hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
ئارمان

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2715
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 859
شۆھرىتى: 8660 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 8770 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 902 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 178(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-28
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  قەرەللىك ئۇسسۇزلۇق ئىچىپ تۇرۇڭ،ئۇسسىغانلىقىڭىزنى ھېس قىلغاندا ئۇسسۇزلۇق ئىچسىڭىز كېچىككەن بولىسىز. كىشىلەر، ئادەتتە، ئۇسسىغانلىقىنى ھېس قىلغاندا ئاندىن ئۇسسۇلۇق ئىچىدۇ، لېكىن ئۇسسىغانلىقىنى ھېس قىلغان ۋاقىتتا بەدەندىكى سۇ تەركىبلىرىنىڭ تەڭپۇڭلۇقى يوقالغان بولىدۇ، قىسمەن ھۈجەيرىلەر ئاللىبۇرۇن سۇسىزلانغان بولىدۇ، بۇ ۋاقىتتا ئۇسسۇزلۇق ئىچىش ‹‹ئامالسىزلىقتىن ئۇسسۇزلۇقنى قاندۇرۇش›› بولىدۇ، ۋاقىتنىڭ ئۇزىرىشى بىلەن بەدەندە بىر خىل يوشۇرۇن سۇ كەمچىل بولۇش ھالىتى كۆرۈلىدۇ، بۇ بەدەننىڭ نورمال ماددا ئالماشتۇرۇشىغا پايدىسىز.

  قەرەللىك ئۇسسۇزلۇق ئىچىش دېگەنلىك ئۇسسىغانلىقىڭىزنى ھېس قىلغىچە ساقلىماي، تەشەببۇسكارلىق بىلەن ئۇسسۇزلۇق ئىچىپ، سۇ تەركىبلىرىنى تولۇقلاپ تۇرۇشنى كۆرسىتىدۇ، تەشەببۇسكارلىق بىلەن ئۇسسۇزلۇق ئىچىپ تۇرغاندا، بەدەندە ئۇسساش تۇيغۇسى شەكىللەنمەيدۇ،بۇ بەدەن ئورگانىزملىرىنىڭ نورمال ماددا ئالماشتۇرۇشىغا پايدىلىق بولۇپلا قالماي، يەنە ئەزالارنىڭ ئىقتىدارىنى ياخشىلاپ، ئىممۇنىتېت كۈچىنى ئاشۇرغىلى بولىدۇ.

  قەرەللىك ئۇسسۇزلۇق ئىچىش. چوڭلار ھەر كۈنى يېمەكلىكتىكى سۇ تەركىبلىرىدىن سىرت، 1200 – 1500 مىللىلىتىر سۇ ئىچىشى زۆرۈر، ياشانغانلار ھەر كۈنى تولۇقلايدىغان سۇمىقدارىنى 1500 مىللىلىتىر ئەتراپىدا كونترول قىلىشى كېرەك. يازدا تولۇقلايدىغان سۇنىڭ مىقدارىنى مۇۋاپىق ئاشۇرۇش كېرەك، نورمال ئادەملەرنىڭ يازدىكى تەر مىقدارى 1000 مىللىلىتىر ئەتراپىدا بولىدۇ، ئەگەر يۇقىرى تېمپېراتۇرا شارائىتىدا نىسبەتەن كۈچلۈكرەك جىسمانىي پائالىيەت بىلەن شۇغۇللانغاندا، تەر چىقىرىش مىقدارى 8000 مىللىلىتىرغا يېتىدۇ، بۇ ۋاقىتتا سۇ تەركىبلىرىنى تولۇقلاش زۆرۈر، ئۇنىڭدىن باشقا تەر سۇيۇقلۇقىنىڭ بەدەن سىرتىغاچىقىپ كېتىشىگە ئەگىشىپ يوقالغان ئانئورگانىك تۇزلارنى تولۇقلاش ئۈچۈن، سۇ تەركىبلىرىنى تولۇقلاش بىلەن بىللە، مۇۋاپىق مىقداردا مېۋە – چېۋە ۋە شورپا تۈرىدىكىلەرنى ئىستېمال قىلىپ، سۇ ئېلېكترولىت تەڭپۇڭلۇقىنى ساقلاش كېرەك.

