oznur.cn abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
  • Pages: 1/3     Go
كۈمۈش
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 79 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئەزىز چوققىلىدى .(2010-08-18)
ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم ئاشپەز تورىدىكى تورداشلار:
ئاشپەز تورىغا كىرىۋاتقىلى ئۇزۇن بوپتۇ، ئىنكاس يېزىپ باقمىغان بولساممۇ جىق پايدىسىنى كۆرۈپتىمەن. توردىكى ئاشپەز ئۇستاملار ۋە تورداشلارغا رەھمەت ئېيتىش يۈزىسىدىن ئۆزەم بىلىدىغان بىر نەچچە خىل چەت ئەلنىڭ ۋە ئۆزىمىزنىڭ تامىقىنى تونۇشتۇرماقچىمەن.

بۈگۈن تونۇشتۇرىدىغىنىم، ئامېرىكا ئالما بەلىچى. ئىنگلىزچىسى Apple pie, خەنزۇچىسى 苹果派

ئامېرىكا ئالما بەلىچى ئامېرىكىنىڭ ۋەكىللىك خارەكتېرگە ئىگە تامىقى بولۇپ، ياۋروپادىن كىرگەن بىر نەچچە خىل يېمەكنى ئۆزگەرتىش ئاساسىدا بارلىققا كەلگەن. شۇڭا كىشىلەر ئامېرىكا تىلغا ئېلىنسا كىشىلەرنىڭ يادىغا ئەڭ ئاۋۋال بۈركۈت، ئەركىنلىك ھەيكىلى ۋە ئالما بەلىچى كېلىدۇ، دېيىشىپ قويىدۇ. بۇنىڭ ئىسمىنى نېمە دەپ ئاتاشنى بىلمەي، بىزدىكى بەلىچلەرگە ئازراق ئوخشىتىپ ئالما بەلىچى دەپ ئاتاپ قويدۇم.

ئامېرىكا ئالما بەلىچى:


ئالما بەلىچى مۇشۇ رەسىمدىكىرەك بولىدۇ، لېكىن دەل مۇشۇنىڭدەك بولۇپ كېتىشنىڭ ھاجىتى يوق. قېنى ئەمدى قول سېلىپ ئىشلەپ باقايلى.

دىققەت: غەرب تائاملىرىنىڭ ھەممىسى سۈت مەھسۇلاتلىرىغا ئالاھىدە ئەھمىيەت بېرىدۇ، مەسىلەن سارماي، ئىرىمچىك (چىز) دېگەندەك. شۇڭا غەرب تائاملىرىنى ئېتىشنى ئۆگىنىشتىن بۇرۇن ئۆيىڭىزگە مۇشۇنداق نەرسىلەرنى تەييار قىلىپ قويۇڭ.

خېمىرى: ئەسلى كلاسسىك رېتسىپ بويىچە ئالما بەلىچىنىڭ خېمىرى مارگىرىن بىلەن يۇغۇرۇلىدىكەن. لېكىن مەن مارگىرىننىڭ ئىشەنچلىكىنى تاپالمىغاچقا، سېرىق ماي بىلەن تەييار قىلىدىغان ئامال تاپتىم، ئۇسۇلى مۇنداق: توڭلاتقۇنىڭ ئۈستىدە مۇزلىغان سېرىق مايدىن يېرىم پىيالە ئېلىپ ئۇششاق توغرايسىز، ئاندىن بىر پىيالە ئۇن بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ مىجىيسىز، ئۇن مونچاق-مونچاق ھالەتكە كەلگەندە، ئازراق مۇزدەل سۇ قۇيۇپ خېمىر قىلىمىز، مۇزدەك سۇ قۇيۇشتىكى مەقسەت سارماينىڭ ئېرىپ، خېمىرنى بەك مىلىچ-مىلىچ ھالغا كەلتۈرۈپ قويماسلىقى ئۈچۈن. بۇ تەييارلىغان خېمىرىمىز چوقۇم بىزنىڭ ئۇن تاماقلىرىمىزنىڭ خېمىرىدەك بولۇپ كەتمىسىمۇ بولىدۇ، پەقەت بىر-بىرىگە يېپىشىپ تۇرسىلا بولدى.
تەييار بولغان خېمىرنى ئىككىگە بۆلۈپ يۇمىلاق پوملاپ ئېلىپ قويىسىز، ھەم بۇ جەرياندا تېز سۈرئەتتە ئالمىنى تەييار قىلىسىز.

