ماتىريالى :يېسسى پۇرچاق 300 گىرام،سامساقتىن 4 چېىش،غول پىىياز دىن يىرىم تال
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،تېتىتقۇ،كۈنجۈت يىغى،قاتار لىقلار دىن مۇۋا پىق مىقتار دا .
تەييارلاش ئۇسۇلى ئۇسولى:يېسسى پۇرچاقنى پاكىز ئادالاپ ئېككى بىشىنى ئۈزۈپ،
ياندىكى كېرىچنى ئىلۋىتىپ،قايناق سۇغا بىسىپ پۇشۇر ۋالمىز،ئاندىن سوغۇق
سۇدا چايقاپ سوۋۇتۇپ،يانتو توغراپ قاچىغا ئالمىز.
غول پىياز سامساق لارنى ئۇششاق چاناپ ئايرىم ئايرىم بىر پىيالىگە ئىلىپ ئۈستىگە
ئازراق ياغ قىزىتىپ قۇيۇپ .تۇز ،تېتىتقۇ،كۈنجۈت يىغى قاتار لىقلارنى تۈكۈپ ئارلاشتۇرۇپ
،يېسسى پۇرچاقنىڭ ئۈستىگە قۇيۇپ يەنى ئارلاشتۇرۇپ ئىستىمال قىلساق بولدۇ.
ئەسكەر تىش: يېسسى پۇرچاقنى ئوبدان پۇشرۇش كىرەك ،بولمىسا ئادەمنى زەھەر لەپ قويدۇ.