ئاساسى ماتىريالى:كالاگۇشى 250گىرام،باش پىياز بىر باش ،كوكمۇچ بىر تال
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،ئاقمۇچ ،زەنجىۋىل كاۋاۋىچىن ، كاۋاۋىچىن مېيى،جىياڭيۇ
كىراخمال ئازراق،تۇخۇم بىردانە
تەييارلاش ئۇسۇلى :كالاگۆشىنى نىپىز يالپاق توغراپ تەييارلاپ ،تۇز ، ئاقمۇچ
زەنجىۋىل سۇيى،يۇمشىتىلغان كاۋاۋىچىن، جىياڭيۇ (2تامچە) قۇيۇپ كىراخمال
(4قۇشۇق) سېلىپ تۇخۇمنى چېقىپ تەملەندۇرۋالىمىز،
قازانغا ياغ قۇيۇپ ياغ قىزغاندا گۆشنى سېلىپ مايدىن ئوتكۇزۇپ سوزىۋالىمىز
باش پىياز ،كۆكمۇچلارنى ئۇچ بۇرجەك چىقىرىپ توغراپ سودا بىر قاينىتىپ سوزۋالىمىز
تۇمۇر تەخسىنى ئوت ئۇستىگە قۇيۇپ قىزىتىپ تەييارلىۋالغان تۇمۇر تەخسىگە ئازراق
ياغ قۇيۇپ ئۇستىگە باش پىياز مۇچلارنى سېلىپ تەييارلىۋالىمىز
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ زەنجىۋىل سېلىپ (قۇشۇمچە شاڭلاجاڭ ،
ئۇششاق قاقمۇچ ،سامساق ) قورۇپ گۆشنى سېلىپ ئازراق جاڭيو تېمىتىپ تۇز ئاقمۇچ
سېلىپ تەمىنى تېتىپ ئازراق كاۋۋاچىن مېيى تىمىتىپ سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال بىرىپ
تۇمۇر تەخسە ئۇستىگە ئالساق بۇلىدۇ ،
ئالاھىدىلىكى :مېھمانلارنىڭ ئالدىغا ئېلىپ چىققاندا چىرىسلىغان ئاۋاز ئادەمنى جەلىپ قىلىدۇ
پىيازنىڭ پۇرىقى دىماققا ئۇرۇلۇپ ئىشتاھانى قوزغايدۇ،سوۋۇپ قالمايدۇ
ئائىلىلەردە تۇمۇر تەخسە يوق بولغان ئەھۋال ئاستىدا يۇقۇرقى ئۇسۇل بۇيىچە قورۇپ ئادەتتىكى
تەخسىگگە ئۇسۇپ ئىستىمال قىلسىمۇ بۇلىدۇ
تور بېتىمىزنىڭ تەرەققىياتى ئۇچۇن ئېلان چىكىشنى ئۇنۇتماڭ!!!!!