ئاساسى ماتىريالى: 500 گىرام ئەتراپىدا ياڭيۇ
دورا_ دەرمەكلىرى : تۇز، تىتىتقۇ ، كىراخمال ، تۇخۇم ، شىكەر
ئىشلەش ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن ياڭيۇنى پاكىزە ئاقلاپ ، ئۇزۇنلىقىنى 7 سانتىمىتىر قەلەمچە شەكىلدە توغراپ تەييار قىلىۋالىمىز . ئاندىن تۇخۇم چىكىپ تۇز سىلىپ ، بىر خىل يۆنىلىشتە قوچۇپ ئاز_ئازدىن كىراخمال سىلىپ قويۇق ھالەتتىكى تۇخۇم ئۇمىچى قىلىپ تەييارلايمىز .
قازانغا ماي قۇيۇپ 4 دەرىجە قىزىغاندا ياڭيۇنى تەييار قىلغان تۇخۇم ئۇمىچىغا سىلىپ ئاندىن قازانغا سىلىپ ئالتۇن رەڭگە كىرگىچە پىشۇرىمىز . .ئالتۇن رەڭگە كىرگەندە سۈزۈپ ئىلىپ ئۈستىگە شىكەر سىپىمىز .
ئالاھىد ىلىكى : رەڭگى ئالتۇن رەڭدە ، ئىچى يۇمشاق ، تىشى يۇمران بولۇپ ناھايتى يىيىشلىك بولىدۇ .
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-03-16 20:03دە قايتا تەھ ]