مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 2824|ئىنكاس: 13

مىزاجقا قاراپ ئوزۇقلىنىش كۆرسەتمىسى [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110519
يازما سانى: 19
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 86
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 46 سائەت
تىزىم: 2014-10-11
ئاخىرقى: 2015-2-23
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 11:46:14 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( @. N& K) y' ~7 _* S
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 T' j5 h0 C: j" F
بۈيۈك  ئۇستاز  داڭلىق تىبابەتشۇناش ئەبۇ ناسىر فارابى  ئەركىشى 40 ياشقا كىرىپمۇ مىزاجىنى بىلمىسە نىمە دىسە دىسۇن  ئۇ ھايۋاندۇر دىگەنىدى شۇڭا  ھەر بىرىمىز مىزاجىمىزنى بىلىشىمىز شۇنىڭغا قارىتا يىيىش ،تەڭشەش ئېلىپ بېرىش لازىم  .
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 l/ Q9 N7 g# n# s* kئۇيغۇر تېبابەتچىلىكىدە كىشىلەرنىڭ مىزاجى قان (ھۆل ئىسسىق) ، بەلغەم (ھۆل سوغۇق) ، سەۋدا (قۇرۇق سوغۇق) ، سەپرا (قۇرۇق ئىسسىق) دەپ تۆت تۈرگە ئايرىلىدۇ. ھەر قايسى مىزاجدىكى كىشىلەر يېمەك –ئىچمەك ئىستېمال قىلىشتا ئۆز مىزاجىغا قاراپ، يېمەك- ئىچمەكنى ماسلاشتۇرۇپ ئىستېمال قىلمىغاندا، بەدەندە بەلگىلىك دەرىجىدە ئۆزگىرىش پەيدا بولۇپ، ھەر خىل كېسەللىكلەر كېلىپ چىقىدۇ. بۇنىڭ ئۈچۈن كىشىلەر ئۆزىنىڭ قايسى مىزاجغا تەۋە ئىكەنلىكىنى بىلىۋېلىپ، ئاندىن يېمەك- ئىچمەكنى ماسلاشتۇرۇپ ئىستېمال قىلسا، ساقلىقنى ساقلاش، ئۇزۇن ئۆمۈر كۆرۈش، كېسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئېلىش مەقسىتىگە يەتكىلى بولىدۇ. شۇڭا ئوخشىمىغان مىزاجدىكى كىشىلەر ئۆز مىزاجىغا، يېمەك-ئىچمەكنىڭ تەبىئىيىتىگە ۋە بەدەن ئەھۋالىغا قاراپ مۇۋاپىق كېلىدىغان يېمەك-ئىچمەكلەرنى تاللاپ ئىستېمال قىلىشى كېرەك.

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 M0 x& G; n* j, D) ], V
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" d" l4 ?, ?. j! _6 @" b


بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) X- m7 G5 I( O- Rبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @2 t) h. I( @- \6 D! S
  1. قان (ھۆل ئىسسىق) مىزاج كىشىلەر:بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) K3 u+ X% U1 c( @" e
بۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەرنىڭ تەبىئىتى ھۆل ئىسسىق بولغاچقا، ھۆل ئىسسىق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەردىن شورپا، پولۇ، پىتىر مانتا، قوي سۈتى، تۆگە سۈتى، ھەسەل، تاتلىق ياڭيۇ ۋە قارىمۇچ قاتارلىقلارنى ئۇزۇن مەزگىل ئىستېمال قىلسا بەدەندە ھۆل ئىسسىق كەيپىيات ئارتىپ كېتىپ ،ھۆل ئىسسىقتىن مىزاجى بۇزۇلۇپ، ئاقىۋەتتە باش ئاغرىش، ئېغىز قۇرۇش، سۈيدۈكى ئازىيىش، قان بېسىمى ئۆرلەش، قان- تومۇر قېتىشىش، قان قويۇلۇش ، يۈرەك قان تومۇر كېسەللىكلىرى، تېرە كېسەللىكلىرى، يۇقۇملۇق كېسەللىكلەر كېلىپ چىقىدۇ. شۇڭا بۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەر يۇقىرىقىغا ئوخشاش يېمەك-ئىچمەكلەرنى كۆپ ئىستېمال قىلىشتىن ساقلىنىپ، ئورگانىزمنىڭ نورمال خىزمەت بېجىرىشىگە ياخشى شارائىت ھازىرلايدىغان، بەدەنگە سوغۇقلۇق يەتكۈزىدىغان، قاننىڭ ھارارىتىنى تەڭشەيدىغان، ئۆز مىزاجىغا ۋە بەدەن ئەھۋالىغا مۇۋاپىق كېلىدىغان قۇرۇق سوغۇق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەرنى تاللاپ ئىستېمال قىلىشى كېرەك. بۇنىڭ ئۈچۈن ئاشلىق تۈرىدىكى يېمەكلىكلەردىن گۈرۈچ، تېرىق، ئارپا، كۆك پۇرچاق، كۆك ماش ئۇنلىرىنى؛ مېۋە تۈرىدىكىلەردىن تاتلىق ئانار، بېھى، غورا، لىمون، قارا ئۆرۈك، ئەينۇلا، جىنەستە، خاسىڭ، جىگدە، شاتۇت، زىرىق، ئالقات قاتارلىقلارنى؛ كۆكتات تۈرىدىكىلەردىن يۇمغاقسۈت، كاۋا، جاڭدۇ، پېدىگەن، پۇرچاق ئۈندۈرمىسى قاتارلىقلارنى؛ گۆش تۈرىدىكىلەردىن كەكلىك گۆشى، توخۇ گۆشى قاتارلىقلارنى؛ مايلاردىن گازىر مېغىزى مېيى، قوناق مېيى قاتارلىقلارنى؛ پىششىق يېمەك-ئىچمەكلەردىن پۇشۇرۇلغان توخۇ گۆشى، كاۋا مانتىسى، يارما پولۇ، سىقماق ئاش قاتارلىقلارنى ئىستېمال قىلىش لازىم.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @- j: S# X  o( ^* [+ c
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% `: G$ k" [9 T* F: ?) S5 }( u5 {2. بەلغەم (ھۆل سوغۇق) مىزاج كىشىلەر:
