چاي تۇخۇم
خۇرۇچلىرى:تۇخۇم 10 دانە ، خۇش پۇراق چاي ئىككى گرام ، كاۋاۋىچىن ، قوۋزاقدارچىن ، قەلەمپۇر ، قاقىلە قاتارلىقلاردىن بەش گرامدىن .
ئېتىش ئۇسۇلى : تۇخۇمنى قازانغا سېلىپ ، بەش - ئالتە مىنۇت قاينىتىۋېلىپ ، سوغۇق سۇدا چايقاپ ، شاكىلىنى يەڭگىل ئۇرۇپ چاقىمىز (ئىچىگە چاي سىڭىپ كىرگۈدەك قىلىمىز ) ، ئاندىن يوقىرقى دورا دەرمەكلەرنى سېلىپ قېنىق چاي دەملەيمىز . چېقىلغان تۇخۇملارنى دەملەنگەن چايغا سېلىپ باشتا كۈچلۈك ئوتتا ، كېيىن بوش ئوتتا 20مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىۋېلىپ سوۋۇغاندا ئىستىمال قىلساق بولىدۇ . تۇخۇمنى چايدا بەك ئۇزۇن قاينىتىۋەتمەسلىك كېرەك . دورا - دەرمەكلەر بىلەن خۇشىڭىز بولمىسا خاس چاي ، تۇز سېلىپ پىشۇرسىڭىزمۇ بولىدۇ .
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-07-24 09:33دە قايتا تەھر ]