ماتىريالى؛پۇچاق ئۇگرىسى(فىنسىر)1باغلام.قىزىل سەۋزە1تال كوك مۇچ 1تال،ئاش كۇكى ئازراق
تەم خۇرۇچلىرى؛تۇز،سامساق،قىزىلمۇچ مېيى،ئاچچىقسۇ،كۇنجۇت مېيى ئاق ئاچچىقسۇ
تەييارلاش ئۇسۇلى؛پۇرچاق ئۇگرىسىنى قايناق سۇغا5مىنۇت ئەتىراپىداچىلاپ قۇيىمىز.سەۋزىنى ئنچىكە ئۇگرە
توغراپ،كوكمۇچنىمۇ ئنچىكە توغراپ،قايناقسۇغا 1مىنۇت ئەتىراپىدا چىلاپ قۇيىمىز
ئىتىش ئۇسۇلى؛پۇرچاق ئۇگرىسىنى سوۋۇتۇپ كوكمۇچ،سەۋزىلەرنىڭ سۇيىنى پاكىز سىقىپ پۇرچاق ئۇگرىسىنى
ئارلاشتۇرۇپ .تۇز ،قىزىلمۇچ مېيى سامساق ( ئۇششاق چاناپ )ئاچچىقسۇ كۇنجۇت مېيى ئازراق ئاش كۇكى
سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ تەمىنى تېتىپ تەييارلايمىز .
