hantagri illikdunya.biz sohpat
پالتا
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 278
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 117
شۆھرىتى: 1185 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1319 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 125 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 91(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-15
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-28
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

سىقماق__ قوناق كۆپ تېرىلىدىغان دېھقانچىلىق رايۇنلىرىدىكى كىشىلەرنىڭ ئەنئەنىۋى تاماق تۈرلىرىدىن بىرى.
بۇ تاماقنىڭ تەييارلىنىشى مۇنداق:خۇرۇچى قۇناق ئۇنى بولۇپ،قېلىن ئەلگەكتە تاسقالغان قۇناق ئۇنىدا تۇزسىزراق ۋە بوش قىلىپ خېمىر يۇغۇرىلىدۇ،چامغۇر ياكى چاقما كاۋا توغرامچە قىلىنىپ ،قازانغا سېلىنىدۇ.سەي-كۆكتات پىشاي دېگەندە تەييار بولغان خېمىرنى ئالقانغا پاتقۇدەك ئۈزۈۋېلىپ،ئىككى قولىنىڭ ئالقىنى بىلەن سىقىپ بارماق ئارىسىدىن ئۆتكۈزىدۇ.بارماق ئارىلىقىدىكى سىقىلىپ ئۆتكەن خېمىر خۇددى كەسمە لەغمەن چوڭلىقىدا ئۈزۈلۈپ ،قايناۋاتقان قازانغا چۈشۈدۇ.تاماق تەييارلىغۇچى ئۇستا بارمىقى ئارىسىدىن خېمىرنى سىققاندا،بارمىقىنى كەڭ ئېچىۋەتمەستىن،خېمىر كەسمىسىنىڭ بىرخىل ئۆلچەملىك بولىشىغا دىققەت قىلىش تەلەپ قىلىنىدۇ.ئادەتتە بارماق ئارىلىقىدىن قىسىلىپ چىققان ئاش(سىقماق)نىڭ ئۇزۇنلىقى تۆت-بەش سانتىمېتىر،كەڭلىكى (توملىقى)چوكىنىڭ ئۇچىدەك بولسا ئەڭ مۇۋاپىق ھىساپلىنىدۇ.سىقماقنى قوناق ئۇنىدا تەييارلانغان سۇيۇقئاش دېيىش مۇمكىن،چۈنكى ئۇ سۈيى بىلەن ئىچىلىدۇ.شارائىتى بار ئائىلىلەر سىقماققا توغرامچە گۆش ،شوخلا قاتارلىقلارنى سېلىپ پىشۇرسىمۇ بولىدۇ.
سىقماق تەييارلىنىشى ئاددىي،كۆپ ھەشەم كەتمەيدىغان،تەمى ئۆزىگە خاس تاماق بولۇپ،دېھقانلار كۆپرەك ئەتىگەنلىك چاي ئورنىدا ئىچىشكە ئادەتلەنگەن.
مەنبە ؛ تىل مۇنبىرى
تېما تەستىقلىغۇچى : يۈسۈپجان
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-02-02, 04:01

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( پالتا )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+40(يۈسۈپجان) مۇنبەرئۈچۈن ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-02-01 23:37 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پالتا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    يۈسۈپجان
    ئىرىشمەكچى بولسىڭىز  يۈتۈرۈپ كۈرۈڭ
    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 1174
    نادىر تېما : 4
    يازما سانى : 1315
    شۆھرىتى: 50310 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 58748 دوللار
    تۆھپە: 138 ھەسسە
    ياخشى باھا: 798 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 299(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-25
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-08
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    قوناق  تائاملىرى  ئازلاپ كىتىپبارىدۇ مۇشۇ  كۈنلەردە  ، رەھمەت  سىزگە
    udum
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-02-02 12:17 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يۈسۈپجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    axtuzi
    باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 64
    نادىر تېما : 31
    يازما سانى : 2682
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 768(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-12
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

       رەھمەت  ،  مەن  بۇ  تاماقنىڭ  ئىسمىنى  ئاڭلىغان  ، لېكىن  ئۆزىنى تېتىپ  باقمىغان  ئىدىم ،  
    http://bilimzar.com
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-02-02 13:09 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    lala425
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 700
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 235
    شۆھرىتى: 2385 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2479 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 242 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 27(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-28
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-13
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇنىڭ يۇمدان بىلەن نىمە پەرقى بار
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-02-02 17:40 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( lala425 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۇلخان
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 1288
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 417
    شۆھرىتى: 4220 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 4421 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 456 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 130(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-10-09
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-11
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    پالتا سىزدىن بىر ئۆتۈنۈشۈم بار ئىدى.خاپا بولماي باش سۈرىتىڭىزنى ئۆزگەرتىۋەتكەن بولسىڭىز.مەن مۇشۇ تۈردىكى ھايۋاندىن بەك قورقاتتىم،ھەر قېتىم باش سۈرىتىڭىز كۆزۈمگە چېلىقسا تېنىم شۈركىنىپ كېتىدۇ.تەكلىۋىم كۆڭلڭىزگە كەلمىسۇن.
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-03-21 16:38 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۇلخان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەلىۈ

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2447
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 578
    شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 587 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن يەپ باقماپتىكەنمەن.
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-03-21 17:09 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۈلىرەيھان
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 2505
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 234
    شۆھرىتى: 2380 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2379 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 250 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 41(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-09
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-10
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    [quote]بۇ مەزمون3قەۋەتتىكىlala425نىڭ2011-02-02 17:40دە يوللىغان يازمىسى  :
    بۇنىڭ يۇمدان بىلەن نىمە پەرقى بار



    يومداننى پىچاقتا كىسىپ سالىدۇ مۇنۇ ئاشنى بولسا قولدىلا سىقىپ چىقىرىدىكەن.مىنىڭچە تەبىئىيتىنى ئىسسسىق ياكى سوغۇق دەپ ئايرىمدىكى..
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-03-21 19:11 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلىرەيھان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئايشەمگۇل
    دەرىجىسى : پىشقەدەم ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2740
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 7
    شۆھرىتى: 70 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 70 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 7 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 6(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-31
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-03
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مۇشۇنداق ياخشى تائاملار رەسىمى بىلەن بېرىلگەن بولسا تېخىمۇ ياخشى بولاتتى.
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 17:21 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئايشەمگۇل ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    لاچىن
    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2611
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 296
    شۆھرىتى: 2990 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 3249 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 378 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 116(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-20
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-12
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

        
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-08 20:04 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لاچىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » بېلىق گۆشى تەييارلىندىغان قورىمىلار
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا