گۈبەدىيە
خۇرۇچلىرى : ئۇن 500گىرام ، تۇخۇم 3 تال ، سىرىقماي يىرىم پىيالە ، تۇز ، قاق 20 تال ، گۈرۈچ يىرىم پىيالە ،
شىكەر 1 پىيالە ، ئىرىمچىك ،
ئىتىشتىن بۇرۇن ئاۋال گۈرۈچنى سۇدا چالا پىشۇرۋالىمىز ، 2 تال تۇخۇمنىمۇ سۇدا پىشۇرۇپ پوستىنى سۇيۇپ
گۈرۈچكە ئوخشاش ئۇششاق چاناپ تەييارلىۋا لىمىز ، قاقنىمى پاكىز يۇيۇپ ئىلىۋالىمىز ،
ئىتىش ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن ئۇنغا بىر تال تۇخۇم ، تۇز، سۇ، قۇيۇپ لەغمەن خىمىرىدەك چىڭلىقتا يۇغۇرىمىز.
ئاندىن خېمىرنى يايىمىز ، دوخۇپكىدا پىشۇرۇلدىغان بولغاچقا دوخوپكىغا كەلتۈرۈپ سەل قېلىنراق قىلىپ يايىمىز ،
يايغان خېمىرنى لىسقا سالىمىز ، ئۈستىگە ئىرىمچىكنى تەكشى يېيىتىمىز ، ئېرىمچىك ئۈستىگە تاتلىق قىلىش ئۈچۈن
شىكەر يېيىتىمىز ( شىكەرنى ئۆزىڭىزنىڭ ئىستىمال ئەھۋالىغا قارتا سالسىڭىز بۇلىدۇ ) ئاندىن پىشۇرۇپ تەييارلىۋالغان
گۈرۈچنى يىيىتىمىز ،ئۈستىگە يەنە ئىرىمچىكنى تەكشى يىيىتىپ يەنە مۇۋاپىق مىقتاردا شىكەر يىيىتىمىز ، ئۈستىگە
چاناپ تەييارلىۋالغان تۇخۇمنى تەكشى يىيىتىمىز ،ئۈستىگە يەنە بىر قەۋەت گۈرۈچ يىيىتىمىز ، گۈرۈچنىڭ ئۈستىگە
تەييارلىۋالغان قاقنى بىردىن-بىردىن پاتتۇرىمىز ،ئۈستىگە سىرىق ماينى تەكشى يىيىتىمىز ئاخىرىدا يېيىپ تەييارلىۋالغان
يەنە بىر پارچە خىمىر بىلەن ئۈستىنى ياپىمىز ، چۆرىسىنى چىرايلىق گۈل چىقىرىپ جىپسىلاشتۇرىمىز ،
دوخۇپكىغا سېلىپ 15 مىنۇتتىن 20 مىنۇتقىچە پخشۇرساقلا بۇلىدۇ ،
تەرتىۋى : 1- قەۋەت خىمىر
2-قەۋەت ئىرىمچىك
3-قەۋەت شىكەر
4-قەۋەت گۈرۈچ
5-قەۋەت ئىرىمچىك
6-قەۋەت شىكەر
7-قەۋەت تۇخۇم
8-قەۋەت گۈرۈچ
9-قەۋەت قاق
10-قەۋەت سىرىقماي
11-قەۋەت خىمىر
مۇشۇ تەرتىپ بويىچە بولسا بۇلىدۇ ،
ئالاھىدىلىكى : ئىتىلىش ئۇسۇلى ئالاھىدە ، تەمى ئۆزگىچە ، ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقىرى ،
بىر تىتىپ كۆرسەڭلار چوقۇم ياختۇرۇپ قالىسىلەر................
[ بۇ يازماشاتۇت507تەرپىدىن2011-04-24 15:16دە قايتا ت ]