گۆشنى توغراپ تەم كىرگۈزىۋالىسىز
گۆشنى ئوماچقا چىلايسىز
گۆشنى ياغقا چىلاپ پىشۇرىسىز
تەخسىگە ئالىسىز
ئاساسىي ماتىرىيالى: 300گرام ئەتراپىدا قوينىڭ دۈمبە گۆشى
قوشۇمچە ماتىرىيالى: تۇخۇم
دورا-دەرمەكلىرى: تۇز،تېتىقۇ، ئاقمۇچ،كېراخمال،زەنجىۋىل،سۇ
ئىشلەش ئۇسۇلى:ئالدى بىلەن گۆشنى 2سانتىمىتىردا 2سانتىمىتىر قىلىپ دىڭ توغرايمىز.ئاندىن تۇخۇمنى بىر قاچىغا چىكىپ ،بىر خىل يۆنىلىشتە تۇز سىلىپ قوچىيمىز. ئاندىن زەنجىۋىل سۈيى قۇيۇپ ،كىراخمال سىلىپ ،قويۇق ھالەتتىكى تۇخۇم ئۇمىچى تەييار قىلىۋالىمىز. ئاندىن گۆشنى مۇشۇ تۇخۇم ئۇمىچىغا سىلىپ قۇيۇپ تەيييار قىلىۋالىمىز. قازانغا ماي قۇيۇپ ماي 3-4-دەرىجە قىزىغاندا ، ئۇماچتىكى گۆشتىن بىردىن بىردىن چوكىدا قىسىپ ئىلىپ،قازانغا سالىمىز. ئوتنىڭ تىمپىراتۇرىسىنى نورمال ھالەتكە كەلتۈرۈپ گۆش سارغايغىچە زالا قىلىمىز.
ئالاھىدىلىكى: رەڭگى ئاق سىرىق،تىشى ناھايتى چۈرۈك ، ئىشى يۇمشاق بولۇپ يىيىشلىك بولىدۇ.
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-02-25 21:40دە قايتا تەھ ]