ماتىريالى؛»كاۋا،ئاق ئۇن ،سۇماي،شىكەر،توخۇ تۇخۇمى،خىمرتۇرۇچ،پودافىن.
تەييارلاش ئۇسۇلى:
1.كاۋىنى ئاقلاپ تۆت پارچە قىلىپ ئۇرۇقلىرىنى پاكىز ئېلىۋىتىپ ،يۇيۇپ تەييارلايمىز
2.تەييارلانغان كاۋىنى قاسقانغا سىلىپ 30 مىنۇتتىن 40 مىنۇتقىچە دۈملەپ پۇشۇرۇپ ئالمىز.(سۇدا پۇشۇرسىمۇ بولىدۇ.
3.تەييارلاپ قويغان ئاق ئۇنغا شىكەر،تۇخۇم،ئاز مىختاردا سۇ ماي قۇيۇپ خېمرتۇرۇچ سىلىپ تەييارلايمىز.
4.پۇشۇرۇپ تەييارلانغان كاۋىنى مېجىپ ئۇماچ ھالەتكە ئەكىلىپ ماتىرياللارنى سىلىپ تەييارلاپ قويغان ئۇنغا ئارلاشتۇرۇپ بوشىراق قىلىپ يۇغۇرۇپ ئككى-ئۈچ سائەت يۆگەپ كۆپتۈرۈپ تەييارقىلىمز.
5.خېمىر كۆپۈپ تەيياربولغاندىن كېيىن كاۋشاڭنى(دوخوپكا) ئىچىپ قىزتىمىز،كاۋشاڭ قىزىغۇچە خېمىرنى چوڭراق ئۈزۈپ تەييارلايمىز..ئۈزۈپ تەييارلانغان خېمىرنى كاۋشاڭ تەخىسىگە ئىلىپ بوشىراق بىسىپ ياپىلاق قىلىپ 10 مىنۇتتىن 15 مىنۇتقىچە تىندۇرۇپ كاۋشىاڭ قىزىغاندا كاۋشاڭ ئىچىگە سىلىپ 5 مىنۇتتىن كىيىن ناننىڭ يۈزىنى يىنىك مايلايمىز.ئۇنىڭدىن كىيىن تەخمىنەن 15 مىنۇت پۇشۇرمىز.پىشقاندىن كىيىن يەنە بىر قىتىم ناننىڭ يۈزىنى يىنىك مايلاپ 2مىنۇتتىن كىيىن ئىلىپ كىسىپ ئستىمال قىلسا بولىدۇ
ئالاھىدىلىكى؛»نان ئالتۇن سىرىق رەڭدە، يۇمشاق، تاتلىق ،يىيىشلىك .ئەتىگەنلىك ناشتا قىلىشقا بەك ماس كىلىدۇ.يىتەرسىزلىكى؛» ئۇزاق ساقلىغىلى بولمايدۇ.7.سەمىمى ئەسكەرتىش؛كاۋشاڭنىڭ قىزتىش گىرادۇسى بەك يۇقۇرى بولۇپ كەتمىسۇن .ئۇستى 240 گىرادۇس ئاستى 260 گىرادۇسس ئەتىراپىدا بولسا مۇۋاپىق.ئەخۋالغا قاراپ ئازراق سۇقۇيۇپ يۇغۇرسىمۇ بولىدۇ.كاۋا بىلەن ئۇننىڭ مىقتارى تەڭ بولسۇن.سىزمۇ ئىتىپ كۆرۈپ يەپ بىقىڭ.
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-09-08 13:46دە قايتا تەھر ]