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 \- ?! ^. s6 o8 Kبۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەرنىڭ تەبىئىتى ھۆل سوغۇق بولغاچقا، ھۆل سوغۇق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەردىن سۇيۇق ئاش، چۆچۈرە، شوۋىگۈرۈچ، بولاق مانتا، ھۆل مېۋىلەرنى ئۇزۇن مەزگىل ئىستېمال قىلسا ھۆل سوغۇق كەيپىيات ئارتىپ كېتىشتىن كېلىپ چىقىدىغان كېسەللىكلەردىن بۇرۇندىن سۇ ئېقىش، شالا ئېقىش، پۇت- قولى توڭلاش ۋە ئېغىرلىشىش، ئېغىز تەمى بەتتام بولۇش، روھى- ھالىتى تۆۋەن بولۇش، ئېغىر بولغاندا پالەچ، ئىستىرخا ، بوغۇم ئاغرىقى قاتارلىق كېسەللىكلەر كېلىپ چىقىدۇ. شۇڭا بۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەر يۇقىرىقىغا ئوخشاش يېمەك-ئىچمەكلەرنى كۆپ ئىستېمال قىلىشتىن ساقلىنىپ،ماددا ئالمىششىنى تىزلەشتۈرىدىغان، قاننى جانلاندۇرىدىغان، ئۆز مىزاجىغا مۇۋاپىق كېلىدىغان قۇرۇق ئىسسىق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەرنى تاللاپ ئىستېمال قىلىشى كېرەك. بۇنىڭ ئۈچۈن ئاشلىق تۈردىكىلەردىن ئاق ئۇن، قارا بوغداي ئۇنى، سېرىق ياكى قىزىل پۇرچاق، نوقۇت، باقىلە قاتارلىقلار قوشۇپ ياسالغان يېمەك-ئىچمەكلەرنى؛ كۆكتات تۈرىدىكىلەردىن مايلىق يېسىۋېلەك، قىزىلمۇچ، كۈدە، كەرەپشە، سامساق، لوۋىيا، پىننە، پىياز، تاتلىق ياڭيۇ قاتارلىقلاردا تەييارلانغان يېمەك-ئىچمەكلەرنى؛ مېۋە -چېۋىلەردىن قۇرۇق ئۈزۈم، ياڭاق، گۈلە، ئەنجۈر قېقى قاتارلىقلارنى؛ گۆشلەردىن پاقلان گۆشى، غاز، ئۆردەك، باچكا گۆشلىرى، ئات، تۈگە گۆشى قاتارلىقلارنى؛ مايلاردىن زاغۇن مېيى، قىچا مېيى قاتارلىقلارنىڭ بىرەرسىدە ئەمەلىي ئەھۋالغا قاراپ تاماق تەييارلاپ ئىستېمال قىلىش كېرەك. ئۇنىڭدىن باشقا ئەنجۈر مۇرابباسى، چامغۇر مۇرابباسى، سەۋزە مۇرابباسى، تۆگە سۈتى، ئۆچكە سۈتى، توخۇ، كەپتەر، غاز تۇخۇملىرى، ھەسەل، پىننە گۈلقەنتى، قىزىل گۈلقەنتى قاتارلىقلارنى؛ پىششىق يېمەك-ئىچمەكلەردىن تونۇر كاۋىپى، زىخ كاۋىپى، پولۇ، ئۇچار قانات گۆشلىرى كاۋىپى، قىيما كاۋاپ، قورۇما كاۋاپ، تۇخۇم، سومىيەن(قورۇما چۆپ)، خوشاڭ، سامسا، قىيما كۆمەچ، ھالۋا، گۆش نان، كۈنجۈت ياكى سىيادان سۈرتۈپ يېقىلغان تونۇر نېنى قاتارلىقلارنى ئىستېمال قىلىپ بېرىشى كېرەك.بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @' Y5 M/ [' l( V

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) Z7 r6 V8 X5 Y& g5 g& f, ^
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @- P- f2 W, s+ J, _3 l+ e4 B9 U0 k3. سەۋدا (قۇرۇق سوغۇق) مىزاج كىشىلەر:
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, e) r- J5 B3 C5 t& Qبۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەرنىڭ تەبىئىتى قۇرۇق سوغۇق بولغاچقا، قۇرۇق سوغۇق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەردىن قاتتىق- قۇرۇق نەرسىلەر، مايسىز تاماقلار، زاغرا، گاڭفەن، دادۇر، بېھى، ئەينۇلا قاتارلىقلارنى ئۇزۇن مەزگىل ئىستېمال قىلسا بەدەندە قۇرۇق سوغۇق كەيپىيات ئارتىپ كېتىش ئارقىلىق پۇت- قولى قولىشىش، ماغدۇرسىزلىنىش، تېرىلىرى قۇرغاقلىشىش، بۇرنى پۈتۈش، كۆرۈش قۇۋۋىتى تۆۋەنلەش، ئورۇقلاش قاتارلىقلارنى، ئېغىر بولغاندا قان بېسىمى تۆۋەنلەش، ئوزۇقلۇق يېتىشمەسلىك، قان تومۇر قېتىشىش، قان تومۇر توسۇلۇش، نېرۋا كېسەللىكلىرى، ئۆپكە ياللۇغى، ئۆپكە سىلى، زىققا، كاناي ياللۇغى، سەپكۈن، داغ، تېرە قۇرغاقلىشىش، تېرە يېرىلىش، چاچ يېرىلىش، چاچ كېپەكلىشىش، قەۋزىيەت، سۆڭەك ئۆسۈپ قېلىش قاتارلىق كېسەللىكلەرنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. شۇڭا بۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەر يۇقىرىقىغا ئوخشاش يېمەك-ئىچمەكلەرنى كۆپ ئىستېمال قىلىشتىن ساقلىنىپ، ھەر خىل كېسەللىكلەرنىڭ يۈز بېرىشىدىن ساقلىنىش ئۈچۈن ئىسسىقلىق مىقدارى ۋە ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقىرى بولغان، ئۆز مىزاجىغا مۇۋاپىق كېلىدىغان ، قاننى قىزىتىپ، ماددا ئالمىشىشنى ئىلگىرى سۈرىدىغان، بەدەنگە ھۆللۈك يەتكۈزىدىغان ھۆل ئىسسىق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەرنى تاللاپ ئىستېمال قىلىشى كېرەك. بۇنىڭ ئۈچۈن ئاشلىق تۈردىكىلەردىن قارا بوغداي ئۇنى، سېرىق ياكى قىزىل پۇرچاق، نوقۇت، باقىلە قاتارلىقلار قوشۇپ ياسالغان يېمەك-ئىچمەكلەرنى، كۆكتات تۈرىدىكىلەردىن يېسىۋېلەك، پالەك، كۈدە، سەۋزە، چامغۇر، تۇرۇپ، بېدە، لوۋىيا، سۇڭپىياز، تاتلىق ياڭيۇ قاتارلىقلاردا تەييارلانغان يېمەك-ئىچمەكلەرنى؛ مېۋە -چېۋىلەردىن ھۆل قىزىل ئۈزۈم، ئامۇت، خورما، ئەنجۈر، بادام، ماندارىن، نارجىل قاتارلىقلارنى؛ گۆشلەردىن پاقلان گۆشى، باچكا گۆشى قاتارلىقلارنى؛ مايلاردىن زاراڭزا مېيى، كۈنجۈت مېيى، زىغىر مېيى قاتارلىقلارنى؛ پىششىق يېمەك-ئىچمەكلەردىن تاۋا كاۋىپى، نارىن چۆپ، خولۇپ ئاش، پولۇ، پاقلان گۆشى شورپىسى، باچكا گۆشى شورپىسى، گۆشلۈك شوۋىگۈرۈچ، قولداما، ئۈگرە، قاتارلىقلارنى ئىستېمال قىلىپ بېرىشى كېرەك. ئۇنىڭدىن باشقا ئەنجۈر مۇرابباسى، چامغۇر مۇرابباسى، سەۋزە مۇرابباسى؛ ھەسەل، پىننە گۈلقەنتى، قىزىل گۈلقەنتى قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق مىقداردا ئىستېمال قىلىپ بېرىشى كېرەك.بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ D# Y9 A- W0 X
