hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
يىگىت
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2429
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 95
شۆھرىتى: 950 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 980 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 99 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 25(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-26
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

[ مەن سۇغۇق سەي تەييار قىلىش ئۇسۇلىدىن بىرنى يوللاپ باقاي .
خۇرۇچلىرى:بەش كىلو گىرام ئاچچىقسۇ ،30گىرام زەنجىۋېل ،بىر خالتا تۇز ،50 گىرام سامساق ،ئاچچىق ئۇششاق قىزىل لازىدىن 300گىرام،قىچا 50 گىرام ، ئارپا بېدىيان 100گىرام،ھەر خىل سەي كۆكتات ،مەن ئادەتتە رەڭلىك كاپوسكىدىن بىر تۈپ ،سەۋزىدىن بىر كىلو، لوبودىن بىركىلو ئاق بەسەيدنىن بىرتۈپ ئىشلىتىمەن.
تەييارلاش ئۇسۇلى: ئالدى بىلەن سەيلەرنى يۇيۇپ قايناق سۇغا بەش مىنۇت چىلاپ ،داستىخانغا يېيىتىپ سۇيىنى ساقىتىپ تەييارلايمىز.
ئەمدى ئاچچىقسۇنى قاينىتايلى ،بۇ قاينىغىچە لازىنىڭ ئۇرۇقىنى ئايرىپ چانايمىز،سامساق ۋە زەنجىۋېلنى چانايمىز،ئاندىن بۇلارنى قايناۋاتقان ئاچچىقسۇغا سېلىپ بەش مىنۇت قاينىتىپ ئوتنى ئۈچۈرەيلى ،بۇنى مۇزلىتىپ قۇيۇپ ،ئاغزى ھىم ئىتىلىدىغان قاچىغا بىر چۈمۈچ مۇزلىغان ئاچچىقسۇنى قۇيىمىز بۇنىڭ ئۈستىگە بىر خىل سەينى رەتلىك تىزىپ  تۇز ،قىچا ،ئارپا بېدىياندىن مۇۋاپىق سىپىپ ئۈستىگە يەنە بىر چۈمۈچ مۇزلىغان ئاچچىقسۇ قۇيىمىز ،ئىككىنچى قەدەمدە يەنىلا ئوخشاش ئۇسۇل بىلەن تەكرارلايمىز ،ئاخىرىدا قاچىنىڭ ئاغزىنى ھىم ئىتىپ يېرىم سوتكا تۇرغۇزۇپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.(بىلمىدىم ،بۇ تىما مۇسابىقىگە يارامدۇ ،خەۋىرىنى كۈتىمەن) قېنى ئاشپەز ئاكامنىڭ باھاسى نەچچىكىن ؟  
تېما تەستىقلىغۇچى : ئۇيغۇرئاي
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-04-08, 09:14

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( يىگىت )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+30(axtuzi) ئەجرىڭىزگە ب ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-08 11:21 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يىگىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    ئۇيغۇرئاي
    كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 957
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 2052
    شۆھرىتى: 20780 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 21969 دوللار
    تۆھپە: 108 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2180 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سۇرىتى بولمىسا بۇنىڭ؟
    udum
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 17:17 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    لاچىن
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2611
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 317
    شۆھرىتى: 3200 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 3459 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 401 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 123(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-20
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-26
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئاچچىقسۇ نىمانداق كۆپ كىتىدىكەن ئەمدى  
    http://bilimzar.com
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 18:07 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لاچىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    غەيرىتەم

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2417
    نادىر تېما : 8
    يازما سانى : 748
    شۆھرىتى: 7750 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 10280 دوللار
    تۆھپە: 10 ھەسسە
    ياخشى باھا: 847 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 154(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-28
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئاچا سەي چىلاش ئۇسۇلىكەندە  بۇ سەينى ئەڭ ياخشىسى قايناق سۇدا پىشۇرماڭ

    خام پېتى چىلىسىڭىز ئۇزاق ۋاقىت ساخلىغىلى بولىدۇ ئەگەر قاينىتىۋىتىپ چىلىسىڭىز

    نەچە كۇندىلا ئۈستىدىن پاختىلىشىپ چىقىدۇ    
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 18:18 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( غەيرىتەم ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەلىۈ

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2447
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 578
    شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 587 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ سەينىڭ سۈرىتى يوقما؟
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 18:37 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    archa
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 435
    نادىر تېما : 3
    يازما سانى : 684
    شۆھرىتى: 7195 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 8285 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 737 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 133(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-01
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ باشقىچە سوغۇق سەيكەن رەھمەت!
    ئاچا سەيگە ئاچچىقسۇ ئىشلەتمەيدۇ، تۇز بىلەن قىچا ئۇۋىقىنى كۆپرەپ سالىمىز، لېكىن بەك نازۇك سەي ئۇ... يەنە كېلىپ ئاچا سەي 40 كۈندە ئاران تەييار بولىدۇ.
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 18:40 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( archa ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئارمان

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2715
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 869
    شۆھرىتى: 8760 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 8870 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 912 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 178(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بەك كوپ ئاچچىقسۇ كىتىدىكەن .
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-09 16:17 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئارمان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۈلىرەيھان
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 2505
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 234
    شۆھرىتى: 2380 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2379 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 250 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 41(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-09
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-10
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئۇنداقتا ئاچا سەينىڭ ئېتىلىش جەريانىنى تەپسىلىي تونۇشتۇرغان بولساڭلار، بىزنىڭ ئۆيدىكىلەر بۇ سەيگە بەك ئامراق ئىدى.
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-09 21:15 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلىرەيھان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    سۈبىھى
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1080
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 152
    شۆھرىتى: 1565 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1800 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 167 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 67(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-02
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-26
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەھمەت سىزگە،بەكلا ياخشى تىما يوللاپسىز............دەل مەن ئىزلەپ يۈرگەن تىما .........
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-09 21:54 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سۈبىھى ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    سەۋسەبىن
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 1059
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 379
    شۆھرىتى: 3935 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 4920 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 391 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 53(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-31
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-28
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

                                                        يەنە  بىر خىل  سوغۇق  سەي  

          خۇرۇچلىرى  :    سەۋزە   4  -  5  تال  ،   تۇرۇپ  (  لوبو  )   يوغان  1  باش  ،  كۆك  لازا  2  -  3   تال   ،  پالەك  (  باشقا
    سەي  -  كۆكتاتلارغا  قاراپ  ،   مۇۋاپىق   مىقداردا  )    سامساق   ،   زەيتۇن  مېيى  ،    تۇز  ،    خالىسىڭىز   فېنتوزا  قوشۇڭ  .
    ئېتىش  ئۇسۇلى  :    سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپنى  قېرغۇچتا  ،  چاچتەك  قېلىپ  ئۇششاق  قېرىڭ  .    ياكى  ،   پىچاق  بىلەن  ئۇششاق
    قېلىپ  قەلەمچە  قېلىپ  توغرىيالىسىڭىز   ،   توغرىسىڭىزمۇ   ھەم  بولىدۇ  .   ئەمدى  ،  يوغان  2   داستقا   ئايرىم  -  ئايرىم  ھالدا  قەلەمچە   قېلىپ  توغرىۋالغان   سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپنى  ،  داستقا  سوغۇق  سۇ  قۇيۇپ   ئۇستىگە  تۇز  چېچېپ  ،   يېرىم  سائەت  ئەتىراپىدا  چېلاپ  قويۇڭ  .  
          سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپ  يۇمشىغۇچە  ،    يۇقارقى  مەن  دىگەندەك  سەيلىرىڭىزنى  نورمال  چوڭلىقتا  ،  تەكشى  قېلىپ  توغرىۋېلىپ  ،   تەييارلاپ  قويۇپ  تۇرۇڭ  .    سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپنىڭ  ۋاقتى  توشقان بولسا  ،  ئۇلارنى  بىر  -  بىرلەپ  قولىڭىزنىڭ  ئالقېنىغا  ئېلىپ   بارچە  كۇچىڭىز  بىلەن  سېقىپ  ،  سۇيىنى  چېقىرىڭ  .   مۇشۇنداق  مەشغۇلاتنى  ،  تەكرا ر  -  تەكرار   2  - 3   قېتىم  قىلىڭ  .    ئەمدى  ،  داستقا  يەنە  ئايرىم   -  ئايرىم   سوغۇق  سۇ  قۇيۇپ   ،  سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپنى  
    چېلايمىز  .  بىراق   ،   بۇ قېتىم   ئۇستىگە  تۇز  سالمايمىز  ،  دەل  ئەكسىچە  ،  1  -  قېتىمدا  تۇزنى  كۆپىرەك  سېلىپ   سەۋزە  بىلەن  تۇرۇپنى  يۇمشىتىۋالغىنىمىز   ،   ئەتكەن  سوغۇق  سېيىمىزنىڭ  تەمىنىڭ  تۇزلۇق  تېتىپ  قالماسلىقى ئۇچۈن  ،  ئۇلارنىڭ  تەركىبىدىكى  تۇزنى  تولۇق  چېقىرۋىتىشىمىز  كېرەك   .   شۇڭا  ،  يەنە  بىر  قېتىم   سوغۇق  سۇغا  سېلىپ  چېلايمىز  .
    ئەڭ  ئاخىردا  ،   بۇلارنى  سۇدىن  سېقىپ  ئېلىۋىلىپ  ،  تەخسىگە   باشتا  توغرىۋالغان  ئاۋۇ  سەيلەر  بىلەن  ئېلەشتۇرسىڭىزلا
    بولىدۇ  .   زەيتۇن  مېيى  قۇيۇشنى  ئۇنۇتماڭ  .    
    مېھمانلىرىڭىزغا  بۇ سەينى  تەييارلاپ  قالسىڭىز  ،  بۇ  سەي  بىلەن  بىللە  ،  ئۇيۇتىلغان  لەڭپۇڭىزنى توغراپ  ،  سەينىڭ  يان  تەرىپىگە  تېزىپ  قويارسىز  .   داستىخنىڭىز  ئۆزگىچە  ،  چېرايلىق  كۆرىنىدۇ    .
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-10 01:41 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سەۋسەبىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » شېئىرىيەت گۈلزارى
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا