ماتىريالى:ئۇن،ياغ،گوش،غولپىياز،كۇدە،سامساق،
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،كاۋۋاچىن(خاجو)ئاقمۇچ،قاقمۇچ(داپەنجى لازا)،جاڭيو

قۇشۇمچە:لوگەنما،شاڭلاجاڭ،كۇنجۇت ياكى كۇنجۇت مىيى،كاۋۋاچىن مىيى
تەييارلاش:خېمىرنى يۇغۇرۇپ پىلتە قىلۋالىمىز .كوكتاتلارنى پاكىز يۇيۇپ رەسىمدە كورسىتىلگەندەك
توغراپ تەييارلىۋالىمىز.قازانغا سۇقۇيۇپ قاينىغاندا پىلتىنى تارتىپ چۇكا ئۇچىدەك ئىنچىكە شەكىلگە
كەلگەندە ئاشتاختا ئۇستىگە قۇيۇپ ئۇزۇنلىقىنى 15 سانتىمىتىر ئۇزۇنلىقىدا چاناپ قازانغا سېلىپ

پىشۇرۇپ مۇزدەك سۇدا چايقاپ شىرنىسىنى چىقىرىپ سۇلىرىنى ساقىتىپ سۇزۇپ قۇيىمىز.
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا يېرىم چۇمۇچ ماي قۇيۇپ قىزىغاندا گوشنى سېلىپ قورۇپ گوش سارغايغاندا
غولپىياز،كۇدە،قاقمۇچ،سامساقلارنى سېلىپ،كاۋۋاچىن،ئاقمۇچ سىپىپ تۇز سېلىپ پىشۇرۇپ تەييارلانغان
چوپنى سېلىپ ئارلاشتۇۋەتمەي نەچچە تامچە جاڭيو تېمىتىپ ئارلاشتۇرۇپ قورۇيمىز

يەنە بىر خىل ئۇسۇلى:گوشنى تەملاندۇرۇپ قازانغا 3چۇمۇچ ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا گوشنى سېلىپ
سارغايغاندا پىشۇرۇلغان خېمىرنى سېلىپ مايدىن سۇزىۋالىمىز.قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ
پۇتۇن كاۋۋاچىن سېلىپ قۇرۇپ كاۋۋاچىننى سۇزىۋېلىپ ، غولپىياز،كۇدە،قاقمۇچ،سامساقلارنى سېلىپ
لوگەنما،شاڭلاجاڭ،سېلىپ قورۇپ تۇز،ئاقمۇچ سىپىپ خېمىرنى سېلىپ ئازراق جاڭيو تېمىتىپ
ئارلاشتۇرۇپ كۇنجۇت،ياكى كۇنجۇت مىيى تېمىتىپ تەخسىگە ئۇسۇمىز

ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىشنى ئۇنۇتماڭ !!!!!!!!!