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 o1 e# Q  G+ h! P' T9 _
4. سەپرا (قۇرۇق ئىسسىق) مىزاج كىشىلەر:
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" ?3 Y& n' ]: z; Y4 d! u0 h6 W; wبۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەرنىڭ تەبىئىتى قۇرۇق ئىسسىق بولغاچقا، قۇرۇق ئىسسىق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەردىن كاۋاپ، تۇخۇم، مايلىق گۆش،خوشاڭ، ئىسلانغان گۆش، قېزا ۋە ئىسسىق تەبىئەتلىك زىرە، قارىمۇچ، ئاقمۇچ قاتارلىقلارنى ئۇزۇن مەزگىل ئىستېمال قىلسا،بەدەندە قۇرۇق ئىسسىق كەيپىيات ئارتىپ كېتىپ ، مىزاجى بۇزۇلۇپ كۆڭلى ئايلىنىش، ھۆ بولۇش، ئۆت ساھەسى يېقىمسىزلىنىش، ھەزىم بۇزۇلۇش قاتارلىقلارنى، ئېغىر بولغاندا چىيقان، غەلۋىرەك، ئاشقازان، ئۈچەي كېسەللىكلىرى، خولېرا، ۋابا، تولغاق، جىگەر ياللۇغى قاتارلىق كېسەللىكلەرنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. شۇڭا بۇ خىل مىزاجدىكى كىشىلەر يۇقىرىقىغا ئوخشاش يېمەك-ئىچمەكلەرنى كۆپ ئىستېمال قىلىشتىن ساقلىنىپ، كېسەللىكلەرنىڭ يۈز بېرىشىدىن ساقلىنىش ئۈچۈن ئۆز مىزاجىغا مۇۋاپىق كېلىدىغان، بەدەن ھارارىتىنى سوۋۇتۇش تەسىرىنى بېرىدىغان، بەدەنگە ھۆللۈك يەتكۈزىدىغان ھۆل سوغۇق تەبىئەتلىك يېمەك-ئىچمەكلەرنى تاللاپ ئىستېمال قىلىشى كېرەك. بۇنىڭ ئۈچۈن ئاشلىق تۈردىكىلەردىن ماش، كۆك پۇرچاق ئۇنلىرى ، كۆك ماش بىلەن تەييارلانغان پىنتوزا، لەڭپۇڭ قاتارلىقلارنى ؛ مېۋە تۈرىدىكىلەردىن ئۆرۈك ، بۆلجۈرگەن، ئەينۇلا، لىمون، ئاپېلسىن، نەشپۈت، شاپتۇل، تاۋۇز قاتارلىقلارنى؛ كۆكتات تۈرىدىكىلەردىن يۇمغاقسۈت، پەمىدۇر، ئوسۇڭ، تەرخەمەك، مانتا كاۋىسى، ياڭيۇ، قاپاق، موگو قاتارلىقلار بىلەن تەييارلانغان تائاملارنى؛ سۇيۇقلۇق تۈردىكىلەردىن قېتىق، سوغۇق سۈت، دوغاپ، مۇز سۈيى، ئەينۇلا، نەشپۈت، قارا ئۆرۈك ، شاپتۇل قاتارلىق مېۋىلەرنىڭ سۇلىرى قاتارلىقلارنى؛ گۆش تۈرىدىكىلەردىن توخۇ گۆشى، بېلىق گۆشى قاتارلىقلارنى؛ مايلاردىن قۇناق مېيى، چىگىت مېيى قاتارلىقلارنى؛ پىششىق يېمەك-ئىچمەكلەردىن سۇيۇقئاش، شويلا، ئۇماچ، قۇناق ئۇنى چۆچىرىسى، بوغداي ئۇنى چۆچىرىسى، شوۋىگۈرۈچ قاتارلىقلارنى ئىستېمال قىلىپ بېرشى كېرەك.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, D. e8 Q3 f" m) K* `* xبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @! I9 X6 n% W* U! U7 K- G" N
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @2 J, d) A+ r& Z5 h% e) c% g
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   alnurum تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2014-10-24 11:56 AM  
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 f* E. q2 p# h9 h# C  i" q
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& @! F+ X" ]3 w9 t5 B" V

ئۇيغۇر تاۋباۋ  دورىخانىسىئەڭ ياخشى تاللىشىمىز، قولاي ئىشەنچىلىك،تىلفۇندىمۇ دورا  سېتىۋالغىلى بۇلىدۇ.ياخشى دورىلار بۇ يەردە

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 100265
يازما سانى: 0
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 0 سائەت
تىزىم: 2015-1-14
ئاخىرقى: 2015-1-14
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 03:13:45 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
قىرىق ياشقا كىرىپ قېلىپمۇ،
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ m) ~& K, h5 n' [- m! Rمىزاج تەڭشەش بىلمىسە،
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @* C' D6 e5 d8 n+ i% s تولۇق ھايۋان ئېرۇر گەرچە سۆزلىسە،

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 6403
يازما سانى: 1344
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 12153
تۆھپە نۇمۇرى: 358
توردا: 4588 سائەت
تىزىم: 2010-8-15
ئاخىرقى: 2015-3-6
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 03:27:15 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
منىڭ مىجەزىم  بەلغەم (ھۆل سوغۇق)   

ھەر كىم ئۆز تەقدىرىنىڭ تۆمۇرچىسى

ئۆمۈرلۈك سالىھ ھەمرا !

ئاكتىپ ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 67585
يازما سانى: 669
نادىر تېمىسى: 3
مۇنبەر پۇلى : 7187
تۆھپە نۇمۇرى: 100
توردا: 1737 سائەت
تىزىم: 2011-11-29
ئاخىرقى: 2015-1-15
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 05:16:29 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئېنكاسىم ئارقىلىق ساقلىۋالدىم. ۋاقتىمنى چىقىرىپ تەپسىلىي ئوقۇياي.

كۆڭلۈمگە كەلسىمۇ، كۆڭلىدىكىنى بىلىپ باققۇم بار!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 98810
يازما سانى: 457
نادىر تېمىسى: 1
مۇنبەر پۇلى : 3723
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 379 سائەت
تىزىم: 2013-10-19
ئاخىرقى: 2015-3-19
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 06:03:36 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @; [; w7 F$ S8 ~5 p! F
ياخشى تىما ئىكەن .پايدىلىنىشقا بولىدۇ ،تىما ئىگىسىگە رەھمەت

بۈگۈن مىنىڭ بۇ مىسرانىم مۇنبىرىگە ئەزا بولغىنىمغا تولۇق بىر يىل بولۇپتۇ  

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 80244
يازما سانى: 1566
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 14
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 1582 سائەت
تىزىم: 2014-12-12
ئاخىرقى: 2015-1-11
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 06:11:54 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مېنىڭ مىجەزىم ئىسسىق سوغاقلىقنى كۆپ قىلساممۇ زىيان قىلمايدۇ، تاماق يىيىشتىن بۇرۇن نان چاي ئىچىۋتىپ  يىمسەم كالپۇكۇمگە قوقاق چىقىپ قالىدۇ، بۇنى تۈگۈشىنىڭ چارسى بارمىدۇ، بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   aa0998 تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2014-10-24 06:23 PM  
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ h9 v1 j8 n  [0 s, L6 uبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @$ n# c1 Z4 P% T3 c: q

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 90383
يازما سانى: 163
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1202
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 290 سائەت
تىزىم: 2013-1-21
ئاخىرقى: 2015-3-4
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 06:58:50 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مىزاجىمىزنىڭ قايسى تۈرگە كىرىدىغانلىقىنى قانداق بىلەلەيمىز

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110519
يازما سانى: 19
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 86
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 46 سائەت
تىزىم: 2014-10-11
ئاخىرقى: 2015-2-23
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-24 11:17:21 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
شۇ ئالامەتكە ئاساسەن

ئۇيغۇر تاۋباۋ  دورىخانىسىئەڭ ياخشى تاللىشىمىز، قولاي ئىشەنچىلىك،تىلفۇندىمۇ دورا  سېتىۋالغىلى بۇلىدۇ.ياخشى دورىلار بۇ يەردە

ھايا ئىنساننىڭ ئ

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 61363
يازما سانى: 443
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4511
تۆھپە نۇمۇرى: 140
توردا: 211 سائەت
تىزىم: 2011-10-20
ئاخىرقى: 2015-3-2
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-25 04:32:32 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مىنىڭ مىزاجىم ھۆل سوغۇق .  كاۋاپ ، شورپا ، قاتارلىق نەرسىلەر بەك ياقىدۇ .  بىراق بۇ نەرسىلەرنى  كوپ يىسەم بۆرۈكۈم كۈچلۈنىپ كىتىدىكەن .  قانداق قىلىشنى بىلمىدىم ......

ھايا ئىنساننىڭ ئەڭ چوڭ گۈزەللىكىدۇر !!!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 103050
يازما سانى: 81
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1630
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 139 سائەت
تىزىم: 2014-2-1
ئاخىرقى: 2015-3-14
يوللىغان ۋاقتى 2014-10-25 04:39:16 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مەنمۇ ئۆزەمنىڭ زادى قانداق مىجەزلىكىمنى بىلەمەي قالدىم

ئۆزەمگە تەئەللۇق ئاشۇ كۇنلەرنى تاپمىغۇچە يامغۇردا قىلىشقا رازىمەنكى ھەرگىز ئۆزەمگە تەئەللۇق بولمىغان كۇنلۇكتە ۋاقىتلىق يامغۇردا پاناھلانمايمەن..
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش