oznur.cn vip
ئارمان

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2715
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 838
شۆھرىتى: 8930 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9040 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 929 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 178(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================


  
                                          ئۆپكە تۇبىركىليۇز كىسىلى بار كىشىلەرنىڭ يىمەك- ئىچمىگى

ئۆپكە تۇبىر كىليۇزى كېسىلىگە گىرىپتار بولغان كىشىلەرنىڭ تېنىدە ئېنىرگېيىنىڭ خورىشى تېز بولىدۇ. شۇڭا، ئىمكان قەدەر ئىسسىقلىق مىقدارى يۇقۇرى، ئاقسىل ۋە ۋىتامىنلار مول ھەرخىل يىمەكلىكلەرنى، مەسىلەن، تۇخۇم، سۇت، گوش، بېلىق قاتارلىق كالتىسىي ماددىسى كۆپ يىمەكلىكلەرنى ۋە كۆكتات، مىۋە، پۇرچاق قاتارلىقلارنى كۆپ ئىستىمال قىلىشى لازىم. ھاراق، تاماك، لازا قاتارلىقلار قەتئىي مەنئى قىلىنىدۇ. قان تۇكۇرگەندە سامساقنىمۇ كۆپ يىمەسلىك كېرەك.


                                            يۈرەك كىسەللىكلىرىگە گىرىپتا بولغانلارنىڭ يىمەك- ئىچمىگى

ئانار، دولانا، بولدۇرگەن، تۇرۇپ، سەۋزە قاتارلىقلارنىڭ يۈرەك ئىقتىدارىنى كۈچەيتىش رولى بار. مايلىق يىمەكلىكلەر، ھايۋاناتلارنىڭ ئىچكى ئەزالىرى، ئاچچىق- چۇچۇك يىمەكلىكلەر، قېنىق چاي، ھاراق قاتارلىقلارنى ئاز ئىستىمال قىلىش لازىم.

                                            
                                                   قان بىسىمى يۇقىرلاپ كەتكەنلەرنىڭ يىمەك- ئىچمىگى

قان بىسىمى يۇقۇرى كېسەللەر، تەركىۋىدە ۋىتامىن ، كۆپرەك بولغان يېڭى كۆكتاتلارنى، پۇرچاق ئۇندۇرمىسى، مىۋە- چىۋە، قوغۇن- تاۋۇزلارنى كۆپرەك ئىستىمال قىلىشى لازىم. خەيدەي قاتارلىق ئۆسۈملۈكلەرنىڭ قان تومۇرلار قېتىۋىلىشنىڭ ئالدىنى ئىلىش رولى بار. شۇڭا دائىم يەپ تۇرۇش كېرەك. ھايۋانات مايلىرىنى يىمەي، ئوسۇملۇك مايلىرىنى دائىم ئىستىمال قىلغاندا قاندىكى خولىستىرىننىڭ كۆپىيىپ كېتىشىنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ. چىڭسەي قاتارلىقلارنىڭ قان بېسىمىنى چۈشۈرۈش رولى بار. تۇزنى ئازراق ئىستىمال قىلىش، ھاراق ئىچمەسلىك لازىم.

                                              جىگەر كىسىلى بار كىشىلەرنىڭ يىمەك- ئىچمىگى

جىگەر كېسىلىگە يېڭىدىن گىرىپتار بولغانلار سۇت، تۇخۇم، بېلىق، گۆش، پۇرچاق قاتارلىق ئاقسىل ماددىسى مول يىمەكلىكلەرنى ئىستىمال قىلىشى كېرەك. شېكەر، گىلىكوزا، مۇراببا، ھەسەل قاتارلىق ئىسسقلىق مىقدارى يۇقۇرى يىمەكلىكلەرنى ئادەتتىكىدىن كۆپرەك ئىستىمال قىلىش كېرەك. سوزۇلما خاراكتىرلىك جىگەر كېسەللىكلىرى ھەرخىل كۆكتاتلار، مۇراببا قاتارلىقلار ۋە مايسىزراق يىمەكلىكلەرنى يىيىش كېرەك. ئاچچىق- چۇچۇك نەرسىلەرنى يىمەسلىك، ھاراقنى مۇتلەق ئىچمەسلىك كېرەك.

        ئۇزۇندىن بىرى مۇشۇنداق بىر تىما چىقارقۇم بار ئىدى.  تەلىيىمگە بۇگۇن تور ئارىلاۋاتسام ئۇچراپ قالدى. شۇڭا يوللاپ قويدۇم

    مەنبە: ئۇيغۇر تىبابەت تورى
تېما تەستىقلىغۇچى : axtuzi
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-04-02, 11:56

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( ئارمان )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+30(axtuzi) ئەجرىڭىزگە ب ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-02 14:35 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئارمان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    بۇلماق
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 2606
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 26
    شۆھرىتى: 480 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 580 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 55 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 29(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-20
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-03
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەھمەت!!!!!!
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-03 09:51 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( بۇلماق ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە پىچىنە-پىرەنىك تەييارلاش
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


    '; ShowAd(); /**/