
خۇرۇچلىرى:توخۇ تۆش گۇشىدىن 100گىرام،بېلىق گۇشىدىن 100گىرام،قىزىل كۆك قاپاق مۇچتىن 50گىرام،تۇخۇم 1تال،كىراخمال 30گىرام،كالا سۇتىدىن 10گىرام،تېتېتقۇدىن 5گىرام،توخۇ مېيىدىن 50گىرام،تۇز،كۇنجۇت مىيىدىن مۇۋاپىق مىقتاردا. ئىنچىكە توغرالغان سۇڭپىيازۋە زەنجىۋېلدىن 15 گىرام.
توخۇ گۇشىۋە بېلىق گۇشىنى يىنچىكە توغرايمىز،توغرالغان توخۇ گۇشىنى تۇز،تۇخۇم سىرىقى ۋە كىراخمال بىلەن ئارىلاشتۇرىمىز.توغرالغان بېلاق گۇشىنى تۇز،كالا سۇتى،تۇخۇمنىڭ ئېقى،كىراخمال بىلەن ئارلاشتۇرىمىز.قىزىل ۋە كۆك قاپاق مۇچنى يىنچىكە توغرايمىز،توغرالغان توخۇ گۇشى ۋە بېلىق گۇشىنى توخۇ مىيىدا ئايرىم پىشۇرۇپ،سۇزۇپ سۇيىنى ساقىتىڭ.ماي يۇقى قازاندا
سۇڭپىياز،زەنجېۋېل،قىزىل ۋە كۆك مۇچ،بېلىق،توخۇ گۇشىنى قۇرۇپ،ئاندىن تۇز ،تېتېىتقۇلارنى سېلىپ قۇرۇغاندىن كىيىن،كۇنجۇت مىيى سېلىپ سىلىپ ،تەخسىگە ئېلىپ ئىستىمال قىلسىڭىزلا بولىدۇ.