بەلىچنىڭ ئىچى:
ئاقلاپ قويغان ئالمىدىن تۆت-بەش تالنى ئوتتۇرىدىن ئىككى پارچە قىلىپ، ئۇرۇقلىرىنى ئېلىۋېتىپ، نىپىز قىلىپ يالپاقلايمىز، داستەك بىر قاچىغا ئېلىپ، تەييار بولغان ئالمىغا پەسرەك بىر پىيالە شېكەر--ئۆزىمىزنىڭ ياقتۇرۇشىمىزغا قاراپ تەڭشىسەك بولىدۇ،--بىر چىمدىم تۇز (تۇز ئالمىنى تېز يۇمشىتىدۇ، مېزىلىك پۇرىقىنى چىقىرىدۇ)، بىر بال قوشۇق قوۋزاقدارچىن ئۇنى ۋە بىر بال قوشۇق 肉寇 بۇنىڭ ئۇيغۇرچىسىنى بىلمىدىم، ئىنگلىزچە nutmeg دەيدۇ--سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ، تەملىرىنىڭ سىڭىشىشى ئۈچۈن ئېلىپ قويىمىز.

دەسلەپكى خېمىرىمىزنى نوغۇچ بىلەن يېيىپ يۇمىلاق لېسقا توغرا كەلگۈدەك قىلىمىز، چۆرىسى لېسنىڭ سىرتىغىراق چىقىپ تۇرسا بولىدۇ، ئەگەر يۇمىلاق لېس تاپالمىسىڭىز كېچىكرەك چاسا لېسمۇ بولۇۋېرىدۇ دەپ ئويلايمەن. ئىچىگە تەييار قىلىنغان ئالما قىيمىسىنى سېلىپ ئۈستىگە ئىككىنچى جىلىتنى ياپىمىز، چۆرىسىنى چىڭ بېسىپ يېپىشتۇرۇپ، لېسنىڭ سىرتىغا چىقىپ قالغان قىسمىنى لېسنى بويلاپ پىچاق بىلەن كېسىۋېتىپ، قوشۇقنىڭ بىسى ياكى بارمىقىمىز بىلەن ئازراق گۈل چىقىرىپ قويىمىز. جىلىتنىڭ يۈزىنى پىچاق بىلەن بىر نەچچە يەردىن كېسىپ گۈل چىقىرىمىز. ياكى ئاۋارىچىلىق كۆرمىسىڭىز بىرىنچى رەسىمدىكىدەك جىلىت ياسىسىڭىزمۇ بولىدۇ.

ئالدىن قىزىتىلغان دوخوپكىدا 375-400گرادۇستا 45 مىنۇتتىن 1 سائەتكىچە پىشىدۇ. يۈزى ئالتۇن رەڭگە كىرگەندە پىشىپتۇ دەپ ئالسىڭىز بولىدۇ.

خەتنى بەكلا جىق يېزىۋېتىپتىمەن، بۇنىڭغا قاراپ تەسمىكىن دەپ قالماڭ، تەييارلىقنى 15 مىنۇتتىلا قىلىپ بولالايسىز. ئەگەر كىچىك بالىلىرىڭىز بولسا قىلىپ بەرسىڭىز ناھايىتى ياخشى كۆرىدۇ.
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+200(ئاشپەز) ئېسىل قورىما
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-08-18 09:25 | 加拿大 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    قىران
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 647
    نادىر تېما : 2
    يازما سانى : 477
    شۆھرىتى: 5275 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 6202 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 561 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 75(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن كۆرمىگەن بىر خىل تاماق ئىكەن بۇ.تەييارلاش ئۇسۇلىنىمۇ ئانچە چۈشۈنەلمىدىم .بەك دۆت ئوخشايمەن.
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 12:21 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( قىران ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 69
    يازما سانى : 1829
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1285(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇ تامقنى يوللاش ئۇچۇن كوپ ئەجىر سىڭدۇرۇپسىز تور بېتىمىزنى قولاش ئۇچۇن
    بۇنچىلىك تىرىشچانلىق كورسەتكەنلىكىڭىز مەنچە مىنىلا ئەمەس باشقا تورداشلارنىمۇ تەسىرلەندۇرىدۇ
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 12:32 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    مۇقام
    دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


    UID نۇمۇرى : 552
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 698
    شۆھرىتى: 7405 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 7600 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 762 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 340(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-10-26
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەخمىەت،بۇنىمۇ بىلىۋالدۇق.
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 12:37 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇقام ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئەلىف
    دەرىجىسى : چولپان ئەزا


    UID نۇمۇرى : 611
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 818
    شۆھرىتى: 8635 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 8630 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 873 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 335(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-02
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئوجوننننننننننننن مەن ئىسمىنىمۇ بىلمەيتقان ئاڭلاپمۇ باقمىغان بى خۇرۇچلانى ئىشلىتىىتكەن ھە؟ بۇ تاماققا بەك مۇرەككەپتەك ھېس قىلدىم مەن .
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 16:09 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىف ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈمۈش
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 79 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بىرمۇنچە ئىنكاس يازسام يوقاپ كېتىپتۇ.
    مانا ماۋۇ مەن ئىسمىنى بىلمىگەن نەرسە، دەپ بەرگەن بولساڭلار، رەھمەت.
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 16:47 | 加拿大

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كىم
    دەرىجىسى : رايۇن باشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 960
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 4
    شۆھرىتى: 45 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 140 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 6 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 0(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2010-08-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    كىم ئۇستىدىكى رەسىمنىڭ ئىسمىنى دەپ بىرىدۇ ؟؟؟
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 17:17 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كىم ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈمۈش
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 79 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    جۇزبۇۋا دەپ يېزىپتۇ لۇغەتتە. ئاڭلاپمۇ باقمىغان گەپكەن. لېكىن بۇ يەردە دورا-دەرمەك پوكىيىدە بەك كەڭرى....
    رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 18:40 | 加拿大

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈمۈش ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    lala425
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 700
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 231
    شۆھرىتى: 2385 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2479 دوللار
    تۆھپە: 3 ھەسسە
    ياخشى باھا: 242 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 27(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-28
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-13
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    رەخمىەت،بۇنىمۇ بىلىۋالدىم  
    لېكىن ئېتەلمەيدىغاندەك قىلىمەن     
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-18 18:54 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( lala425 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۈلقەنىت
    كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 737
    نادىر تېما : 10
    يازما سانى : 2292
    شۆھرىتى: 24785 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 36150 دوللار
    تۆھپە: 123 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2544 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 873(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-19
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئەجىرىڭىز گە رەخمەت
    سىز نى چۈشنىپ تۇرىۋاتىمەن ،ئۇيغۇر تائاملىرىنى ياخشىكۈرىمىز  ، باشقىلارغا پەخىرلىنىپ چۈشەندۈرۈپ ئۆگىتىپ كىتىمىز
    شۇنىڭ بىلەن بىرۋاقىتتا ئۇلارنىڭمۇ يىيىشلىك تاماقلىرىنىڭ بارلىقىنى ئۇقىمىز مۇسۇلمان بۇلغانلىقىمىز  ئۈچۈن ئەلۋەتتە كەسىكەلمەس يىمەيمىز  بەزىبىر مۇسۇلمانچە بۇلمىغان يەرلىرىنى مۇسۇلمانچە تەييارلايمىز  . ياخشى يەرلىرىنى ئۆگىنىشىمىز كېرەك ،ئىتىراپ قىلىشىمىز كېرەك مۇنداق بۇلغاندا باشقىلارمۇ بىز نى ئىتىراپ قىلىدۇ .
    مەن ئۆگىنىۋالدىم رەخمەت سىز گە
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-20 01:06 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    • Pages: 1/3     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيغۇر قورىمىلىرى ۋە ئوزلەشتۇرۇلگەن قورىمىلار.
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا