oznur.cn abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
archa
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 435
نادىر تېما : 3
يازما سانى : 796
شۆھرىتى: 8485 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9575 دوللار
تۆھپە: 8 ھەسسە
ياخشى باھا: 874 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 198(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-01
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى axtuzi نادىرلىدى .(2010-11-19)
                              ئاجىزلاپ  كەتكەنلەرنى ئائىلىدە  پەرۋىش قىلىش

                                                             گۈلنار ئابلىمىت (ئارچا)

          چوڭ ئوپراتسىيدىن كىيىنكى بىمارلار نۇرغۇن قان يوقاتقانلىقتىن، بەدىنى ئاجىزلاپ ئىمونىتى تۇۋەنلەپ كىتىدۇ ، بۇنداق بىمارلارنى ئائىلىدە پەرۋىش قىلىپ، تەرتىپلىك ئوزۇقلاندۇرغاندىلا كىسەلنىڭ سالامەتلىگىنى تىز ئەسلىگە كەلتۇرگىلى ۋە بەزى بىر ئەگەشمە كىسەللەرنىڭ ئالدىنى ئالغىنى بولىدۇ. شۇڭا ئۆزەم بىرقانچە قېتىم تەجىربىدىن ئۈتكۈزۈپ ياخشى ئۈنۈمگە ئىرىشكەن پەرۋىش قىلىش (كۈتۈش) ئۇسۇلىنى پايدىلىنىشىڭلارغا سۇندۇم.
1. پەرۋىش قىلىشتىكى مۇھىم نوقتىلار .
( 1 ) ئالدى بىلەن بىمارنى ياتقۇزماقچى بولغان ئۆينى پاكىز ، رەتلىك ، تۈزەشتۈرۈش ، ئۆي ئىچىنىڭ يۇرۇق، ئازادە بولىشىغا كاپالەتلىك قىلىش لازىم .
(2) كېسەلنى ياتقۇزۇدىغان يوتقان - كۆرپىلەرنىڭ كىرلىكى ، ياستۇق ، لۆڭڭە ، كىيىپ ياتىدىغان كىيىم قاتارلىقلارنىڭ رەڭگى ، ئېقىش ، سۈزۈك ، پاكىز رەڭدە بولۇش ، ئامال بار يېڭىدىن سېتىۋىلىنغان بولۇش كېرەك .
(3) بىمار ياتقان ئۆينىڭ ئىشىك دېرىزىللىرنى پات - پات ئېچىپ ھاۋا ئالماشتۇرۇپ تۇرۇش ، بىمارنىڭ يۈز قوللىرنى ، پۇتلىرنى كىيىم - كىچەكلىرنى پاكىز تۇتۇش ، ئەگەر بىمار ئەر كىشى بولسا چاچ ساقاللىرنى ، تىرناقلىرنى ۋاقتى - ۋاقتىدا ئېلىپ تۇرۇش، ئەگەر ئايال كىشى بولسا چاچلىرنى تاراپ تۈزەپ رەتلىك ياتقۇزۇش كېرەك .
(4) ئۆي ئىچىنىڭ تىنچ ، ۋاراڭ چۇرۇڭدىن خالى بولىشىغا كاپالەتلىك قىلىش ، بىمارنىڭ ئۇيقۇسىغا دەخلى قىلماسلىق كىرەك . ئەگەر ئۇخلاۋاتقان چاغدا بىرەرسى يوقلاپ كىرگەن تەقدىردىمۇ ئويغىتىۋەتمەسلىك ، چۇچىتىۋىتىشتىن ساقلىنىش لازىم .
(5) بىمارنىڭ ئوزوقلىنىشىغا ئالاھىدە ئەھمىيەت بىرىش كېرەك. ئاز - ئازدىن، پات - پات، يەڭگىل تاماقلارنى بېرىش، خاتا ئوزۇقلاندۇرۇشتىن ساقلىنىش لازىم.
(6) كېسەلنىڭ روھىنى كۆتۈرىدىغان چىرايلىق سۆزلەرنى قىلىش، كۈندىن - كۈنگە ياخشىلىنىۋاتقانلىقى، چىرايىنىڭ تىز ئەسلىگە كېلىۋاتقانلىقى، ئۇزۇنغا قالمايلا ساقىيىپ كېتىشى توغرىسىدا تەسەللى سۆزلىرىنى كۆپرەك قىلىش ، يېنىدىكى ئادەم ھەرگىزمۇ قايغۇلۇق ھالەتتە ئولتۇرىۋالماسلىقى لازىم.
(7) بىمارنىڭ سالامەتلىكى ئەسلىگە كېلىشكە باشلىغاندا، كەيپىياتىغا قاراپ ئۇنىڭغا قىززىق پاراقلارنى قىلىپ بېرىش، ناخشا - مۇزىكىلارنى تۆۋەن ئاۋازدا قويۇپ بېرىش، ھەرگىزمۇ دەھشەتلىك، قايغۇلۇق فىلىملەرنى قويۇپ بەرمەسلىك كېرەك.
بىمارنى يۇقۇرقى ئۇسۇلدا پەرۋىش قىلغاندا، روھى جەھەتتىن ئىلھاملىنىپ، پىسخىلوگىيىلىك ئوزۇقلار بىلەن تەمىنلىنىدۇ دە تىزلا ئەسلىگە كېلىدۇ.

2. بىمارنى ئوزۇقلاندۇرۇش تەرتىپلىرى
(1) ئالدىنقى ئۈچ كۈندە: _ ئەتتىگەن سائەت 6 دە بىر جىڭ سۈتنى قاينىتىپ مۇۋاپىق شېكەر سېلىپ ئىچكۈزىمىز. سائەت 8 گە ئۈلگۈرتۈپ ئۈگرە ئېتىپ بېرىمىز. سائەت 11 لەردە يۇمشاق پىشۇرۇپ خام شويلا ئېتىپ يىگۈزىمىز. سائەت 4 ئەتراپىدا خولۇپ ئاش ياكى شىفەن بەرسەك بولىدۇ. ئۇخلاشتىن ئىلگىرى سۈتنى قاينىتىپ، شېكەر سېلىپ، سىڭىپ پىشقان ھەمەك ناندىن ئازراق چىلاپ ئىچكۈزىمىز. (تاماقلارنىڭ مىقدارى ئاز بولۇشى شەرت).
(2) ئۈچ كۈندىن كېيىن، 6 كۈنگىچە: _ ئەتتىگەن سائەت 6 دە سۈت، تۇخۇم ، شېكەر قايناتمىسىنى گاڭ ئىچكۈزىمىز. سائەت 9 دىن بۇرۇن چۆجە شورپىسى قىلىپ، سۈيىگە چۆپ سېلىپ بىر پىيالە ئىچكۈزىمىز، گۆشىدىن ئازراق يىسە بولىدۇ. سائەت 12 دە 10 - 15 تالغىچە جۇۋاۋا (بەنشىر) ئېتىپ بېرىمىز. سائەت 4 تە شوۋىگۈرۈچ ياكى ئۈگرە بەرسەك بولىدۇ. كەچتە بىر ئىستاكان ئىسسىق سۈت ئىچسىلا كۇپايە. ئارلىقتا قايناقسۇ ئىچكۈزۈپ تۇرىمىز، كۈندە بىرەر قېتىم بىر پىيالە قايناقسۇغا بىر قوشۇق ھەسەل سېلىپ ئىچكۈزسەك تېخىمۇ ياخشى.
(3) ئالتە كۈندىن كېيىن، 10 - كۈنىگىچە: _ ئەتتىگەن سائەت 7 دە سۈت، تۇخۇم، شېكەر ئارلاشمىسىغا نان چىلاپ بېرىمىز. سائەت 10 دا ، ياش پاقلان گۆشىدە شورپا قاينىتىپ، سۈيىگە چۆپ سېلىپ ئىچكۈزىمىز. گۆشىدىن يېرىم جىڭ ئەتراپىدا بەرسەك بولىدۇ. سائەت 1 بولغاندا جۇۋاۋا ياكى خام شويلا ئېتىپ بېرىمىز. سائەت 4 تىن ئاشقاندا ئۈگرە ياكى خولۇپ ئاش ئېتىپ بېرىمىز. ئۇخلاشتىن ئىلگىرى بىر ئىستاكان ئىسسىق سۈت بەرسەكلا بولىدۇ.
(4) ئون كۈندىن كېيىن تاماقلارنىڭ مىقدارىنى كۆپەيتىپ، قېتىم سانىنى تەدرىجى ئازايتىمىز ۋە كۈچلۈكرەك تاماقلارنى بەرسەك بولىدۇ. مەسىلەن: سۈت، تۇخۇم، جۇۋاۋا، نارىن چۆپ، قوي توخۇ باچكا شورپىلىرى، پولو قاتارلقلارنى، كېيىن ئادەتتىكى قورۇغان تاماقلارنىمۇ بەرسەك بولىدۇ.
دىققەت قىلىدىغان ئىشلار:
دەسلەپكى كۈنلىرى تاماقنى كۆپ بەرمەسلىك، قورۇغان، ھوردا پۇشۇرۇلغان تاماقلارنى قەتئىي بەرمەسلىك كېرەك. گۆش، تۇخۇم بېرىشكە باشلىغاندا قەۋزىيەتنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئۈچۈن ئارىلاپ قايناقسۇ ۋە بانان بېرىش لازىم. سەيلىك تاماق ۋە مىۋە يىگۈدەك بولغاندا ئەنسىرىمىسەكمۇ بولىدۇ.

3. بىمارغا بېرىدىغان پەرھىز تاماقلارنى ئېتىش ئۇسۇلى
(1) سۈت، تۇخۇم، شېكەر قايناتمىسى _ سۈت قاينىغاندا تۇخۇمنى چېكىپ تولۇق ئارلاشتۇرىمىز. تۇخۇم چالا پىشقاندا، ئوتنى ئۆچۈرۈپ شېكەر سېلىپ ئالساقلا بولىدۇ.
(2) خولۇپ ئاش _ سوغۇق سۇغا ياش پاقلاننىڭ گۆشىنى ئۇششاق توغراپ سېلىپ، گۆش يېرىم پىشقىچە قاينىتىمىز، ئاندىن سۇڭ پىياز، خام زەنجىۋىل، چامغۇر، تۇز قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق مىقداردا سېلىپ، سۈيى پىشقىچە قاينىتىمىز، خېمىرنى نۇرمال چىڭلىقتا يۇغۇرۇپ، تەكشى يېيىپ، 3 سانتا كەڭلىكتە كېسىپ، قازانغا چاسا شەكىلدە ئۈزۈپ تاشلايمىز، ئاش پىشقاندا ئۈستىگە پالەكنى ئىنچىكە توغراپ سېلىپ ئۇسسىساقلا بولىدۇ.
(3) ئۈگرە _ ئۈگرىنىڭ سۈيى خولۇپ ئاشنىڭكىگە ئوخشاش قىلىپ تەييارلىنىدۇ، سۈيى تازا پىشقاندا نېپىز يايغان خېمىرنى بىر مىللى كەڭلىكتە ئىنچىكە كېسىپ قازانغا سېلىپ، بىرلا قاينىغاندا ئۈستىگە ئۇششاق توغرالغان ئاش كۆكى (يۇمغاقسۈت)، سامساق سېلىپ ئۇسسىساق بولىدۇ.
(4) خام شويلا _ سوغۇق سۇغا گۆشنى توغراپ سېلىپ، قاينىغاندا قەلەمچە توغرالغان سەۋزە، سۇڭپىيازنى سېلىپ سۈيى پىشقىچە قاينىتىمىز. گۈرۈچنىڭ شىرنىسىنى بەك چىقىرىۋەتمەي يۇيۇپ سېلىپ يۇمشاق قاينىتىپ گۈرۈچ ئېزىلىپ پىشقاندا ئاندىن ئالىمىز.
(5) جۇۋاۋا _ (كېسەلگە، بوۋاق بالىغا ئەتكەن جۇۋاۋا ئادەتتىدەك ئېتىلسە بولمايدۇ) قىيمىنىڭ گۆشىنى سۇڭپىياز قوشۇپ يۇمشاق چانايمىز، مۇۋاپىق تۇز، زېرە، ىام زەنجىۋىل، ئازراق چۈچۈتۈلگەن سۇ ماي قوشۇپ يۇمشاق قىيما تەييارلايمىز. خېمىرنى چىلان چوڭلۇقىدا زۇۋۇلا قىلىپ، نېپىز ئېچىپ، قىيمىنى يېيىتىپ ئازراق سالىمىز، چۆرىسىنى پۈرۈپ تۈگمەيمىز، جىلىتنى قاتلاپ چۆرىسىنى چىڭ باسساقلا بولىدۇ، تەييارلانغان قۇۋاۋىنى پەس ئوتتا پىشقىچە قاينىتىپ ئالساق سىڭىشلىك بولىدۇ.
دىققەت قىلىدىغان ئىشلار:
كېسەلگە ئەتكەن تاماقلارغا باش پىياز، مۇچ (لازا)، پەمىدۇر (شوخلا)، ياڭيۇ قاتارلىق يەللىك كۆكتاتلارنى سالماسلىق كېرەك. تاماقلارنىڭ تۇزلۇق، خام بولۇپ قالماسلىقىغا ئالاھىدە ئەھمىيەت بېرىش لازىم.

2005- يىلى 4- ئاينىڭ 6- كۈنى (قەشقەر)
تېما تەستىقلىغۇچى : ناۋات
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2010-11-18, 14:29

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( archa )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+1000(ئاشپەز) قايىل قىلارل ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-11-18 22:26 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( archa ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئۇيغۇرئاي
    كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 957
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 1944
    شۆھرىتى: 20770 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 21959 دوللار
    تۆھپە: 108 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2179 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 451(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-13
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    نىمىدىگەن تەپسىلىي يىزىلغان ھە!كوپ رەھمەت سىزگە!مەن بىلۋالدىم...ھەممىمىزگە پايدىلىق بىلىمكەن بۇ!
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-18 22:53 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۈلقەنىت
    كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 737
    نادىر تېما : 10
    يازما سانى : 2292
    شۆھرىتى: 24785 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 36150 دوللار
    تۆھپە: 123 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2544 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 873(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    توغرا ئۇزۇقلىنىشقا ئالاھىدە دىققەت قىلىش لازىم
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-18 23:28 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    مېھرىم

    دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


    UID نۇمۇرى : 1676
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 603
    شۆھرىتى: 6290 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 6370 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 643 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 63(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-11-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن ساقلىۋالسام بولغۇدەك .رەھمەت!
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-18 23:48 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مېھرىم ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ناۋات
    كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم.سۇ بۇلايمۇ،يىلتىز مۇ؟

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 506
    نادىر تېما : 15
    يازما سانى : 580
    شۆھرىتى: 214748344 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483627 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388605 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 253(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-10
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-05-29
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    تەشۋىق خاراكىترلىك تېما بۇلۇپتۇ بۇ.
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-19 08:54 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ناۋات ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    يۈسۈپجان
    ئىرىشمەكچى بولسىڭىز  يۈتۈرۈپ كۈرۈڭ
    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 1174
    نادىر تېما : 4
    يازما سانى : 1479
    شۆھرىتى: 69660 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 70098 دوللار
    تۆھپە: 138 ھەسسە
    ياخشى باھا: 837 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 355(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-25
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-30
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    تەپسىلى يوللاپسىز رەھمەت
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-19 22:36 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( يۈسۈپجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 69
    يازما سانى : 1829
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1289(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ناۋاتجان ئوبدان ئوگنسە بولغىدەك بۇ بىلىملكەرنى
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-20 02:20 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    بودەك
    ئوماق بودەك
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 457
    نادىر تېما : 9
    يازما سانى : 668
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 127(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-03
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-17
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ھەممىمىز ئوبدان بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك ئەھىيەتلىك تېمىكەن ، سىزگە كۆپ رەھمەت .
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-11-21 14:56 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( بودەك ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    بۇكۈنلەر
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 3 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بىلىۋىلشكە تېگىشلىك بىلملەر ئىكەن ،رەھمەت سىزگە .
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-12-02 12:12 | 新疆

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( بۇكۈنلەر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    archa
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 435
    نادىر تېما : 3
    يازما سانى : 796
    شۆھرىتى: 8485 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 9575 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 874 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 198(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-01
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بىر-بىرىمىزدىن ئۈگىنىمىز.
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-12-03 10:39 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( archa ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    • Pages: 1/3     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيغۇرلارنىڭ شىپالىق تائاملىرى
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا