سەۋەبى: بۇ كېسەللىك، سىل جاراسىملىرىنىڭ سۆڭەككە چۈشۈشىدىن كېلىپ چىقىدۇ. ئالامىتى: يەرلىك ئورۇن ئاغرىش، قىزىتما، ئۇزاققا داۋام قىلغان ئومۇمىي بەدەنلىك يەڭگىل قىزىتما ۋە كېسەللەنگەن ئورۇننىڭ توقۇلمىلىرى بۇزۇلۇش سەۋەبىدىن ھەرىكىتى توسالغۇغا ئۇچراش، ئاخىر بېرىپ كېسەللەنگەن ئورۇننىڭ شەكلى ئۆزگىرىش قاتارلىق ئالامەتلەر بىلەن ئىپادىلىنىدۇ. - رېتسېپ تەركىبى: زەھەرسىزلەندۈرۈلگەن كۇچۇلا 100 گرام، يىلان گۆشى 360 گرام، قىزىل سىر 60 گرام، چايان 20 گرام، ھەسەل ئۈچ ھەسسە. تەييارلاش ئۇسۇلى: دورىلارنى يۇمشاق سوقۇپ، ئەلگەكتىن ئۆتكۈزۈپ، ئېرىتىلگەن ھەسەل بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ تەييارلىنىدۇ. ئىشلىتىش مىقدارى: كۈندە ئۈچ قېتىم، ھەر قېتىمدا 10 گرامدىن ئىستېمال قىلىنىدۇ. - رېتسېپ تەركىبى: قوۋزاقدارچىن، قەلەمپۇر، خولىنجان، قاقىلە، زەنجىۋىل، جويۇز 7 گرامدىن، سۇ ئىككى لىتىر. تەييارلاش ئۇسۇلى: دورىلارنى سۇدا 15 مىنۇت قاينىتىپ تەييارلىنىدۇ. ئىشلىتىش مىقدارى: كۈنىگە بىر قېتىم يەرلىك ئورۇن يۇيۇلىدۇ. - رېتسېپ تەركىبى: زەھەرسىزلەندۈرۈلگەن كۇچۇلا 18 گرام، گاۋزىبان گۈلى، زۆرەنباد، ئۈستقۇددۇس، كەتىرا، نارجىل، چىلغوزا، شاقاقۇل، لاچىندانە ئالتە گرامدىن، ئاق سەندەل، قەلەمپۇر ئۈچ گرامدىن، ئامىلە، قارا ھېلىلە 15 گرامدىن، ھەسەل ئۈچ ھەسسە. تەييارلاش ئۇسۇلى: دورىلارنى يۇمشاق سوقۇپ، ئەلگەكتىن ئۆتكۈزۈپ، ئېرىتىلگەن ھەسەل ئۈستىگە سېلىپ، ئارىلاشتۇرۇپ تەييارلىنىدۇ. ئىشلىتىش مىقدارى: كۈنىگە بىر قېتىم، ھەر قېتىمدا 2 ~ 5 گرامدىن ئىستېمال قىلىنىدۇ. |