كالا گۆشىدىن 300 گىرامنى نىپىز
توغراپ بىر قاچىغا تەييارلىۋالىمىز
تەم تەڭشەش: نىپىز توغرالغان كالا كۇشىگە .تۇز،ئۇستىدىكى قىزىلمۇچتىن بىر قۇشۇق ،
قىزىلمۇچ يېغىدىن بىر قۇشۇق كاۋۋاۋىچىن مېيى.تۇز. ئاچچىقسۇ يېرىم قۇشۇق،كاۋاۋىچن
مېيى نەچچە تامچە تېمىتىپ ھەممىسىنى ئارلاشتۇرۇپ تەمىنى تېتىپ تەخسىگە ئېلىپ
ئىستىمال قىلىمىز .تەخسىگە رەتلىك تىزىپ يۇقىردا ئېيتىلغان تەم خۇرۇچلارنى تەڭشەپ
ئۇستىگە قۇيۇپ ئىستىمال قىلساقمۇ بۇلىدۇ
تور بېكىتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئېلان چىكىشنى ئۇنۇتماڭ !