oznur.cn abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
كۈمۈش
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 79 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

لاخماجۇن تۈركلەرنىڭ ئەڭ كۆپ يېيىلىدىغان تامىقىغۇ دەيمەن، بىزنىڭ لەغمەنگە ئوخشاش. تۈركلەر بىلەن ئارىلىشىپ باققانلار بولسا بۇ تاماقنى چوقۇم بىلىدۇ. لاخماجۇننى يەنە تۈركچە پىززا دەپمۇ ئاتاپ قويىدۇ. پىززىغا ئوخشاش مۇشۇنداق ئۈستىگە خۇرۇچلىرىنى يېپىپ پىشۇرىدىغان تۈركچە تاماقلاردىن بىر نەچچە خىلى باركەن. بىرىنى قۇش بېشى دەپ قويىدۇ، يەنە باشقىلىرىنىڭ ئىسمى نېمىكىن، ئىشقىلىپ، ئۈستىگە پالەك بىلەن ئىرىمچىكنىلا سېلىپ دوخوپكىدا پىشۇرىدىغان بىر خىل بار، شۇمۇ تەملىك.
  لېكىن بۈگۈن بۇ يەردە تونۇشتۇرماقچى بولغىنىم، لاخماجۇن.
  تۆۋەندىكى رەسىملەرنى دەنۋېردە ياشايدىغان ئۆزبېك فوتوگراف قىز لالە مەنسۇروۋ ئەۋەتىپ بەردى. ژۇرنالغا باسقۇدەكلا تارتىۋېتىپتۇ.
  


رەسىمدىكىسى لاخماجۇن، يېنىدىكى ئىستاكاندىكى ئاق رەڭلىك ئىچىملىك تۈركلەرنىڭ دوغىپى--ئايران. ئاخىرىدا ئايراننىڭ ياسىلىشىنىمۇ سۆزلەپ ئۆتىمەن.
لاخماجۇنغا كېرەكلىك ماتېرىياللار:
خېمىرى ئۈچۈن:
بىر بال قوشۇق ئېچىتقۇ
يېرىم بال قوشۇق شېكەر
ئېھتىياجغا قاراپ بىرەر-ئىككى پىيالە ئۇن
ئىلمان سۇ

قىيمىسى ئۈچۈن:
بىرەر پىيالە (خېمىرغا قاراپ مۇۋاپىق مىقداردا) كالا ياكى قوي گۆشى قىيمىسى. ئادەتتە ماينى 85% ئەتراپىدا تازىلىۋەتسىڭىز مۇۋاپىق، بەك مايلىق بولسا يېيىشلىك بولمايدۇ.
باش پىياز
سامساق بىرەر باش
ئىككى ئاش قوشۇق سېرىق مايت
بىر تال كىچىكرەك شوخلا
تاپالىسىڭىز بىرەر پىيالە يالپۇز، تاپالمىسىڭىز مەيلى
بىرەر كىچىكرەك باغلام ئاشكۆكى
بىر ئاش قوشۇق قىزىلمۇچ
بىر تال كىچىك كۆكمۇچ
بىر تال لىموننىڭ شەربىتى ياكى پۈتۈن لىمون

تاماق ئېتىش
ئېچىتقۇنى شېكەر بىلەن قوشۇپ ئىلمان سۇغا چىلاپ قويىمىز. بۇ ئارىلىقتا كۆكتاتلارنى يۇيۇپ تازىلىۋالىمىز.
ئېچىتقۇ كۆپۈپ چىققاندا ئۇنغا قۇيۇپ، ئىلمان سۇ بىلەن بوشراق خېمىر يۇغۇرۇپ، ئىسسىق يەردە بولدۇرىمىز. تەخمىنەن بىرەر سائەتلەردە خېمىر كۆپۈپ چىقىدۇ. ئېسىڭىزدە بولسۇن، بۇنى بەك بولدۇرىۋېتىشنىڭ ھاجىتى يوق. خېمىرنى مۇشتۇمدەك چوڭلۇقتا بۆلۈپ، ئۈستىگە ھۆلرەك لاتا قويۇپ قويسىڭىز، ياكى ئۈستىنى مايلاپ يالتىراق يېپىپ قويسىڭىز بولىدۇ.
قىيمىغا تەييارلانغان نەرسىلەرنى لىمون بىلەن سېرىق مايدىن باشقىسىنى چانىسىڭىز بولۇۋېرىدۇ. لېكىن مەن شوخلا بىلەن ئاشكۆكىنى چانىمايمەن. ئاشكۆكىنى چانىۋەتسە كۆرۈنۈشى سەت چىقىپ قالىدىكەن. شوخلىنى چانىسا پۈتۈن سۈيى قاچىدىكەن. بۇنى ئۆزىڭىزنىڭ ياقتۇرۇشىغا قاراپ ئۆزگەرتسىڭىز بولۇۋېرىدۇ.
قازانغا سېرىق ماينى تاشلاپ ئېرىتىڭ، ئاندىن چانالغان پىياز بىلەن سامساقنى سېلىپ بىر ئاز قورۇۋېتىڭ. ئەگەر ئۆيىڭىزدە سېرىق ماي بولمىسا كۆكتات مېيى ئىشلەتسىڭىزمۇ بولىدۇ.

  


ھەممە خۇرۇچلارنى قوشۇپ ئارىلاشتۇرۇڭ.



خېمىرنى يېيىپ ئېچىڭ. ئامال بار نېپىزرەك بولسۇن. ئاندىن ئارىلاشتۇرغان قىيمىنى خېمىرنىڭ ئۈستىنى بىر مايلىۋېتىپ يېيىتىڭ.



دوخوپكىنى 220 گرادۇس ئەتراپىدا قىزىتىپ، پات-پات ئېچىپ قاراپ، قىيمىلار قارىماققا پىشقانداق قىلغاندا، چۆرىسى بەك چۈرۈكلىشىپ كەتمىگەندە ئالسىڭىز بولىدۇ. كېسىپ، سوغۇق سەي ۋە ئۈستىگە ئازراق لىمون شەربىتى تېمىتىپ ئىستېمال قىلىنىدۇ.

ئايران: تۈركلەرنىڭ دوغىپى. بىزنىڭ دوغاپتىن كۆپ ئاددىي، ئۇلار پەقەت شۇ قېتىقنى ئىلەشتۈرۈپ سۇيۇلدۇرۇپ، ئۇنىڭغا مۇزدەك سۇقۇيۇپ ئازراق تۇز سېلىۋېتىپ ئايران ياسايدىكەن. قىزىقسىڭىز ئۆيدە سىناپ باقسىڭىز بولىدۇ. لېكىن بەك تۇزلۇق قىلىۋەتمەڭ. يېزىپ بولۇپ ئۆزەمنىڭ يېگۈم كەپ كەتتىيا. قاچان ئىپتار ۋاقتى بولار؟
  
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+80(ئەزىز) ئەجرىڭىزگە ب ..
  • مۇنبەرپۇلى:+100(ئاشپەز) ئەجرىڭىزگە ب ..
  • شۆھرىتى:+5(ناۋات) بەك تەپىسى ب ..
  • مۇنبەرپۇلى:+30(ناۋات) باھالاش
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-20 23:12 | 加拿大 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    روھلان
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 40 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    چەتئەللىكلەرمۇ تاماقنىڭ نوچىسىنى يەيدىكەندە  پۇل جىق ئۇلاردا
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 02:13 | 新疆阿克苏市

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( روھلان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ناۋات
    كۆكلەي دىسەڭ ئۇيغۇرۇم.سۇ بۇلايمۇ،يىلتىز مۇ؟

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 506
    نادىر تېما : 15
    يازما سانى : 580
    شۆھرىتى: 214748344 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483627 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388605 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 253(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-10
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-05-29
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ  تۈرۈكچە تائام ئوخشىمامدۇ؟

    مۇنبەرداش (كۈمۈش) مۇشۇنداق تائامىلارمۇنبەردىن ئۈزۈلۈپ قالمىسۇن.
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 06:20 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ناۋات ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەلىف
    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 611
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 818
    شۆھرىتى: 8635 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 8630 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 873 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 335(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-02
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سىز چەتئەلدە ئوقۇغانما؟ چەتئەلچە تاماقلارنى تەييارلاشقا بەك ئۇستىكەننننننننن
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 10:10 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىف ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 69
    يازما سانى : 1829
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1285(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    سىز تاماق ئىتىشتىلام ئەمەس تۇرمۇشتا ئىنتايىن ئەتىراپلىق ۋە غىزاغا بولغان
    تەلىپىڭىز خېلى يۇقىرىدەك ھىس قىلدىم تاماق دىگەننى ئوخشىسىما يىگىلى
    بۇلىدۇ ئوخشىمىسما يىگىلى بۇلىدۇ  لىكىن  ئوخشۇتۇپ تەاييارلاپ يىيىش
    ۋە قوساق تويدۇرۇش ئۇچۇن يىيىشنى بىلىش كېرەك
    تىمىلىرىڭىز تولىمۇ تەپپسىلى چۇشۇنۇشلۇك خۇددى كەسپى ئۇستاملاردە
    يىزىلىپتۇ .ئەجرىڭىزگە بارىكاللا
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 12:28 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    مۇقام
    دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


    UID نۇمۇرى : 552
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 698
    شۆھرىتى: 7405 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 7600 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 762 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 340(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-26
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    تەپسىلى يېزىپسىز ، رەخمەت.
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 12:35 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇقام ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەزىز

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 11
    نادىر تېما : 43
    يازما سانى : 2337
    شۆھرىتى: 214748354 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483637 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388606 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 25505(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-27
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مانا سىز مۇنبىرمىزگە مۇشۇنداق تىمىلارنى يوللاپ تۇرغاچقا
    بىزلەرمۇ چەتئەللەرنىڭ يىمەك ئىچمەك ئادىتىدىن خەۋەردار بۇلۇپ تۇردىغان بولدۇق .
    بولسا مۇنبەر يۈزىدە مۇشۇنداق تىمىلىرىڭىز ئۈزۈلۈپ قالمۇسۇن .
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-21 20:13 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەزىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    قىران
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 647
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 477
    شۆھرىتى: 5275 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 6202 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 561 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 75(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مانا توردىشىمىز كۈمۈش بىلەن مۇنبەرداش بولۇپ بىر نەچچە خىل چەتئەل تامىقىنى ئىتىشنىمۇ ئۈگۈنىۋالدۇق .
    ئالدىنقى كۈنى ئۈگەنگەن پىززا ئائىلەمدىكلەرگە بەكلا تېتىپ كەتتى .
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-23 18:55 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قىران ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەلىۈ

    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 2447
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 566
    شۆھرىتى: 5800 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 5799 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 587 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 169(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-03
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-01
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    چەتئەلنىڭ كىنولىرىدا مۇشۇنىڭغا ئوخشاش تاماقلارنى يىسە، قانداق تاماقتۇ، نېمىدە ياسايدىغاندۇ؟ دەپ ھەيران قالاتتىم،مانا ئەمدى بىلىۋالدىم، سىناپ بېقىپ كىنولاردىكىدەك ئولتۇرۇپ بىر يىمىسەم.
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-28 13:51 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىۈ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاتىكەم
    دەرىجىسى : پىشقەدەم ئەزا


    UID نۇمۇرى : 3116
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 20
    شۆھرىتى: 210 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 210 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 21 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 5(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-20
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-05-31
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەخمە ت سىز گە بەك تەپسىلى يىز پسىسز
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-05-28 16:10 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاتىكەم ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيغۇر قورىمىلىرى ۋە ئوزلەشتۇرۇلگەن قورىمىلار.
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا