ئاساسى ماتىريالى:بەرەنكە،كۆكمۇچ،قۇشۇمچە(سەۋزە)
تەم خۇرۇچلىرى :تۇز ئ.اق ئاچچىقسۇ (يەنە سوغۇق يىمەكلىك يېغىنىمۇ تەييارلىۋالايلى)
تەييارلاش ئۇچۇن ئاۋال بىر پىيالە ياغ ،ئازراق ئۇششاقدالغان قاقمۇچ،شاكال بەدىيان
زەنجىۋىل ،سامساق كوكسەي
تەييارلاش باسقۇچلىرى :قازانغا ياغ قۇيۇپ ئازراق ئۇششاقدالغان قاقمۇچ،شاكال بەدىيان
زەنجىۋىل ،سامساقلارنى توغراپ مايدا داغلاپ قالغان ماتىرياللارنى سۇزىپ ئېلۋالىمىز
بەرەنكىنى ئاقلاپ ئىنچىكە ئۇگىرىسىمان توغراپ ياكى شاللىغۇچتا شۇلۇپ سوغاق سۇدا يۇيۇپ
كۆكمۇچ،سەۋزىنىمۇ ئىنچىكە توغرايمىز ،بەرەنكىنى چالا پىشۇرۇپ سوزۋېلىپ سوغاق سۇدا چايقايمىز
ئاندىن تەييارلىۋالغان ياغدىن بىر قۇشۇق قۇيۇپ ئازراق تۇز ،ئاق ئاچچقسۇ قۇيۇپ تەمىنى تېتىپ
تەخسىگە ئېلىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.
ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!!!!!!!!