菊花茄子 جۇخۇا گۈلى شەكىللىك پىدىگەن قورۇمىسى
ماتىىريالى: پىدىگەن 3تال ، قوي گۈشى 50گىرام ،سامساق،زەنجىۋىل،سۇپپىياز،قىزىل سەۋزە، قۇلۇلە مىيى يەنى蚝油 جاڭيۇ،كۈنجۈت مېيى ،پۇرچاق ئۇنى،5خىل پۇراقلق ماتىريال:花椒20 大料20 小茴香10 桂皮10 丁香8
تېتىتقۇلار:، تۇخۇ تەن جەۋھىرى، تۇز، تېتىتقۇ قاتارلىقلار
تەييارلاش ئۇسۇلى: ،سامساق،زەنجىۋىل،سۇپپىياز،قىزىل سەۋزە، قاتارلىق ماتىرياللارنى چانايمىز ، قوي گۈشى ئۇششاق توغرايمىز پىدىگەننى پاكىز يۇغاندىن كىن رەسىمدىكىدەك توغرايمىز، پۇرچاق ئۇنىدىن پايدىلنىپ ئۇماچ يا ساپ پىدىگەننى مىلەپ ئاستا زالا قىلىپ پۇ شۇرۇپ ئالىمىز ، ئاندىن تەخسىگە چىرايلىق قىلىپ تىزىمىز
قورۇش ئۇسۇلى: قازانغا ماي قۇيۇپ قىززىغانداقوي گۈشى سېلىپ قورۇپ سارغايتىمىز ئاندىن سامساق،زەنجىۋىل،سۇپپىياز سېلىپ قورۇپ مىزلىك پۇراق چىقىرىمىز،ئاندىن مۇۋاپىق مىقداردا جاڭيۇ،بىرقۇشۇپ 5خىل پۇراقلق ماتىريال سېلىپ قورۇپ تۇز سالىمىز،ئاندىن 1چۇمۇش ئەتراپىدا قۇلۇلە مىيى يەنى蚝油 سېلىپ قو رۇيمىز ئاندىن تۇخۇ تەن جەۋھىرى، تۇز، تېتىتقۇ سېلىىپ تەمىنى تەڭشەپ ،كۈنجۈت مېيى ئازراق سۇزۈك ماي قۇشۇپ ھۆل كىراخمال بىلەن قۇيۇل دۇرۇپ پىدىگەن ئۇستىگە ئالساق بۇلىدۇ ئانددىن پىىدىگەننىڭ ئۇشتىگە قىزىل سەۋزە سوقمىسىنى تىز ساقلام بۇلىدۇ
رەسىملار بەيدۇ تورىدىن ئېلىندى ، ئىتىش ئۇسۇلى مىىنىڭ ئۇستام
[ بۇ يازمائازاپتەرپىدىن2011-09-12 17:10دە قايتا تەھر ]