  ئىلمىي سۇ ئىچىش. بىرىنچى، بىر قېتىمدا زىيادە سۇ ئىچىۋالماسلىق كېرەك(بۇ بىر قېتىمدىكى سۇنىڭ مىقدارىنىڭ 500 مىللىلىتىردىن ئېشىپ كېتىشىنى كۆرسىتىدۇ)، بۇنداق سۇنى بىر قېتىمدىلا ئىچكەندە، ھەزىم قىلىش ئىقتىدارىنى تەسىرگە ئۇچرىتىپلا قالماي، يەنە يۈرەك، بۆرەكنىڭ يۈكىنى ئاشۇرۇۋېتىدۇ؛ ئىككىنچى، ئارقا– ئارقىدىن ئىككى قېتىم سۇ ئىچىش ئارقىلىق ‹‹ئۇسسۇزلۇقنى بېسىش››تىن ساقلىنىش كېرەك، چۈنكى بۇنداق ئەھۋالدا بەدەننىڭ سۇ تەركىبلىرىنى ئۈنۈملۈك سۈمۈرۈشىگە ۋە سۇ تەركىبلىرىدىن پايدىلىنىشىغا تەسىر يېتىدۇ – دە، بەدەندىكى سۇ تەركىبلىرى كەمچىل بولۇش ئەھۋالىنى ھەل قىلىشتا ئۇنىڭ رولى كۆرۈنەرلىك بولمايدۇ.

  ئەتىگەندە سۇ ئىچىش. كېچىسى ئۇخلىغاندا ئورگانىزملاردا سۇ تەركىبلىرى ئازىيىپ،قاننىڭ قويۇقلۇقى ئاشىدۇ، قان ئايلىنىش ئاستا بولىدۇ، بۇ بەدەندىكى مېتابولىتلارنىڭ يىغىلىپ قېلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. ئەتىگەندە ئىچكەن سۇ قۇرۇقدىلىپ قالغان ئاشقازان، ئۈچەي يوللىرىنى راۋانلاشتۇرۇپ، يېپىشقاقلىقىنى تۆۋەنلىتىدۇ، قاننىڭ ساپلىقىنى ئاشۇرىدۇ، قان تومۇرلىرىنىڭ ئېلاستىكىلىقىنى ياخشىلايدۇ، كېڭىيىشىنى ئىلگىرى سۈرىدۇ، قان ئايلىنىشنى تېزلىتىدۇ، بولۇپمۇ يۇقىرى قان بېسىمى، مېڭە تىقىلمىسى قاتارلىقكېسەللەرنىڭ ئالدىنىئالىدۇ. ئۇنىڭدىن باشقا ئەتىگەندە سۇ ئىچكەندە قەۋزىيەت بولۇشنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ.

  تاماقتىن بىر سائەت ئىلگىرى سۇ ئىچىش. بۇ ۋاقىتتا مۇۋاپىق (100 – 150 مىللىلىتىر) سۇتولۇقلاپ بېرىلسە، بۇ سۇ ئاشقازاندا مەلۇم ۋاقىت تۇرغاندىن كېيىن، قاننىڭ ھەرىكىتىگە ئەگىشىپ، پۈتۈن بەدەندىكى توقۇلمىلارغىچە بارىدۇ، تاماق يېگەن ۋاقىتتا، بەدەندىكى بۇ سۇيۇقلۇق ئارقىلىق ھەزىم قىلىش ئىلگىرى سۈرۈلىدۇ.

  ئىچىدىغان سۇنىڭ تېمپېراتۇرىسىنى كونترول قىلىش. سۇنىڭ تېمپېراتۇرىسى زىيادە يۇقىرى ياكى زىيادە تۆۋەن بولماسلىقى كېرەك. زىيادە قىزىق چاي ۋە قىزىق تاماقلار ھەزىم قىلىش يولى راكىنىكەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ، زىيادە سوغۇق سۇ ئاشقازان، ئۈچەي يولىنىڭ تارتىشىپ قېلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. شۇڭا، قايناق سۇ سوۋۇپ 20 ~ 25 گىرادۇسقا چۈشكەندە ئىچىش كېرەك.

  قاينىتىلمىغان سۇنى(سوغۇق سۇ) ئىچمەسلىك كېرەك. بىر تەرەپ قىلىنمىغان سۇدا خىلور گازى، باكتېرىيە، قۇرت تۇخۇملىرى،قالدۇق ئورگانىك ماددا قاتارلىقلار بولۇپ، بۇلارنىڭ يوشۇرۇن خەۋپى زور، بۇ تېز خاراكتېرلىك ئاشقازان، ئۈچەي يەللىكى ۋە قىسمەن تارقىلىشچان كېسەللەرنى پەيدا قىلىدۇ.

  ئۇزاق تۇرۇپ قالغان سۇنى ئىچمەسلىك كېرەك. قايناقسۇ تۆت سائەتتىن كۆپرەك ئوچۇق ھالەتتە تۇرغاندا، گازلار ئاسانلا ئېرىپ ئۇنىڭغا سىڭىپ كىرىدۇ، بىيوئاكتىپلىق دەرىجىسى %70 تىن كۆپرەك تۆۋەنلەيدۇ،باكتېرىيەلىك ئارىلاشمىلار ئاسانلا بۇلغىنىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ، ئۇنىڭدىن باشقا،ئۆيدە ئۈچ كۈن ئۇرغان سۇنىڭ ھەر لىتىرىدا0.914 مىللىگىرام راك پەيدا قىلغۇچى نىترىتوئىد شەكىللىنىدۇ، يەنە قاننىڭ ئوكسىگېنسۈمۈرۈش ئىقتىدارىنىچەكلىمىگە ئۇچرىتىدۇ؛ چايداندىكى چاي داغلىرى كالتسىي كاربوناتنى ئاساس قىلغان كۆپخىل ئېغىر مېتاللار ۋە تۇز تۈرلىرى بىرىكمىلىرى بولۇپ، ئۇنىڭدىكى كادمىي، قوغۇشۇن،ئارسېن قاتارلىق تەركىبلەر بەدەنگە زىيانلىق ئېلېمېنتلاردۇر.

  قايتا قاينىتىلغان سۇنى ئىچمەسلىك كېرەك. ئۇزاق قاينىتىلغان قايناق سۇ ۋە قايناتقۇچتا قايتا – قايتا قاينىتىلغان قايناق سۇدا كالتسىي،ماگنىي قاتارلىق ئېغىر مېتاللارنىڭ تەركىبلىرى ئېشىپ كېتىدۇ، ئەگەر بۇنداق سۇنى ئۇزاق مەزگىل ئىچكەندە،ئاشقازان، ئۈچەي ئىقتىدارىنى تەسىرگە ئۇچرىتىپ، ئىچ سۈرۈش، قورساق كۆپۈش قاتارلىق ئەھۋاللارنى كەلتۈرۈپچىقىرىدۇ ھەم بۇنداقسۇ تەركىبىدىكى نىترات تۇزلىرى راك پەيداقىلغۇچى نىترىتوئىدقا ئۆزگىرىپ، سالامەتلىككە زىيان يەتكۈزىدۇ.
       مەنبە: تەڭرىتاغ ئۇيغۇر تورى(ئابدۇكېرىم ئابباس تەييارلىغان)
تېما تەستىقلىغۇچى : axtuzi
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-05-16, 12:58

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( ئارمان )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-05-16 20:38 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئارمان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
يۈسەن
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2188
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 270
شۆھرىتى: 2800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2880 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 338 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 34(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ببىلىۋالدىم ئەمدى چۇقۇم دىقەت قىلىمەن پايدىلىق تىمىنى يولىغىنىڭىزغا رەھمەت
xukran
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-16 22:11 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يۈسەن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

گۈلقەنىت
كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 737
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 2335
شۆھرىتى: 24115 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 35450 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2468 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 844(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-02
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن بۇنىڭغا ئەزەلدىن قاتتىق دىققەت قىلىمەن ، ئەپسىز يىرى  ئۇبۇرنىغا تولا چىقىمەن
تېما ئىگىسىگە رەخمەت
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-16 22:49 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
چالىقۇش
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 2942
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 140
شۆھرىتى: 1400 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1400 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 143 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 88(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-04-24
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئۇسسۇزلۇق ئىچىشكە ھەمىمىز دىققەت قىلشىمىز ۋە ئادەتكە ئايلاندۇرۋىلىشىمىز كىرەك.
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-16 23:00 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( چالىقۇش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىف
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 611
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 828
شۆھرىتى: 8335 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 8430 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 843 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 329(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن        ئەزەلدىن         ئۇسسىمىسام     قورسۇقۇم      ئاچمىسا      ئىچمەيمەن ،    ھەم      يىمەيمەن.
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 10:53 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىف ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

رەھىمسىز
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 1785
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 830
شۆھرىتى: 8330 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 8420 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 835 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 234(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-11-30
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-02
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مانا...مانا....ھەمشىرەم ئەلىف بىلەن بۇ جەھەتتە ئوخشاشكەنمەن.......تىما ئارقىلىق خام سۇ ، قايتا قاينىغان قايناقسۇ ئىستىمال قىلىشنىڭ پايدىسىز تەرىپىنى، بىر قەدەر تەپسىلىي بىلىۋالدىم....... تىما ئىگىسىگە رەھمەت........
[ بۇ يازمارەھىمسىزتەرپىدىن2011-05-17 13:01دە قايتا ت ]
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 11:43 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( رەھىمسىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

فىردەۋىس523
دەرىجىسى : پىشقەدەم ئەزا


UID نۇمۇرى : 2756
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 28
شۆھرىتى: 290 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 290 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 33 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 8(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-04-01
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-05-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

سۇنى بەك كۆپ ئىچىۋەتسە بۆرەك ئاسان زەئىپلىشىپ كىتىدۇ
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 15:40 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( فىردەۋىس523 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەنمۇ ئادەتتە سوغاق سۇ ئىچىپ كەتمەيمەن.
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 15:45 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۈمۈد گۇلى
قۇرۇق شۇئار بىلەن خوشۇم  يوق .كەمىنە ئۈمۈدخاندىن

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 573
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 422
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 154(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-05-24
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئو- مەن سەل دىققەت قىلسام بولغۇدەك جۇما ---دورىنىمۇ سۇغۇق سۇ بىلەنلا بىتەرەپ قىلىپ ئىچېۋېتىمەن بىلىپ تۇرۇپ  قىلىدىغانكەنمەن
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 16:41 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۈمۈد گۇلى ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

نائىلە
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 3090
نادىر تېما : 3
يازما سانى : 146
شۆھرىتى: 1520 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1610 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 174 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 44(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-17
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-29
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  سۇ - ئەڭ ياخشى زەھەر قايتۇرۇش ئۇسۇلى . كۈندە سۇنى مۇۋاپىق ئىچىپ بەرگەندە بەدىنىمىزدىكى زەھەرلىك ماددىلار سۈيدۈك ئارقىلىق چىقىپ كىتىدۇ  . شۇڭلاشقا سۇنى كۆپ ئىچىش ، ئۇبۇرنىغا ۋاقتىدا بېرىش كېرەك .
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-17 17:45 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نائىلە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا