hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1725
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1159(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-03-17)
ئائىلىدە تەييارلاش ئۇسۇلى
ئاساسى ماتىريالى :ئۇن سۇ ،تۇز
ئۇنداقتا باشلىدۇق،ئالدى بىلەن بىر چىنە ئۇندا خېمىر يۇغۇرۇپ  ئۇنى 3چىنە سۇ بىلەن يېرىم سائەت
ئەتىراپىدا سىقىپ خېمىرنىڭ سۇيىنى چىقىرۋالىمىز ئوپكە پىشۇرۇپ باققانلار بىلىسىلەر  شۇنىڭغا
ئوخشايدۇ. سۇيىنى چىقىرىپ 3سائەت تىندۇرۇپ ئۇستىگە يىغىلغان سۇيىنى تۇكىۋېتىپ يېڭىدىن
بىر چىنە سۇقۇيۇپ تۇزىنى نۇرمال تېتىيمىز .قۇيۇق سۇيۇقلىقىنى تەڭشەش ئۇچۇن قولىمىزنىڭ
دومبە تەرىپىگە بىر تامچە تېمىتساق تىزلا يېيىلسا سۇيۇق ،جىم لام تۇرسا قۇيۇق بولغان بۇلىدۇ 
 ئۇندىن باشقا پىشۇرۇش جەريانىدا يېرىپىپ كەتسە قۇيۇق بۇلۇپ قالغان بۇلىدۇ  جانسىز بولسا
سۇيۇق تۇزكام بۇلۇق قالغان بۇلىدۇ .ئەمدى بۇنى نىپىز داكىدىن ياكى قۇيۇق توردىن ئوتكۇزۇپ
يەنە بىر قاچىغا سۇزۇۋالىمىز
پىشۇرۇش ئۇسۇلى :پىشۇرۇش ئۇچۇن  قازان ياكى كورا بۇلۇشى ئاغرى يىم يېپىلدىغان بۇلىشى
كېرەك چۇنكى دىرىلداق ھوردا پىشىدۇ.ئىنتايىن تەكشى يۇمىلاق لېگەنگە ئوخشاش نىپىز ئاليومىن
ياكى قەلەي لىس  بۇلىشى كېرەپ  ئەمىسە قازانغا 10سانتىمىتىر ئاز سۇقۇيۇپ قاينىتىمىز ،
قاينىغاندا لىسقا بىر چۇمۇچ خېمىرنىڭ سۇيىنى(ماز)لىسقا قۇيۇپ قايناۋاتقان قازاننىڭ ئۇستىگە
ئاستا قۇيۇپ تۇرۇپ تەكسى لىسنىڭ يۇزىگە يېيىتىپ قېتىشقاندا ئاغزىنى يىم يېپىپ  2~3مىنۇت
دۇملەپ تۇۋاقنى ئېچىپ لىسنى ئېلىپ سوغاق سۇنىڭ ئۇستىگە قۇيۇپ سوۋۇتۇپ  يۇقۇرقى ئۇسۇل
بۇيىچە تەكرار مەشغۇلات قىلسڭىز بۇلىدۇ
يىيىش  ئۇسۇلى  :يايما دىرىلداقتىن بىر ئورام،غول پىياز،سامساق،قىزىل-كۆكمۇچ ،قۇرتۇلغان قىزىل
مۇچ،ئاچچىقسۇ،يۇمغاق سۈت،قىزىلمۇچ يىغى،تۇز قاتارلىقلار دىن مۇۋاپىق مىقتاردا. يايما دىرىلداقنى
بىر ئىككى سانتا مىتىر كەڭلىكتە توغراپ تەخسىگە ئىىلىۋالمىز.
غول پىياز،سامساق،قىزىل-كۆكمۇچ،قۇرتۇلغان قىزىلمۇچ،يۇمغاق سۈت قاتارلىقلارنى،ئۇششاق
چانايمىز ئاندىن ئۇنىڭغا ئاچچىقسۇ،قىزىلمۇچ يىغى،تۇز قاتار لىقلار نى ئىلەشتۇرۇپ،يايما دىرىلداقنىڭ
ئۆستىنگە قۇيۇپ ئىستىمال قىلساق بولدۇ.

ئەسكەرتىش: دىرىلداق(راڭپىزا)-بوغداي ئۇنى،ماش،پۇرچاقلارنىڭ كىراخمالىدىن ،تەييارلىندىغان بولغاچقا،
تەبىئىتى سوغۇق ئەتىياز پەسىللىرى ئىستىمال قىلسا تەندىكى قۇرۇق ئىسسىقنى ئالدۇ،ھەزىم قىلىش
تەس بولغاچقا،ئاشقازىنى ئاجىز،شۇنداقلا ئاشقازان ياللۇغى بار،بۇۋاسىر كىسىلى بارلار،ئۈچەي يوللىرىدا
ياللۇغ بار كىشىلەر،ئىچى سۈرۈپ قالغان چاغلاردا،ئىستىمال قىلماسلىق كىرەك.
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2010-09-08 10:53دە قايتا تەھ ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-28 16:15 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
قىران
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 647
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 499
شۆھرىتى: 5275 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 6202 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 561 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 75(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

دىرىلداق(راڭپىزا ) تەييارلاشنى ئۈگۈنىۋالدىم .ئۇستام  ئۇندىمۇ كىراخمال بۇلامدۇ ؟
ئەسكەرتىشتە كىراخمال دەپ باركەن  تازا ئېنىق چۇشىنەلمىدىم چۇشەنچە  بەرسىڭىز؟
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 17:04 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قىران ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

Ali_Telak

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 494
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 1293
شۆھرىتى: 13095 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 22198 دوللار
تۆھپە: 16 ھەسسە
ياخشى باھا: 1325 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 262(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەسكەرتىشنى ياخشى بىرىپسىز.  نۇرغۇن كىشىلەر ئامراق بۇ تاماققا.
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 17:05 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( Ali_Telak ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1725
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1159(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

پۇرچاق تۇردىكى دانلىق زىرائەتلەردە كىراخمال تەركىبى بۇلىدۇ  بازارلاردا ئاساسلىق قۇناق كىراخمالى
پۇرچاك كىراخمالى ئىشلىتىلىدۇ  ئەمىلىيەتتە  كوپىنچە زىرائەتلەردە كىراخمال تەركىبى بۇلىدۇ
كىراخمال توغۇرلۇق تېخىمۇ كوپ تەپسىلاتلار بۇيەردە
/bbs/read.php?tid-1418.html
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 17:24 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

گۈلقەنىت
كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 737
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 2345
شۆھرىتى: 24215 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 35580 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2478 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 846(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ۋاي مەن بەك ئامراق ئىدىم  سىز دىگەن بۇيىچە بىر ئىتىپ باقمىسام
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 17:34 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

گۈلقەنىت
كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 737
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 2345
شۆھرىتى: 24215 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 35580 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2478 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 846(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مىيەنجىڭنى قانداق پىشۇرمىز؟
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 17:36 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

خوتەن يىگىتى
دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 500
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 47
شۆھرىتى: 495 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 590 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 55 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 30(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-06
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئاشپەزئۇستام ياخشى تەييارلاپسز ؟
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 23:05 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( خوتەن يىگىتى ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

لالە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 1035
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 83
شۆھرىتى: 955 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1150 دوللار
تۆھپە: 13 ھەسسە
ياخشى باھا: 104 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 130(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-25
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن دىرىلداققا بەك ئامراق ئىدىم .لېكىن مەن بار شەھەردە دىرىلداق قىلىدىغان ياكى ساتىدىغان يەر يوق ،ھەتتا بىز ئىشىلىتىدىغان نۇرمال ئاچچىقسۇمۇ يوق،بۇيەرىدىكلەر مېۋە ئاچچىقسۇسىنى ئشلىتىدىكەن ،بىركۈنى تورىدىن ئىزدەپ دىرىلداق قىلغان ئىدىم ،بىراق ئوخشىمىدى ، ئېتىش ئۇسۇلى ئاساسەن يۇقارىقىغا ئوخشاش. ياكى بۇ دۆلەتنىڭ  ئۇننىڭ ئوخشىمامدۇيا بىلىمىدىم  ، ئۇن ئوخشاش بولمىسا ئوخشىمامدۇ ئۇستام ؟
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-28 23:50 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( لالە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1725
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1159(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون7قەۋەتتىكىلالەنىڭ2010-08-28 23:50دە يوللىغان يازمىسى  :
مەن دىرىلداققا بەك ئامراق ئىدىم .لېكىن مەن بار شەھەردە دىرىلداق قىلىدىغان ياكى ساتىدىغان يەر يوق ،ھەتتا بىز ئىشىلىتىدىغان نۇرمال ئاچچىقسۇمۇ يوق،بۇيەرىدىكلەر مېۋە ئاچچىقسۇسىنى ئشلىتىدىكەن ،بىركۈنى تورىدىن ئىزدەپ دىرىلداق قىلغان ئىدىم ،بىراق ئوخشىمىدى ، ئېتىش ئۇسۇلى ئاساسەن يۇقارىقىغا ئوخشاش. ياكى بۇ دۆلەتنىڭ  ئۇننىڭ ئوخشىمامدۇيا بىلىمىدىم  ، ئۇن ئوخشاش بولمىسا ئوخشىمامدۇ ئۇستام ؟

ھازىر بىز ئىشلىتۋاتقان ئۇننىڭ تۇرلىرىمۇ كوپ بۇلۇپ كەتتى  ئوتكەندە ئىچكىر ئولكىدىكى بىر توردىشىمىزمۇ  يەرلىك ئۇندا لەغمەن ئەتكىلى بولمىغانلىقىنى  ئېيىتقان ئىدى   بەزەن ئۇنلارغا شۇ رايۇنغا ئاساسەن كوپتۇرگۇچ  قاتارلىق خۇرۇچلارنى ئارلاشتۇرىدۇ ھەتتا ئالىدەرىجىلىك ئۇنلارغا ئاقارتقۇچ  ئىشلىتىلىدۇ بۇنداق ئۇنلاردا خېمىيۋىلىك تەركىپلەر بولغاچقا  بەدەنگىمۇ  زىيانلىق
سىز ئادەتتە لەغمەن  ئىتۋاتقان ئۇندا دىرىلداق تەييارلىسىڭىز بۇلىدۇ   
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-29 09:34 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۇيغۇرئاي
كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم،سۇ بولايمۇ يىلتىزمۇ؟

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 957
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 2048
شۆھرىتى: 20740 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 21929 دوللار
تۆھپە: 108 ھەسسە
ياخشى باھا: 2176 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 449(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-10
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت .مەنمۇ ئۇگۇنۋالدىم.
ئەجەپ ئوخشىغاندەك قىلىدۇغۇ؟
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-29 12:25 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۇيغۇرئاي ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » سوغۈق يىمەكلىكلەرنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا