
.

.
كېرەكلىك خام ئەشيالار: گۆش600گىرام،{ئۈچ ئۈلۈش سىممىز يەتتە ئۈلۈش ئۇرۇق}
سوڭپىيازنىڭ بېشى 150گىرام، تىيەنمىيەنجاڭ 30گىرام
تۇز مۇۋاپىق. جاڭيۇ 5گىرام
ئاق شېكەر 20گىرام سېرىق ھاراق 25گىرام
تېتىتقۇ مۇۋاپىق ھۆل پۇرچاق ئۇنى 35گىرام
چۈچۈتۈلگەن ماي 150ەىرام.
تەييارلاش ئۇسۇلى:1>گۆشنى ئۇزۇنلىغى 5سانتامىتىر كىلىدىغان ئىنچىكە سىر قىلىپ توغرايمىز.پىيازنىمۇ 5سانتمېتىر ئۇزۇنلۇقتا توغراپ ،سوغاق سۇغا چىلاپ قۇيۇمىز.
2>جىياڭيۇ،تۇز،سېرىق ھاراق،10گىرام سېلىپ گۆشنى ئارلاشتۇرۇپ بەنلە قىلىۋالىمىز.
3>ساپلىققا ماي قۇيۇپ،ماي قىزىغاندا گۆشنى تاشلاپ قۇرۇپ،ئېلەشتۈرۈپ،سېرىق ھاراق،مىيەنجاڭ،جاڭيۇ،ئاق شېكەر قۇشۇپ قورۇپ، تېتىتقۇ،سېلىپ تەكشى ئېلەشتۈرۈپ،تەخسىدىكى تەييارلىۋالغان پىيازنىڭ ئۈستىگە سالىمىز.
ئالاھىدىلىكى:بۇ سەينىڭ رەڭگى سارغۇچ قىزىل،گۆشلىرى يۇمشاق،پىيازلىرى پۇراقلىق،(تاتلىق ئۇن بوتقىسى) تىيەنمىيەنجاڭ پۇرۇقى كۈشلۈك.ئېغىزغا تېتىشلىق
[ بۇ يازمامەمەتجان88تەرپىدىن2011-09-20 21:36دە قايتا ]