خەندان |
2013-12-10 16:30 |
بۇ خىل ئۇسۇللارنى بىلىۋېلىڭ
1. زەردىڭىز قايناپ بىئارام بولسىڭىز ، تۇز ئارىلاشتۇرۇلغان بىر پىيالە قايناق سۇنى سوۋۇتۇپ ئىچىۋەتسىڭىز شۇ ھامان توختاپ قالىدۇ . 2. ئەگەر سىز ئوتتۇرا ياشتىن ھالقىغان بولسىڭىز ، ئاچچىقسۇ قۇشۇلغان سەيلەرنى كۆپرەك ئىستېمال قىلىپ بەرسىڭىز قان بېسىمىڭىز تۆۋەنلەيدۇ ياكى نورمال تۇرىدۇ ھەمدە قان تومۇرلىرىڭىز قېتىۋېلىشتىن ساقلىنىدۇ . 3.يۈرەك قان تومۇر كېسىلىڭىز بولسا ، ناۋاتنى ئاچچىقسۇغا سېلىپ ئېرىتىپ ، تاماقتىن كېيىن بىر قۇشۇقتىن ئىچىۋەتسىڭىز ياكى يەر ياڭىقى( خاسىڭ مېغىزى) نى ئاچچىقسۇغا چىلاپ قويۇپ كۈنلۈكى ئەتتىگەندە ئون تالدىن يەپ بەرسىڭىز كېسەللىكنى داۋالاشقا كۆرۈنەرلىك ئۈنۈمى بولىدۇ . 4. ئېھتىياتسىزلىقتىن قايناق سۇدا قول - پۇتلىرىڭىزنى كۆيدۈرۈۋالسىڭىز ، دەرھال يۇمشاق سوقۇلغان شۇلتىنى كۆيگەن ئورۇنغا سەپسىڭىز ئاغرىقنى پەسەيتىدۇ ، قاپىرىپ چىقىشنىڭمۇ ئالدىنى ئالىدۇ . 5. يۈرەك كېسىلىڭىز بولسا ، ئانار ، دولانا ، بۆلجۈرگەن ، تۇرۇپ ، سەۋزە قاتارلىقلارنى كۆپرەك يەپ بېرىڭ . چۈنكى بۇلارنىڭ يۈرەك ئىقتىدارىنى كۈچەيتىش رولى بار . مايلىق يېمەكلىكلەر ، ھايۋاناتلارنىڭ ئىچكى ئەزالىرى ، ئاچچىق - چۈچۈك يېمەكلىكلەر ، قېنىق چاي ، ھاراق قاتارلىقلارنى ئاز ئىستىمال قىلىڭ ، چۇنكى بۇلار يۈرەك كېسىلىگە پايدىسىز . 6. جىددىي خاراكتېرلىك جىگەر كېسىلىگە گىرىپتار بولسىڭىز ، سۈت ، تۇخۇم ، بېلىق ، پۇرچاق قاتارلىق ئاقسىل ماددىسى مول يېمەكلىكلەرنى ئىستىمال قېلىڭ . شېكەر گلۇكوزا ، مۇراببا ، ھەسەل قاتارلىقلارنى كۆپرەك ئىستېمال قىلىڭ . سوزۇلما خاراكتېرلىك جىگەر كېسىلىگە گىرىپتار بولسىڭىز ، ھەر خىل كۆكتات، مۇراببا قاتارلىقلار ۋە مايسىزراق يېمەكلىكلەرنى ئىستىمال قىلىڭ . ئاچچىق چۈچۈك نەرسىلەرنى يېمەڭ ، ھاراقنى قەتئىي ئىچمەڭ . مەنبە؛ ساغلاملىق سوۋغىسى
|
|