hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2756
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 808(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ساياھەت رايۇنى،مېھمانخانا، رىستۇران،تىز تاماقخانىلار دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2011-06-17)


‹ ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش تېخنىكىسى › دىن سۇئال  (A)

         ئەسكەرتىش :
        بۇ سۇئال قەغىزىگە خەت يازماڭ ، جاۋابىنى جاۋاپ كارتىسىغا يېزىڭ !!!!        

1.  تاللاش سۇئالى ( تۆۋەندىكى ھەربىر سۇئالغا 3تىن جاۋاپ بېرىلگەن ئۇنىڭ پەقەت بىرىلا توغرا ، شۇ توغرا جاۋاپنىڭ ئالدىدىكى ھەرىپنى تىرناق ئىچىگە يېزىڭ ، كۆپ تاللىغان ياكى تاللىمىغانلارغا نومۇر بېرىلمەيدۇ . ھەر بىرىگە 1 دىن جەمئى 30 نومۇربېرىلىدۇ)

1. ئۇن تائاملىرى جەنۇپتا ‹ پېچىنە – پىرەنىك › دىيىلسە ، شىمالدا (      ) دەپ ئاتىلىدۇ.
    A. خېمىر تاماق             B  .ئۇن تاماق             C . ئۇن يىمەكلىك
2.  ئۇن  تائاملىرىنىڭ 1- ئالاھىدىلىكى (         ).
A .خرۇچ تاللاش كەڭ بولۇش ، خرۇچ ئىشلىتىشكە ئەھمىيەت بېرىش        
. B    تۈرلىرى مول ، ئېقىملىرى كۆپ بولۇش          
. C  تەمىگە ئەھمىيەت بېرىش ، يەرلىك ئالاھىدىلىكى ھەر خىل بولۇش  
3.  مەھسۇلاتنى تەمى بويىچە  تۈرگە ئايرىغاندا ئۆز تەمىدىكى مەھسۇلاتلار ، (     ) مەھسۇلاتلار، تۇزلۇق تەمدىكى مەھسۇلاتلار ۋە بىرىكمە تەمدىكى مەھسۇلاتلار دەپ 4 خىلغا بۆلۈنىدۇ.
     A. چۈچۈك تەمدىكى         B .تاتلىق تەمدىكى     C . پۇراقلىق تەمدىكى
4. ئۇن تائاملىرىنىڭ تەم ئېقىمى گۇاڭدوڭچە ئۇن تائاملىرى ، سۇجۇچە  ئۇن تائاملىرى ، (      ) ئۇن تائاملىرى، سىچۇەنچە ئۇن تائاملىرى دىگەن 4 تۈرگە بۆلۈنىدۇ.
   .A   شىنجاڭچە  .B            شاڭخەيچە           .C       بېيجىڭچە
5. پوزىنىڭ ئادەتتە ئۇزۇنلۇقى (            ) دىئامېتىرى cm 5 ئەتىراوىدا بولىدۇ.
A . cm 20-cm 30     B     cm.30- cm50   C            .  cm40- cm60
6. تورت قېلىپلىرى ئادەتتە نېپىز (         ) ياكى تۆمۈر تۇنىكىدىن ياسىلىدۇ.
    A. مىس          B         . ئاليومىن                  . C   پولات
7. قىيما قوشۇقى (      ) تىن نېپىز ياسىلىپ ، قىيما ئالغاندا ئىشلىتىلىدۇ.
    A. مىس       . B              قەلەي       C             . بامبۇك
8. خېمىر يۇغۇرۇش ماشىنىسى (       ) ۋە يانتۇ شەكىلدىن ئىبارەت 2 خىل بولىدۇ.
    A  . تىك                      B  .چاسا         C            .تۈز
9.  ئۇن تائاملىرى سايمان - ئۈسكۈنىلىرىنى ئىشلىتىش ۋە ئاسراشنىڭ 1- (    ).
    A   .  جابدۇقلارنىڭ خسۇسىيىتىنى پىششىق ئىگىلەپ ، توغرا ئىشلىتىش
      B  .  مۇقىم ئورۇنغا قويۇپ ،مەخسۇس ئادەم ساقلاش كېرەك    
  . C      جابدۇقلارنىڭ تازىلىقىنى ياخشى ئىشلەپ ، پاكىزلىقىنى ساقلاش لازىم.
10.  ئۇنغا بىر نەچچىگە بۆلۈپ سۇ قۇشقاندا ، تۇنجى قېتىم قوشۇلغان سۇنىڭ مىقدارى ئومۇمىي سۇ مىقدارىنىڭ  (               ) نى ئېگىلىشى لازىم.
    A      . %50 ~ %60 B           . %60 ~%70 C         %70 ~ %80
11. 500 گرام ئۇندىن تەييارلىنىدىغان جۇۋاۋا خېمىرىغا (       ) ئەتىراپىدا سۇ كېتىدۇ.
      A    . g 200      B              g.225. C           g300
12. خېمىرنى تىندۇرۇش دىگەنلىك – يۇغۇرۇلغان خېمىرنى مەلۇم ۋاقت (       ) دىگەنلىكتۇر.
       A . تېنچ قويۇش B          . ئىسسققا قويۇشC          دۈملەپ قويۇش
13. سوزۇپ زۇۋلا تتەييارلىغاندا (            )  بولىشى كېرەك.
A. ئوڭ قولنىڭ كۈچى              B. سول قولنىڭ كۈچى                
C . ئىككى قولنىڭ كۈچى تەكشى
14. جىلتە ئاچىدىغاندا ئىشلىتىدىغان سايمان (           )
     A  . پەشقۇن                 .B نوغۇچ                   .C دۈشە
15. جىلتە ئېچىشتىكى موھىم نوقتىلارنىڭ 3- (                       ).
   A   . كۈچ تەكشى بولىشى ، ئېغىر- يىنىكلىكى مۇۋاپىق بولىشى لازىم .                  B    . جىلتنىڭ چوڭ – كىچىكلىكى ، نېپىز ، قېلىنلىقى مەھسۇلاتنىڭ تەلىپى        بويىچە بولىشى لازىم         C. جىلتە ئاچقاندىن كېيىن ۋاقتىدا شەكىلگە        كەلتۈرۈش لازىم.
16. جىلتە تەييارلاشتا تۆۋەندىكى مەشغۇلات يوق(        ) .
     A  . قىيما قىلىش          B   . خېمىر يۇغۇرۇش       C.ئۇن تاسقاش
17.  قىيما تەمىنىڭ ئوخشىماسلىقىغا قاراپ  تاتلىق قىيما ، تۇزلۇق قىيما (          ) قىيما دەپ 3 تۈرگە ئايرىلىدۇ.
A. مۇرەككەپ تەمدىكى     .B  چۈچۈمەل تەمدىكى     .Cخۇشبۇي تەمدىكى
18.  تۇزلۇق قىيمىنىڭ خۇرۇچلىرى كۆپرەك ، تۇزدىن باشقا يەنە (      ) ، جاڭ لار بار.
A. جاڭيۇ                  B. شاكىراپ                    C. تېتىتقۇ
19.  قىيمىلارنىڭ ياسىلىش ئۇسۇلىنىڭ ئوخشىماسلىقى بويىچە (        ) ۋە پىششىق قىيمىدىن ئىبارەت ئىككى چوڭ تۈرگە بۆلۈنىدۇ.
A. خام قىيما                B. ئارىلاش قىيما           C. گۆشلۈك قىيما
20. كۆكتات تۇخۇم قىيمىسىغا يېڭى (         ) لار ئاساسىي خۇرۇچ قىلىنىدۇ .
        A.  مېغىزلار        .B يوپۇرماقلىق كۆكتات            .C مېۋىلەر
21.    مېغىز ، بالقاقنى توغراپ بىر تەرەپ قىلىشتا (       ) مۇۋاپىق بولىشى كېرەك.
A.  چوڭ – كىچىكلىكى        B. نىسبىتى                   C. تەمى  
22. دائىم قوللىنىدىغان گۆشلۈك قىيمىلاردىن قوي گۆشى قىيمىسى ، (         ) قىيمىسى ، كالا گۆشى قىيمىسى قاتارلىقلار بار.
A. ئات گۆشى             B. توخۇ گۆشى                 C. راك گۆشى
23.  تۈرۈش : چېچىپ قىيما ئېلىش ئۇسۇلى بىلەن قىيما ئېلىنغاندىن كېيىن ، جىلتە بىلەن قىيمىنى بىرلىكتە تۈرۈپ (           ) شەكىلگە كۈلتۈرىدىغان ئۇسۇل.
A . چەمبەر                     B. سېلىندىر                C. تىك تۆت بۇلۇڭ
24.  (               ) غاكۆتۈرۈپ چىمداش ئۇسۇلى بىلەن قات چىقىرىلىدۇ.
      A. گۆشنان                  B. پېتىر مانتا                  C. بولاق مانتا
25. « تۆت تۆشۈكلۈك قۇتلۇق كۈن چۈچۈرىسى»نى شەكىلگە كەلتۈرۈشتە (    ) ئۇسۇلى قوللىنىلىدۇ
       A.قاتلاپ چىمداش                      B.تۈرۈش              C. ئوراش
26.  يېقىپ پىشۇرۇشتا ئىشلىتىدىغان قازان ئادەتتە (           ) بولىشى لازىم.
      A .داش قازان             B. تاۋا                 C. قوش قۇلاق قازان
27.  چاپلاپ پىشۇرۇشنىڭ 1- موھىم نوقتىسى  (      ) .
      A . مۇۋاپىق مىقتاردا سۇ   قوشۇش ھەم تۇۋاقنى يېپىش لازىم.
   B  . تەييارلانمىنى ۋاقتىدا ئۆرۈش ، قازاننى سۈرۈپ تەكشى ئىسسىقلىق ئۆتكۈزۈش      
   C . ئوت كۈچىنى ئېگىلەپ، قازان يۈزىنىڭ تېمفراتورىسىنى كونترول قىلىش لازىم
28. ئالتۇن سېرىق چۈرۈك كاكچا ، قاتلىما كاكچىلار (              ) ئۇسۇلىدا پىشۇرۇلۇدۇ.
     A.  ياغدا داغلاپ پىشۇرۇش       B. قاقلاپ پىشۇرۇش       C. ھوردا پىشۇرۇش
29. (               ) ئۇن تائاملىرىغا ۋەكىللىك قىلىدىغان تۈرلەردىن ئاچچىق شورپىلىق كۇملاچ ، كەسمە چۆپ ، سۈزمە  چۆپ ، جۇۋاۋا ، مەرۋايىتتەك  كۇملىچى مەرۋايىتتەك  كوملىچى ، كۆپتۈرمە تورت ، سەككىز خرۇچلۇق چىلان تورتى قاتارلىقلار .
     A.  شاڭخەيچە                       B. گۇاڭدوڭچە                C . سىچۇەنچە
30.  زۇۋۇلىنى سىقىمداپ ئۈزۈش(       ) قاتارلىقلارنىڭ زۇۋلىسىنى ئۈزۈش ئۈچۈن ئىشلىتىلىدۇ
A. گۆشنان                  B. ئۈگرە               C . مانتا ، جۇۋاۋا

2. ھۆكۈم قىلىش سۇئالى (  توغرىسىغا √ بەلگە ، خاتاسىغا ⅹ بەلگە قويۇڭ ، ھەر بىرىگە 1دىن جەمى 20 نومۇر بېرىلىدۇ)
(    ) 1. زۇۋۇلىنىڭ شەكلى ۋە چوڭ – كىچىك بولىشى مەھسۇلاتنىڭ سۈپىتىگە بىۋاستە تەسىر كۆرسۈتۈدۇ
(     ) 2.تاتلىق قىيمىنىڭ ئاساسلىق خۇرۇچى شېكەر بىلەن جياڭيۇ بولىدۇ .
(     ) 3. ھەرقانداق  قىيما جىلتىنىڭ ئىچىگە ئوراپ  قويۇلىدۇ.
(     ) 4.قىيما خرۇچلىرى پىشقاندىن كېيىن تەمى نىسبەتەن كۈچۈيىدۇ.
(     ) 5. ھوردا پىشۇرغاندا قازانغا سۇنى لىقلاپ قۇيۇش لازىم.
(      ) 6.تاتلىق قىيما تەييارلاشتا كۆپرەك پىشۇرۇلغان ئۇن ئىشلىتىلىدۇ. .
(     ) 7. ياغنىڭ تېمفراتورىسى ℃250 تىن يۇقۇرى بولغاندا خام تەييارلاىنمىنى سېلىش لازىم.
(     ) 8. قورۇپ پىشۇرۇشتا ئاشپەزنىڭ پىششىق ساپلىق ماھارىتى ئاساسىي بولىشى كېرەك.
(      ) 9. گۆشنان بىرقانچە خىل پىشۇرۇش ئۇسۇلىدا پىشۇرۇپ تەييارلىنىدۇ.
(    ) 10. ھۈنەر – سەنئىتى نەپس بولۇش ، ئىشلەش ئىنچىكە بولۇش ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشتىكى بىر ئالاھىدىلىك.
(     ) 11. گۆشلەرنىڭ پەيدا بولىشى ئۇن تائام تەييارلاشنى ماددىي شارائىت بىلەن  تەمىن  ئەتتى .
(     ) 12. ئۇن تائاملىرىنى شەكىلگە كىرگۈزۈشتە 20 نەچچە خىل تېخنىكىلىق ئۇسۇل بار .
(    ) 13. قىيمىنىڭ ئۆلچىمى : رەتلىك ، نېپىز – قېلىنلىقى مۇۋاپىق ، چوڭ – كىچىكلىكى تەكشى ، ئۆلچىمى بىردەك بولۇش .
(    ) 14. قىيمىلار ياسىلىش ئۇسۇلىنىڭ ئوخشىماسلىقى بويىچە خام قىيما ۋە پىششىق قىيما دىگەن ئىككى چوڭ تۈرگە ئايرىلىدۇ.
(    ) 15. تۇلۇق قىيمىلارنىڭ  تەم تەڭشىلىشى ئادەتتىكى قورۇمىلار تەمىدىن سەل- پەل تۇزسىزراق بولىدۇ.
(     ) 16.كۆكتات گۆش قىيمىسىدىكى كۆكتات بىلەن گۆشنىڭ نىسبىتى مىھمانلارنىڭ تەلىبى  بويىچە تەڭشىلىدۇ.
(    ) 17. كۆكتات يوپۇرمىقىنىڭ يېشىللىقىنى  ساقلاش ئۈچۈن ، قايناقسۇغا باسقاندا ، سۇغا مۇۋاپىق مىقتاردا شولتا سېلىنىدۇ.
(     ) 18. ئۇن تائاملىرىنىڭ كۆپۈنچىسى جىلتە ۋە قىيمىنىڭ قوشۇلىشى بىلەن شەكىللىنىدۇ.
(     ) 19. « تاماق ئەتكەن ئۇستا ئەمەس ، ئوت قالىغان ئۇستا » دىگەن تەمسىلنىڭ ھېچقانداق ئاساسى يوق .
(    ) 20. ياغدا داغلاپ پىشۇرغاندا ياغنىڭ تېمفراتۇرىسى℃ 200 تىن يۇقۇرى بولغاچقا ، مەھسۇلات تەييارلانمىسىدىكى سۇ تەركىبى تېزدىن پارغا ئايلىنىدۇ.
      3. بوش ئورۇننى تولدۇرۇش سۇئالى ( ھەر بىر بوش ئورۇنغا1.5 دىن جەمى 30 نومۇر بېرلىدۇ.)
1. ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشتىكى ئاساسىي ماھارەتلەر : (         ) ماھارىتى ، (     ) ماھارىتى ، (           ) ماھارىتى، (        ) ماھارىتى دىن ئىبارەت
2. ئۇن تائاملىرىنى شەكىلگە كەلتۈرۈش ئۇسۇللىرى سېستىمىلىق ئومۇملاشتى ، ئادەتتە تۈگۈش ، (      ) تىن باشقا ، (      ) ، (         ) ، (       ) ، (    )، (       )، (         )، (       )، يۇنۇش  قاتارلىق تېخنىك ئۇسۇللار ھەر قايسىسىدا روشەن كارامىتىنى كۆرسەتتى.
3. دائىم ئىشلىنىدىغان بالقاقلاردىن چىلان ، (         ) ، (      )، (      ) ، (     )، (       )، (          ) ، (        ) ، (          ) ، خورما قاتارلىقلار.

      4. جاۋاپ بېرىش سۇئالى ( ھەر بىر سۇئالغا 5 تىن جەمى 20 نومۇر بېرىلىدۇ.)
1.    ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشنىڭ مەشغۇلات تەرتىبى قايسىلار؟  
2.    گۆشلۈك خام قىيمىنى تەييارلاشتا دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلار قايسى؟
3.    قىيما ئېلىش ئۇسۇللىرى قايسىلار .
4.    ئۇن تائاملىرىنى پىشۇرۇش ئۇسۇلى قايسىلار؟



                                                                        كېنىشكە نومۇرى
-------------   تۈپلەش سىزىقى ---------------------
  
« ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش تېخنىكىسى » سۇئالىنىڭ جاۋاپ يېزىش كارتىسى A
( 答题卡 )
تەكشۈرگۈچى    ئالغان نومۇرى    4-سۇئال    3- سۇئال    2- سۇئال    1-سۇئال
                    

1 . تاللاش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى مۇشۇ كاتەكچە ئىچىگە يېزىڭلار:
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15
جاۋاپ                                                            
سۇئال    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30
جاۋاپ                                                            

2. ھۆكۈم قىلىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى (x ،√ ) بەلگە بىلەن  تۆۋەندىكى كاتەكچىگە يېزىڭ
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20
جاۋاپ                                                                                

3. بوش ئورۇننىڭ جاۋابىنى ۆۋەندىكى ئورۇنغا يېزىڭلار :

1) ① --------   ②  ----------   ③ --------  ④ -------
2) ①   ------     ② ------   ③ -------    ④ ------ ⑤ ---- ⑥ ------- ⑦ -------- ⑧ -----------
3) ① --------    ② --------- ③ ---------  ④ --------- ⑤ ---------   ⑥ ----------- ⑦ --------- ⑧ --------


4. جاۋاپ بېرىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى تۆۋەندىكى بوشلۇققا يېزىڭلار:

1-  ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشنىڭ مەشغۇلات تەرتىبى قايسىلار؟  






2- گۆشلۈك خام قىيمىنى تەييارلاشتا دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلار قايسى؟






3- قىيما ئېلىش ئۇسۇللىرى قايسىلار .






4- ئۇن تائاملىرىنى پىشۇرۇش ئۇسۇلى قايسىلار؟

چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-14 11:49 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

جاۋاپنى كاتەكچى ئىچىگە يازغىلى بولمايۋاتىدىغۇ؟ قانداق يازىمىز؟
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 13:26 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2756
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 808(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بۇ جاۋاپ كارتىسىنى   ۋوردقا   چۈشۈرۋېلىپ  ، تولدۇرۇپ  ئىنكاس  شەكىلدە  يوللاڭلار  !


  كېنىشكە نومۇرى
-------------   تۈپلەش سىزىقى ---------------------
  
« ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش تېخنىكىسى » سۇئالىنىڭ جاۋاپ يېزىش كارتىسى A
( 答题卡 )
تەكشۈرگۈچى    ئالغان نومۇرى    4-سۇئال    3- سۇئال    2- سۇئال    1-سۇئال
                    

1 . تاللاش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى مۇشۇ كاتەكچە ئىچىگە يېزىڭلار:
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15
جاۋاپ                                                            
سۇئال    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30
جاۋاپ                                                            

2. ھۆكۈم قىلىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى (x ،√ ) بەلگە بىلەن  تۆۋەندىكى كاتەكچىگە يېزىڭ
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20
جاۋاپ                                                                                

3. بوش ئورۇننىڭ جاۋابىنى ۆۋەندىكى ئورۇنغا يېزىڭلار :

1) ① --------   ②  ----------   ③ --------  ④ -------
2) ①   ------     ② ------   ③ -------    ④ ------ ⑤ ---- ⑥ ------- ⑦ -------- ⑧ -----------
3) ① --------    ② --------- ③ ---------  ④ --------- ⑤ ---------   ⑥ ----------- ⑦ --------- ⑧ --------


4. جاۋاپ بېرىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى تۆۋەندىكى بوشلۇققا يېزىڭلار:

1-  ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشنىڭ مەشغۇلات تەرتىبى قايسىلار؟  






2- گۆشلۈك خام قىيمىنى تەييارلاشتا دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلار قايسى؟






3- قىيما ئېلىش ئۇسۇللىرى قايسىلار .






4- ئۇن تائاملىرىنى پىشۇرۇش ئۇسۇلى قايسىلار؟
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 13:32 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

تاللاش سوئالنىڭ 21-سىدىكى بالقاق دىگەن نىمە؟
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 14:01 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

تاللاش سوئالىنىڭ 28-دىكى كاكچا دىگەنچۇ؟
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 14:10 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بولدى، بىلىۋالدىم.
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 17:58 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئارمان(رۇزى)
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 2104
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 325
شۆھرىتى: 3440 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3400 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 398 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 101(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-01-15
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-04
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 19:35 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئارمان(رۇزى) ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

. تاللاش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى مۇشۇ كاتەكچە ئىچىگە يېزىڭلار:
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15
جاۋاپ   ئا    س    س  ب   ئا    س    س   ئا   س    س      ئا     ئا      ئا     ئا      ب
سۇئال    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30
جاۋاپ    ئا       ئا      س    ئا      ب      ب       ب    ب      ب      ئا    س       س     س     ئا     ئا

2. ھۆكۈم قىلىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى (x ،√ ) بەلگە بىلەن  تۆۋەندىكى كاتەكچىگە يېزىڭ
سۇئال    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19  20
جاۋاپ(ت)   (خ)  (ت) (خ) (خ) (ت) (خ) (ت) (ت) (ت) (ت)    (خ)   (خ)   (ت)   (خ)   (ت)   (خ)
(خ)   (خ)  (ت)

3. بوش ئورۇننىڭ جاۋابىنى ۆۋەندىكى ئورۇنغا يېزىڭلار :

1) ① يۇغۇرۇش--------   ② پىشۇرۇش ----------   ③ تەملىك قىلىش--------  ④ -سۈپەتلىك قىلىش------
2) ① يېيىش  ------     ② پىلتە قىلىش------   ③ كېسىش-------    ④ ئوراش------ ⑤ تۈرۈش---- ⑥ زۇۋۇلا قىلىش------- ⑦ ئېچىش-------- ⑧ -قاتلاپ چىمداش----------
3) ① بادام--------    ② ياڭاق--------- ③ ئۈرۈك مېغىزى---------  ④ قۇرۇق ئۈزۈم--------- ⑤ ناۋات---------   ⑥ ھەسەل----------- ⑦ شېكەر--------- ⑧ ئۈرۈك قېقى--------


4. جاۋاپ بېرىش سۇئالىنىڭ جاۋابىنى تۆۋەندىكى بوشلۇققا يېزىڭلار:

1-  ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاشنىڭ مەشغۇلات تەرتىبى قايسىلار؟  
يۇغۇرۇش،ئىشلەش،تىندۇرۇش،پىلتە قىلىش،زۇۋۇلا قىلىش،ئېچىش، تۈگۈش،يېيىش،ئوراش، بولدۇرۇش،پىشۇرۇش قاتارلىقلار





2- گۆشلۈك خام قىيمىنى تەييارلاشتا دىققەت قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلار قايسى؟
گۆش بىلەن پىيازنى ئۇششاق توغرايمىز،خۇرۇچلارنى پىيازنىڭ ئۈستىگە سالىمىز،بۇنداق قىلغاندا خۇرۇچلار تەكشى ئارلىشىدۇ، تۇز تەمىگە بەكرەك دىققەت قىلىمىز.





3- قىيما ئېلىش ئۇسۇللىرى قايسىلار .
قولدا ئېلىش، قوشۇقتا ئېلىش،چېچىپ ئېلىش قاتارلىقلار.





4- ئۇن تائاملىرىنى پىشۇرۇش ئۇسۇلى قايسىلار؟
سۇدا پىشۇرۇش، ھورداپىشۇرۇش،مايدا پىشۇرۇش،دۇخۇپكىدا پىشۇرۇش،تونۇردا پىشۇرۇش قاتارلىقلار.
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 20:04 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىۈ

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2447
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 578
شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 587 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مۇئەللىم، نېمە بىلەن مۇكاپاتلايسىز؟
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-14 23:12 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئارمان

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2715
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 869
شۆھرىتى: 8760 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 8870 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 912 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 178(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  يەنىلا ئاشپەزلەر جاۋاپ بەرسە بولغۇدەك
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-15 12:20 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئارمان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئاشپەز تەلەي يۇلتۇزى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا