ئەكبەرنىياز |
2013-06-16 04:32 |
ئاچچىقسۇ ئىچسە قاندىكى قەنت مىقدارىنى تۈۋەنلەتكىلى
تاماقتىن بۇرۇن ئاچچىقسۇ ئىچسە قاندىكى قەنت مىقدارىنى تۆۋەنلەتكىلى بولىدىكەن
ئاچچىقسۇ ئىچىش تاماقتىن كېيىن ئۆرلەيدىغان ئىنسۇلىننى تۆۋەنلىتىپ، دىيابېت كېسىلىگە گىرىپتار بولغۇچىلارنىڭ ئىنسۇلىنغا بولغان سېزىمچانلىقىنى يۇقىرلىتىدىكەن. ئىنسۇلىننى ئۆز ئىچىگە ئالمىغان يېمەكلىكنى ئوزۇقلۇق قىلىدىغان دىيابېت ئاغرىقلىرىغا سېلىشتۇرغاندا، ئاچچىقسۇغا چىلانغان بولكا يېگۈچىلەرنىڭ تاماقتىن كېيىنكى 30مىنۇتتىكى قاندىكى قەنت مىقدارى كۆرنەرلىك تۆۋەنلەپ، ئاسانلىقچى ئاچلىق ھېس قىلمايدىكەن. ئىنسۇلىن تەركىبىدىكى ئىنسۇلىن كىسلاتاسى كىرخمالنىڭ فېرمېنت ئاكتىپچانلىقىنى تورمۇزلاپ، شۇ ئارقىلىق كىراخمالنىڭ پارچىلىنىپ گىلۇكوزىغا ئايلىنىش سۈرىتى ئاستىلىتىدىكەن. ئىنسۇلىن كىسلاتاسى ئوزۇقلۇقنى ئاشقازاندا ئۇزاق ساقلاپ، ئاشقازاننى بوشىش ۋاقتىنى كېچىكتۈرۈپ، شۇ ئارقىلىق قاندىكى قەنت مىقدارىنىڭ ئەكىس ئېتىش سۈرىتىنى تۆۋەنلىتىدىكەن، ئاسانلىقچە قورساق ئاچمايدىكەن. دىيابىت ئاغرىقلىرى تاماقتىن بۇرۇن، ئىككى قوشۇق ئاچچىقسۇ ئىچسە بولىدىكەن. يەنە سوغۇق سەي يېگەن چاغدا، كۆپرەك ئاچچىقسۇ قۇيسىمۇ بولىدىكەن. قورۇما قورىغاندا ۋە شورپا قىلغاندا مۇۋاپىق مىقداردا ئاچچىقسۇ قۇشۇپ قويسمۇ بولىدىكەن. !
hawar.cn/5/news/11181.html]http://hawar.cn/5/news/11181.htmlrl
مەنبە : ئەلداۋا مۇنبىرىدىن ئېلىندى . |
|