شورپۇلۇق  مانتا  تەييارلاش 
ماتېريالى :   ئۇن  600 گ  ،   قوي گۆشى  600 گ ،  باش  - پاچاقنى  ئۇزاق  قاينىتىپ پىشۇرغاندا  قالغان  شورپىسىنىڭ  سوغدا ئۇيۇتۇلغان  ئۇيمىسىدىن   350 گ ، غولپىياز، زەنجىۋىل ، شېكەر ، جاڭيۇ ، تېتىتقۇ ، ئاقمۇچ  تالقىنى ، كۈنجۈت يېغى ، ئىرىتىلگەن  قوي  يېغى  قاتارلىقلار مۇۋاپىق . 
1.  غولپىياز  بىلەن  زەنجىۋىلنى  چاناپ ئاز سۇ  قۇيۇپ  ، سىقىپ  شىرنىسىنى  چىقىرۋالىسىز .   شىراق ئۇيمىسىنى  ئۇششاق  توغرايسىز . 
2. گۆشنى  ئۇششاق  توغراپ ، جاڭيۇ ،  تۇز ،  تېتىتقۇ ،  شېكەر ،  ئاقمۇچ ، غولپىياز - زەنجىۋىل شىرنىسى ،  كۈنجۈت يېغى ، ئىرىگەن  قوي يېغى  قوشۇپ  ئارلازتۇرۇپ  قىيما  قىلىسىز . 
3. تەڭنىگە  ئۇننى  تۆكۈپ  سوۋۇتۇلغان  قايناقسۇ  قۇيۇپ چىڭ  خېمىر  يۇغۇرىسىز ، ئۇنى  پېتىر مانتىنىڭكىدەك  زۇۋلا  قىلىپ ، جىلت ئېچىپ ،  ئىچىگە قىيما  سېلىپ  ئاغزىنى  ھىم قىلىپ تۈگىسىز . ئاندىن  ئۇنى  ياغلانغان قاسقانغا  تىزىپ ، كۈچلۈك  پاردا  6 مىنۇت  پىشۇرىسىز .    پىشقاندىن  كېيىن  ئۇنى  چوڭقۇر  تەخسىگە  ئالىسىز  ،  خېمىرىنى  يىرتىشىڭىزغىلا  ئىچىدىن  شورپا  تۆكۈلۈپ  تۇرىدۇ .   
بۇنىڭ شورپىسى  ئاجايىپ  ئىچىشلىك  ..........