سەينى تەييارلاش : كالا گۇشى ھەم قېرىننى ئايرىم-ئايرىم ھالدا ،ھەرخىل دورا-دەرمەكلەر بىلەن پۇشۇرۇپ ،ئاندىن ھەر ئىككىلىسىنى ئوخشاش چوڭلۇقتا نىپىزراق توغراپ ،تەخسىگە ئايرىم-ئايرىم (رەسىمدىكىدەك)تىزىپ ،ئۇستىگە تۇز،تېتىتقۇ ،كاۋاۋىچىن ئۇنى ،لازا يېغى ،ئاق ئاچچىقسۇ ،سوقۇلغان سامساق ، ئاقمۇش تالقىنى قاتارلىقلاردىن ئارلاشتۇرۇپ ،ئۇستىگە قۇيۇپ ،ئۇششاق توغرالغان يۇمغاقسۇت ۋە قىزىل لازىنى چېچىپ تەييارلىساق بۇلدۇ.