

خۇرۇچلىرى:توخۇنىڭ تۆش گۆشىدىن 200گىرام،سۇ يېغىدىن بىر كىلوگىرام،تۇخۇمدىن بىر دانە،پۇرچاق ئۇندۇرمىسىدىن 100گىرام،قىزىل كۆك مۇچـتىن 2 تال،ئاقمۇچ،تېتىتقۇ،سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال مۇۋاپىق مىقتاردا...
ئېتىش ئۇسۇلى:توخۇنىڭ تۆش گۆشىنى بەش سانتىمىتىر ئۇزۇنلىقتا،يېرىم سانتىمىتىر قېلىنلىقتا قەلەمچە قىلىپ توغراپ،قاچىغا ئېلىپ،ئۇستىگە تۇخۇمنىڭ ئېقى،سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال،تۇز سېلىپ،تەكشى ئارلاشتۇرىمىز،پۇرچاق ئۇندۇرمىسىنىڭ ئىككى ئۇچىنى ئۇزۇۋېتىپ تەييارلايمىز.بىر چىنە شورپىغا تۇز،دورا دەرمەكلەرنى سىلىپ شىرنە تەڭشىۋالىمىز...
قازانغا ياغ قۇيۇپ،ئۈچ تۆت دەرىجە قىزىتىپ،توخۇ گۆشىنى سېلىپ،رەڭگى ئاقىرىپ لەيلىگەندە چويلىدا سۇزىۋالىمىز.
قازاندا ئازراق ياغ قالدۇرۇپ،پۇرچاق ئۇندۇرمىسىنى قورۇپ،مەززىلىك پۇراق چىققاندا توخۇ گوشىنى سېلىپ،بىر ئىككى ئۆرۈپ،ئاقمۇچ،تېتىتقۇلاردىن ئازراقتىن سېلىپ،شىرنىدىن مۇۋاپىق مىقتاردا قۇيۇپ،سۇيى قۇيۇلۇشقا باشلىغاندا تەخسىگە ئالساق بولىدۇ.
تەبىئتى:مۆتىدىل.