خۇرۇچلىرى:سېمىز قوينىڭ پۇشۇرۇلغان سان گۆشىدىن 300 گىرام،سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمالدىن ئىككى گىرام،پىششىق سۇ يېغىدىن بەش گىرام،شورپىدىن 200 گىرام،ئاقمۇچ،تېتىتقۇدىن مۇۋاپىق مىقتاردا.
ئېتىش ئۇسۇلى:دورا دەرمەكسىز ئاق پىشۇرۇلغان گۆشنى بىر مىللىمىتىر قېلىنلىقتا تەكشى نىپىز قىلىپ توغرايمىز.ساپلىققا شورپا قۇيۇپ،تۇز،تېتىتقۇ،ئاقمۇچ،كىراخمال سېلىپ قاينىتىپ تەمىنى تەڭشەپ،توغرالغان گۆشنى سېلىپ قىزىتىۋېلىپ ،تەخسىگە رەتلىك تىزىمىز،ئاندىن سۇ يېغىنى تەكشى سېپىپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
ئەسكەرتىش:گۆش توغرالمىسىىنى تەخسىگە تىزىۋېلىپ،ئۇستىگە تەييارلانغان شورپا شىرنىسىنى قۇيۇپ ئىستىمال قىلساقمۇ بولىدۇ.
تەبىئىتى:ئىسسىق.
