ئاساسلىق ماتىريالى بىركىشلىكنىڭ
ياڭاق مېغىزى 10گىرام ، قوينىڭ لوق گۈشى 100گىرام ، قوينىڭ بۆرىگى بىرجۈپ ،چوڭ چىلان 50گىرام ،ئاق گۈرۈچ 100گىرام ، خۇسىېڭ 50گىرام ،
قۇشۇمچە تەم تەڭشىگۈچلەر ،ئۇششاق غولپىياز ،زەنجىۋىل ،تۇز قاتارلىقلار
تەييارلاش ئۇسۇلى : ئاۋال گۆش بىلەن بۆرەكنى ئىنچىكە قەلەمچە قىلىپ توغرىۋالىمىز ،ئاندىن گۈرۈچنى يۇيۇپ ، شورپا قازىنىغا بىر چوڭ چىنە سۇقۇيۇپ ،گۆش ،بۆرەك ،ئىزىلگەن ياڭاق مېغىزى ،چىلان خاسىڭ قاتارلىقلارنى قازانغا سېلىپ كۈچلۈك ئوتتا قاينىتىۋېلىپ ،قازان قاينىغاندىن كىيىن پەس ئوتتا قاينىتىمىز شورپىسى قۇيۇلۇپ تەييار بۇلاي دىگەندە ،ئۇششاق چانالغن زەنجىۋىل ۋە ئۇششاق غول پىيازنىقازانغا سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئىستىمال قىلسا بۇلىدۇ
ئالاھىدىلىكى ؛ بۆرەكنى ئىسىتىپ ، سوغاقنى ھەيدەيدۇ ، ئادەتتە سوغاقتىن قورقىدىغانلار كۆپىرەك ئىستىمال قىلسا بۇلىدۇ
مەنبە جوڭگۇ يىمەكلىكلەر چوڭ تورىدىن تەرجىمە قىلىپ ئەكەلدىم
[ بۇ يازماگۈلقەنىتتەرپىدىن2011-01-11 06:51دە قايتا ت ]