
ئاساسى ماتىريال: چوڭ راك 20 تال، غەرىپ كەرەپشىسى 1 تال
خۇرۇچلار: تۇز ، تېتىقۇ، ئاقمۇچ، شىكەر، ھۆل كىراخمال، غولپىياز توغرالمىسى، كۈنجۈت يېغى
ئىشلەش ئۇسۇللى: ئالدى بىلەن راكنى قاسىرىقىدىن ئاجىرىتىپ تازلىۋالىمىزدە قاپ ئوتتۇردىن ئۇزۇنسىغا ئىككى پارچە قىلىپ ، قاچىغا سېلىپ
تۇز، تېتىتقۇ، ھۆل كىراخمال بىرىپ تەملەندۈرۈمىز، غەرىپ كەرەپشىسىنى پاكىز يۇيۇپ ئۇزۇنسىغا يانتۇ ھاللەتتە 6-7 سانتا قىلىپ نىپىز شۈلىمىز
كەرپشىنى قايناق سۇغا تۇز، تېتىقۇ سېلىپ پىشۇرۇپ ئېلىۋېلىپ ، قازانغا ماي قۇيۇپ 4-5 دەرىجە قىزىغاندا راكنى سېلىپ تەكشى ئىلەشتۈرۈپ
پىشۇرۇپ ئالىمىزدە قازاندا ئاز ماي قالدۇرۇپ غولپىياز توغرالمىسى تاشلاپ راك كومىلىچىنى سېلىپ ئىككى ئۆرۈپ ، تۇز، تېتىقۇ، ئاز مىقداردا شىكەر، ئاقمۇچ
سېلىپ قورۇپ ئازراق شورپا قۇيۇپ كىراخمال بىرىپ قويۇلدۇرۇپ كۈنجۈت يېغى بىرىپ ئالىمىز، پىشۇرۇپ تەييارلىغان كەرەپشىنى تەخسگە ئايلاندۇرۇپ تىزىپ
كەرەپشە ئۈستىگە قورىغان قورىمىمىزنى ئۇسۇپ ئالساق تەييار بولدى.
تەمى؛ ياش تۇزلۇق تەم
ئالاھىدىلىكى: ئاق بىلەن يىشىل رەڭ ئۆز ئارا ماسلاشقان بولۇپ ئىشتھانى ئېچىپ ئېغىزغا سېرىق سۇ كەلتۈرىدۇ