ئاساسلىق ماتىريالى: پىدىگەن كالاگۈشى تۇخۇم پۇرچاق ئۇنى پۇرچاق بوتقۇسى دورا دەرمەك ھارىقى يەنى料酒 زەنجىۋىل سۇڭپىياز سامساق تۇز.تېتىتقۇ شېكەر تۇخۇتەن جەۋھىرى جاڭيۇ ئۇششاق سۇڭپىياز يەنى香葱
تەييارلاش ئۇسۇلى:پىدىگەن نى قەنىت شەكىلدەقىلىپ4 چاسا توغرايمىز ئاندىن بىر قاچىغا سۇقۇيۇپ ئازراق تۇزسېلىپ چىلاپ قۇيىمىز
كالاگۈشىنى مۇ پىدىگەنگە ئوخشاش توغراپ قاچىغا سېپ تۇخۇم ئېقى دورا دەرمەك ھارىقى يەنى料酒 تۇز سېلىپ پۇرچاق ئۇنى بىلەن ئارلاشتۇرۇپ تەم لەندۇرىمىز زەنجىۋىل سۇڭپىياز سامساق نى ئۇششاق سۇڭپىياز يەنى香葱 ئۇششاق توغرايمىز
قورۇش ئۇسۇلى: پىدىگەننى سۈزۇپ ئلىپ پاكىز چايقاپ ئاززاق پۇرچاق ئۇنى سېپىپ تەييارلايمىز
قازانغا پىدىگەن چىلاش قىدەك ياغ قۇشۇپ ياغ قىززىغاندا پىدىگەننى سېلىپ ئاستا-ئاستا سارغايتىپ پۇشۇرۇپ سۇزۋېلىپ كالاگۈشىنى سېپ پۇشۇرۇپ چالا پىشقاندا ياغنى ياغ كۇرۇسىغا ياندۇرۋېتىپ ئاستا پۇشۇرىمىز ئاندىن زەنجىۋىل سۇڭپىياز سامساق نى كالاگۈشى بىلەن قورۇيمىز مىزلىڭ پۇراقچىقاندا تۇز سېلىپ پۇرچاق بوتقۇسى دىن يېرىم چۈمۈش سېپ قورۇپ ئازراق جاڭيۇ قۇشۇش بىلەن بىرگە پۇشۇرۇپ
سۇزۋالغان پىدىگەننى سېلىپ ئاستا قۇرۇيمىز ئاندىن تۇز.تېتىتقۇ شېكەر تۇخۇتەن جەۋھىرى سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئۇششاق سۇڭپىياز سېلىپ بىرئۆرۈپ تەخسىگە ئالساق بۇلىدۇ
ئەسكەتىش: يىنىڭ ئوتتا قورۇڭ پىدىگەن بەك ئىزلىپ كەتمىسۇن پۇرچاق بوتقۇسى ئاز ئىشلىتىڭ ياغلىقراق بولسۇن
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-03-16 19:45دە قايتا تەھ ]