1.ماتىريالى: قوي گۆشى 500گىرام،كۆكمۇچ1دانە،كۆپتۈرۈلگەن قېرىنقۇلاق،سۇ ماي.
2.تېتقۇلىرى:تۇز،غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق،كاۋاۋچىن سۈيى،چانالغان قىزىلمۇچ، جىياڭيۇ،ئاچچىقسۇ،شېكەر، ئاقمۇچ، ھۆل كىراخمال،كۈنجۈت مېيى.
3.تەييارلاش ئۇسۇلى:گۆشنى چاناپ يۇمىشىتىپ،تۇز،كاۋاۋچىن،زەنىجىۋىل سۈيلىرنى قۇيۇپ تەكىشى ئارلاشتۇرۇپ قىيما تەييارلايىمىز،
ئاندىن قازانغا ماي قۇيۇپ 3-4دەرىجە قىزغاندا تەييار قىلىۋالغان قىيىمىنى قولنىڭ ئالقىنغا ئېلىپ،قۇشۇق بىلەن ئايرىپ،يۇملاق كوملاچ ھالەتككە كەلگەندىن كىيىن قازاندىكى مايغا سېلىپ،سارغايتىپ پىشۇرۇپ ئالىمىز.
4.ئېتىش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ ،غولپىياز،زەنجىۋىل،سامساق،چانالغان قىزىلمۇچ،شېكەر،ئاقمۇچ قاتارلىق ماتىرييالارنى سېلىپ پۇراق چىقاندىن كىيىن،ئۈستىگە شورپا سۈيى قۇيۇپ ئۈستىگە،تۇزسېلىپ تەمىنى تەڭشەپ،گۆش كوملاچ،كۆكمۇچ،قېرىنقۇلاقلارنى سېلىپ بىر ئاز قاينىتىپ،جىياڭيۇ،ئاچچىقسۇقاتارلىق تېتىتقۇلارنى قۇيۇپ ھۆل كىراخمالدىن ئازراق بىرىپ،ئۈستىگە كۈنجۈت مېيدىن تېمىتىپ ئىككى ئۆرۈپ تەخسىگە ئېلىپ ئىتىمال قىلىساق بولدۇ.
ئالاھىدىلىكى:قىيمىسى يۇمشاق،قېرىنقۇلاق گىرىت- گىرىت،لازا ئاچچىق،مەزىلىك،يىيىشلىك،تەمىلىك بولدۇ.
[ بۇ يازماparhatتەرپىدىن2010-10-29 17:18دە قايتا تەھ ]