illikdunya.biz abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
خوشامەت
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 3224
نادىر تېما : 3
يازما سانى : 1003
شۆھرىتى: 10280 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 10470 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 1126 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 235(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-06-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

قاندىكى ماينى ئېرىتىدىغان  قايسى يىمەكلىكلەر بار ؟ياردەم قىلساڭلار بوپتىكەن؟ئاۋارە قىلىدىغان بولدۇم.رەھمەت......
تېما تەستىقلىغۇچى : ئاتەش رەنا
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-08-24, 02:47

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( خوشامەت )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-08-24 09:26 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( خوشامەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
نائىلە

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 3090
نادىر تېما : 7
يازما سانى : 539
شۆھرىتى: 5670 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 6491 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 657 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 176(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-17
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن پىياز قاندىكى ماينى ئېرىتىدۇ دەپ ئاڭلىغان ، يېشىل كۆكتاتلارنى كۆپرەك ئىستىمال قىلسا بولارمىكىن .
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-24 11:20 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نائىلە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2825
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 817(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بۇ تېمىدىن پايدىلىنىڭ !
http://axpaz.cn/bbs/read.php?tid-5081.html
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-24 11:47 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئەنگەر
http://angar0995.blogbus.com

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 746
نادىر تېما : 6
يازما سانى : 593
شۆھرىتى: 6195 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 6370 دوللار
تۆھپە: 13 ھەسسە
ياخشى باھا: 706 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 346(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

خوشامەتچىلىكتىن تاپاۋەت ياخشى ئوخشىمامدۇ بۇرادەر.گۆشنى جىق يەپ ،بىكار يېتىپ قاندىكى ماينى كوپلىتىۋالدىم دەڭ
udum
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-25 00:28 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەنگەر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

سەۋسەبىن
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 1059
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 378
شۆھرىتى: 3965 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 4950 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 394 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 53(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-31
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن ، ئۆزەمنىڭ ئوقۇغان كىتابلىرىم ھەم ئۈگەنگەن بىلىملىرىمگە ئاساسەن ، بۇ تېمىڭىز توغۇرلۇق ئازىراق توختېلىپ ئۆتەي :
سىز دەۋاتقان قاندىكى بۇ ماينى بىز ، تىبابەت ئىلىمىدە ، خولېستېرىن ، يەنى  cholestrol  دەپ ئاتايمىز . خولېستېرىن - بەدىنىمىزدىكى ماينىڭ بىر تۈرى بولۇپ ، ساغلام كىشىلەرنىڭ تېنىدە ئادەتتە ، 140 - 150 گىرامغىچە بولىدۇ . بۇنىڭ تەركىبىدىكى 10 - 13 گىرام ماي قاندا ئېرىيدۇ .  خولېستېرىن بەدىنىمىزدىكى نۇرغۇن مۇھىم ماددىلارنىڭ خام ئەشياسى . ئەڭ ئاددىسى خولېستېرننىڭ تەركىبىدە ، ھەزىم قىلىشقا ياردەم بېرىدىغان ئۆت سۇيۇقلىقىمۇ بار . بەدىنىمىزدىكى كۆپ قىسىم خولېستېرىن جىگەردە شەكىللەنگەن بولۇپ ، بەدەندە ئايلاندۇرۇپ پايدىلىنىدۇ .  ھەمدە ، خولېستېرىن ئاساسلىقى ، گۆش تۈردىكى ۋە تۇخۇم تۈردىكى يېمەكلىكلەر ئارقىلىق قوبۇل قىلىنىدۇ .
خولېستېرىن كۆپىيىشنىڭ سەۋەبى ، يېمەك - ئىچمەك .  ئەمما ، تىبابەت ئىلىمىدە بىز يەنە ئاندا - ساندا ، جەمەتىدە مانا مۇشۇنداق قاندا ماي تەركىبى يۇقۇرى كىشىلەردىنمۇ ، سىز ، بىزگە ئىرسىيەت قالىدىغان ئەھۋاللار يوق ئەمەس دەپ قارايمىز .
بەدىنىمىز ئېھتىياجلىق بولىدىغان بىر كۈنلۈك خولېستېرىننىڭ مىقدارى ئادەتتە ، 1 - 2 گىرام . پەقەت زۆرۈر بولغان خولېستېرىن مىقدارىغا كاپالەتلىك قىلىنسا ، بەدەن ئىقتىدارىنىڭ نورمال ئېھتىياجىنى قاندۇرالايدۇ .  
ئەمدى ، سىز ئېھتىياجلىق بولغان ، قاندىكى ماينى ئېرىتەلەيغان ، ( سۈپەتسىز ماينىڭ تۆۋەنلىشىگە ياردەم بېرىدىغان ) يېمەكلىكلەرگە كېلەيلى :
1 . كۈنجۈت يەپ بېرىڭ .  ( ھەر كۈنى بىر قوشۇقتىن يەيسىز . ) كۈنجۈتنىڭ بەدەننى قۇۋەتلەش ۋە جىسماني كۈچنى ئەسلىگە كەلتۈرۈش رولىدىن باشقا ، بەدەندىكى سۈپەتسىز ماينىڭ ئىشلەپچىقىرلىشىغا قارشى تۇرۇش رولىمۇ بار .
2 . قاتتىم مېۋىلەر تۈرىدىكى ، ئۆرۈك قېقى ، خاسىڭ ، ياڭاق ، بادام مېغىزى قاتارلىقلارنى ، يەنە ئاشۇ كۈنجۈتكە ئوخشاش ، ھەر كۈنى مۇۋاپىق مىقداردا يەپ بېرىسىز .
3 . زەيتۇن مېيىنى كۈندۇلىك تۇرمۇشتىكى ئائىلدە ئېتىلدىغان ئاش - تاماقلارغا ، ئاساسەن دېگۈدەك ئىشلىتىسىز .  باشقا مايلارنى ئىشلىتىشنى توختېتىپ تۇرۇڭ مەلۇم مەزگىل .
4 . ئالمىنى كۈندە يەڭ .  يەنە سېرىق پۇرچاقمۇ بار .
5 . بازاردىن سۈت سېتىۋالغاندا ، ۋېتامىن D لىك سۈتنى سېتىۋالماي ،  قويۇقلۇق دەرىجىسى بەك قويۇق ئەمەس ، پېشىقلاپ ئىشلەنگەن ئالاھىدە سۈتنى سېتىۋىلىڭ .  مەسىلەن : مەخسۇس مۇشۇ سېرىق پۇرچاقتىن ئىشلەنگەن سۈتلەر بار . شۇنى ئىچىڭ .
6 . گۆشتىن قاتتىق پەرھىز تۇتۇڭ ئۆزىڭىزنى .  بولسا ، كېسىلىڭىز ساقايغۇچە ، پەقەتلا يېمەڭ .  يېشىل ، ھەم مايدا قورۇلمىغان
سەي - كۆكتاتلارنى كۆپىرەك يەپ بېرىڭ .  توخۇ گۆشى ، ۋە تاسما بېلىقنى ، زەيتۇن مېيىنى ئازىراقلا ئىشلىتىپ ، قورۇپ يېسىڭىز بولىدۇ .
7 .  يېگەنگىلا كېسەل ساقايماس !  مۇۋاپىق بەدەن چېنىقتۇرىسىز . مەسىلەن : يەڭگىل مېڭىپ بېرىسىز . ئاستىراق يۈگۈرەيسىز  .
8 . تۇخۇمنىڭ سېرىقىنى پەقەتلا يېمەڭ . پۈتۈن يېمەكلىكلەر ئىچىدە ، مۇشۇ تۇخۇمنىڭ سېرىقىدا ماي ئەڭ كۆپ . تـۇخۇمنىڭ ئېقىنى ئىشلەتسىڭىز بولىدۇ .
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+60(يۈسۈپجان) ئەجرىڭىزگە ب ..
  • چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-25 07:24 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سەۋسەبىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەنگەر
    http://angar0995.blogbus.com

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 746
    نادىر تېما : 6
    يازما سانى : 593
    شۆھرىتى: 6195 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 6370 دوللار
    تۆھپە: 13 ھەسسە
    ياخشى باھا: 706 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 346(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-09
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-23
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    نەقىل
    بۇ مەزمون4قەۋەتتىكىسەۋسەبىننىڭ2011-08-25 07:24دە يوللىغان يازمىسى  :
    مەن ، ئۆزەمنىڭ ئوقۇغان كىتابلىرىم ھەم ئۈگەنگەن بىلىملىرىمگە ئاساسەن ، بۇ تېمىڭىز توغۇرلۇق ئازىراق توختېلىپ ئۆتەي :
    سىز دەۋاتقان قاندىكى بۇ ماينى بىز ، تىبابەت ئىلىمىدە ، خولېستېرىن ، يەنى  cholestrol  دەپ ئاتايمىز . خولېستېرىن - بەدىنىمىزدىكى ماينىڭ بىر تۈرى بولۇپ ، ساغلام كىشىلەرنىڭ تېنىدە ئادەتتە ، 140 - 150 گىرامغىچە بولىدۇ . بۇنىڭ تەركىبىدىكى 10 - 13 گىرام ماي قاندا ئېرىيدۇ .  خولېستېرىن بەدىنىمىزدىكى نۇرغۇن مۇھىم ماددىلارنىڭ خام ئەشياسى . ئەڭ ئاددىسى خولېستېرننىڭ تەركىبىدە ، ھەزىم قىلىشقا ياردەم بېرىدىغان ئۆت سۇيۇقلىقىمۇ بار . بەدىنىمىزدىكى كۆپ قىسىم خولېستېرىن جىگەردە شەكىللەنگەن بولۇپ ، بەدەندە ئايلاندۇرۇپ پايدىلىنىدۇ .  ھەمدە ، خولېستېرىن ئاساسلىقى ، گۆش تۈردىكى ۋە تۇخۇم تۈردىكى يېمەكلىكلەر ئارقىلىق قوبۇل قىلىنىدۇ .
    خولېستېرىن كۆپىيىشنىڭ سەۋەبى ، يېمەك - ئىچمەك .  ئەمما ، تىبابەت ئىلىمىدە بىز يەنە ئاندا - ساندا ، جەمەتىدە مانا مۇشۇنداق قاندا ماي تەركىبى يۇقۇرى كىشىلەردىنمۇ ، سىز ، بىزگە ئىرسىيەت قالىدىغان ئەھۋاللار يوق ئەمەس دەپ قارايمىز .
    بەدىنىمىز ئېھتىياجلىق بولىدىغان بىر كۈنلۈك خولېستېرىننىڭ مىقدارى ئادەتتە ، 1 - 2 گىرام . پەقەت زۆرۈر بولغان خولېستېرىن مىقدارىغا كاپالەتلىك قىلىنسا ، بەدەن ئىقتىدارىنىڭ نورمال ئېھتىياجىنى قاندۇرالايدۇ .  
    ئەمدى ، سىز ئېھتىياجلىق بولغان ، قاندىكى ماينى ئېرىتەلەيغان ، ( سۈپەتسىز ماينىڭ تۆۋەنلىشىگە ياردەم بېرىدىغان ) يېمەكلىكلەرگە كېلەيلى :
    .......

    ئەمىلىيەتتە «خوشامەت»بۇرادەرنى دىگىنىم بىلەن ئۆزۈم نەق مۇشۇ كېسەل بىلەن پالاكەتلىشىپ قالغانمەن،«سەۋۋەبىن»بەك ئېسىل رېتسىپنى دەپ بەرگەنلىكىڭىزگە كۆپ رەخمەت.
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-25 13:54 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەنگەر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    نائىلە

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 3090
    نادىر تېما : 7
    يازما سانى : 539
    شۆھرىتى: 5670 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 6491 دوللار
    تۆھپە: 10 ھەسسە
    ياخشى باھا: 657 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 176(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-17
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سەۋسەبىن ئەسلىدە تىبابەتچىكەندە ، بۇ ئۇسوللار تەس ئەمەسكەن ، بىلىۋالساق بولغىدەك ، كۆپ رەھمەت !  
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-25 14:15 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نائىلە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    خوشامەت
    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 3224
    نادىر تېما : 3
    يازما سانى : 1003
    شۆھرىتى: 10280 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 10470 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 1126 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 235(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-06-02
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-27
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەسىم:
    رەسىم:
    رەھمەت مۇنبەرداشلار.سىلەرگە كۆپتىن كۆپ رەھمەت .ماۋۇ ئازراق بولسىمۇ مىنىڭ كۆڭلۈم ھېيتتا بالىلارغا ھېيتلىق قىلىپ بىرەرسىلەر
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-25 20:27 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( خوشامەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ورۇك
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 3790
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 5
    شۆھرىتى: 50 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 50 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 6 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 19(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-08-11
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    لىموننى سىقىپ سۈيىنى چىقىرىپ چاي بىلەن ئىچىڭ.
    [ بۇ يازمائەنگەرتەرپىدىن2011-08-26 01:40دە قايتا تەھ ]
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-26 00:23 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ورۇك ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    يۈسۈپجان
    ئىرىشمەكچى بولسىڭىز  يۈتۈرۈپ كۈرۈڭ
    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 1174
    نادىر تېما : 4
    يازما سانى : 1393
    شۆھرىتى: 59540 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 59978 دوللار
    تۆھپە: 138 ھەسسە
    ياخشى باھا: 825 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 337(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-25
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-15
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    نەقىل
    بۇ مەزمون8قەۋەتتىكىورۇكنىڭ2011-08-26 00:23دە يوللىغان يازمىسى  :
    لىموننى سىقىپ سۈيىنى چىقىرىپ چاي بىلەن ئىچىڭ.

    لىموننى قانداق  سىقىمىز ؟
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-08-26 22:29 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يۈسۈپجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » شېئىرىيەت گۈلزارى
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا