گۈبەدىيە
خۇرۇچلىرى : ئۇن 500گىرام ، تۇخۇم 3 تال ، سىرىقماي  يىرىم  پىيالە ،   تۇز ،  قاق 20  تال  ، گۈرۈچ  يىرىم  پىيالە ، 
 شىكەر  1  پىيالە  ، ئىرىمچىك ،  
  ئىتىشتىن  بۇرۇن  ئاۋال گۈرۈچنى سۇدا  چالا  پىشۇرۋالىمىز  ، 2  تال  تۇخۇمنىمۇ  سۇدا  پىشۇرۇپ  پوستىنى  سۇيۇپ 
گۈرۈچكە  ئوخشاش  ئۇششاق  چاناپ  تەييارلىۋا لىمىز  ، قاقنىمى  پاكىز  يۇيۇپ  ئىلىۋالىمىز ،
ئىتىش  ئۇسۇلى  :  ئالدى  بىلەن  ئۇنغا  بىر  تال  تۇخۇم ،  تۇز،  سۇ،  قۇيۇپ  لەغمەن  خىمىرىدەك  چىڭلىقتا  يۇغۇرىمىز.
ئاندىن  خېمىرنى  يايىمىز ،  دوخۇپكىدا  پىشۇرۇلدىغان  بولغاچقا دوخوپكىغا  كەلتۈرۈپ  سەل  قېلىنراق  قىلىپ  يايىمىز ،
يايغان  خېمىرنى  لىسقا  سالىمىز  ،  ئۈستىگە  ئىرىمچىكنى  تەكشى  يېيىتىمىز ،  ئېرىمچىك  ئۈستىگە  تاتلىق  قىلىش  ئۈچۈن 
شىكەر  يېيىتىمىز ( شىكەرنى ئۆزىڭىزنىڭ  ئىستىمال  ئەھۋالىغا  قارتا  سالسىڭىز  بۇلىدۇ ) ئاندىن  پىشۇرۇپ  تەييارلىۋالغان 
گۈرۈچنى  يىيىتىمىز ،ئۈستىگە  يەنە  ئىرىمچىكنى  تەكشى  يىيىتىپ  يەنە  مۇۋاپىق  مىقتاردا  شىكەر  يىيىتىمىز  ، ئۈستىگە 
چاناپ تەييارلىۋالغان   تۇخۇمنى  تەكشى  يىيىتىمىز ،ئۈستىگە  يەنە  بىر  قەۋەت گۈرۈچ  يىيىتىمىز  ،  گۈرۈچنىڭ  ئۈستىگە
تەييارلىۋالغان  قاقنى  بىردىن-بىردىن  پاتتۇرىمىز ،ئۈستىگە   سىرىق  ماينى  تەكشى  يىيىتىمىز  ئاخىرىدا   يېيىپ  تەييارلىۋالغان
 يەنە بىر  پارچە  خىمىر  بىلەن  ئۈستىنى  ياپىمىز  ،  چۆرىسىنى  چىرايلىق  گۈل  چىقىرىپ  جىپسىلاشتۇرىمىز ،
دوخۇپكىغا  سېلىپ  15  مىنۇتتىن  20  مىنۇتقىچە  پخشۇرساقلا  بۇلىدۇ ،
تەرتىۋى  :  1- قەۋەت         خىمىر 
                2-قەۋەت       ئىرىمچىك 
                3-قەۋەت      شىكەر 
                4-قەۋەت     گۈرۈچ
                5-قەۋەت     ئىرىمچىك 
                6-قەۋەت     شىكەر 
                7-قەۋەت     تۇخۇم 
                8-قەۋەت     گۈرۈچ
               9-قەۋەت      قاق 
              10-قەۋەت   سىرىقماي 
             11-قەۋەت    خىمىر 
     مۇشۇ  تەرتىپ  بويىچە  بولسا  بۇلىدۇ  ،  
ئالاھىدىلىكى :  ئىتىلىش  ئۇسۇلى  ئالاھىدە  ،  تەمى  ئۆزگىچە  ،  ئوزۇقلۇق  قىممىتى  يۇقىرى ،
         بىر  تىتىپ  كۆرسەڭلار  چوقۇم  ياختۇرۇپ  قالىسىلەر................
[ بۇ يازماشاتۇت507تەرپىدىن2011-04-24 15:16دە قايتا ت ]