مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 919|ئىنكاس: 8

ئۆتكۈر كاناي ياللۇغى ساغلاملىق 32-قىسىم [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئابى شىپا ئۇيغۇر تېبابەت مەھسۇ

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 14934
يازما سانى: 1931
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 17904
تۆھپە نۇمۇرى: 1082
توردا: 828 سائەت
تىزىم: 2010-10-23
ئاخىرقى: 2015-4-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-23 03:44:09 AM يانفوندا يوللانغان |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئۆتكۈر كاناي ياللۇغى.         
ئۆتكۈر كاناي ياللۇغنىڭ كۆپىنچىلىرى باكتىريە ۋە ۋىروسلاردىن يۇقۇملىنىشتىن كىلىپ چىقىدۇ، غىدىقلاش خۇسۇسيىتىگە ئىگە گازلار، چاڭ- توزان، ئىس- تۈتەك قاتارلىقلاردىنمۇ كىلىپ چىقىدۇ.
ياقىدىغان يىمەك- ئىچمەكلىكلەر
1.      تەركىبىدە ۋىتامىن "ئا" مول بولغان ھايۋانات جىگىرى، بۆرىكى، تۇخۇم سېرىقى ۋە بېلىقلار.
2.     قىزىپ قالغاندا شوۋا گۈرۈچ، كالا سۈتى، قاسقاندا دۈملەپ پۇشۇرۇلغان تۇخۇملارنى يىيىشكە بۇلىدۇ.
ياقمايدىغان يىمەك- ئىچمەكلەر
1.      سۇ مايدا قورۇلغان يېمەكلىكلەر بىلەن بولدۇرۇلمىغان خېمىر تاماقلىرى: چۈنكى بىۇ يىمەكلكلەر ئاسان ھەزىم بولمايدۇ، يىگەندىن كىيىن يەل پەيدا قىلىدۇ، بەلغەمنى كۆپەيتىدۇ، شۇنداقلا يۆتىلىش، بەلغەم تۈكۈرۈش ئالامەتلىرىنى ئېغىرلاشتۇرۋىتىدۇ.
2.  خام، سوغوق يىمەكلىكلەر: تاۋۇز- قوغۇن، سوغوق سەيلەر، سوغوق ئىچىملىكلەر، دېڭىز مەھسۇلاتلىرى قاتارلىقلار ئاسانلا باكتىريەلەردىن بۇلغۇنۇپ قالىدۇ، شۇندقلا بەك سوغوق بۇلۇپ كەتسە كانايچىلارنى سىپازمىلاندۇرۇپ ( تارتىشتۇرۇپ )، شىللىق پەردىلەردىكى ئېپتىليە ھۈجەيرىلىرنىڭ پائاليىتىنى سۇسلاشتۇرۇپ، يۈتەلنى ئېغىرلاشتۇرۋىتىدۇ، بەلغەم چىقىرىشنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ.
3.  ئاچچىق- چۈچۈك، غىدىقلاش خۇسۇسيىتىگە ئىگە يېمەكلىكلەر: قىزىلمۇچ ( لازا )، سامساق، كۈدە ( جۇسەي )، غولپىياز، لازىجاڭ، قىچا تالقىنى قاتارلىقلارنى يىگەندىن كىيىن كانايچىنى غىدىقلاپ يۈتەلدۈردۇ، ھەتتا شىللىق پەردىلەرنىڭ يېرىلىپ قانىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
4.  روھلاندۇرغۇچى يىمەكلىكلەر: قەھۋەنىڭ تەركىبىدە روھلاندۇرۇش تەسىرگە ئىگە كوفېئىن مادىسسى بولغاچقا، نەپەسلىنىش يوللىرنىڭ نورمال فىزلوگىيلىك رولىغا تەسىر كۆرسىتىپ، بەلغەم يىغىلىپ قېلىشنى كەلتۈرۈپ چىقىردۇ. قېنىق دەملەنگەن چاينىڭمۇ شۇنىڭغا ئوخشاش تەسىرى بۇلىدۇ، چاينىڭ تەركىبىدىكى چاي ئىشقارى يەنە دورىلانىڭ ئۈنۈمىنى تۈۋەنلىتىۋىتىدۇ.
5.     تۇرۇپ ( ئېقى )، تۇرۇپنى كۆپ يىسە، بەلغەمنى كۆپەيتىپ كېسەللىك ئالامەتلىرنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ.
6.  ئاپېلىسىن ( جۈزە )، كاناي ياللۇغى قاتارلىق نەپەسلنىش سېستىمىسنىڭ كېسەلىكلىرى بار بۇلۇپ، بەلىغىمى كۆپ بولغۇچىلار ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
7.     ئانار: كاناي ياللۇغى بار، بەلغىمى كۆپلەر ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
8.  قارىئۆرۈك: قارىئۆرۈكنىڭ تەمى چۈچۈمەل بۇلۇپ، ھۆللۈكنى ئاشۇرۇپ، بەلغەم پەيدا قىلىدۇ. شۇڭا، كانايچە ياللۇغى، كاناي ياللۇغى بارلارنىڭ بەلغىمى كۆپ بولسا ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
9.     ھاراق: نەپەسلىنىش سېستىمسى كىسەلىكلىرى بارلار يېتىشتىن بۇرۇن ھاراق ئىچىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم. چۈنكى ھاراق ئادەمنىڭ ئۇيقۇدىكى نەپەسلىنىشىنى قالايمىقانلاشتۇرۋېتىدۇ، ھەتتا نەپەسلىنىشنى تۇرمۇزلاپ قويىدۇ.
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا  abixipa تەھرىرلىگەن.

ئابى شىپا ئۇيغۇر تېبابەت مەھسۇ

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 14934
يازما سانى: 1931
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 17904
تۆھپە نۇمۇرى: 1082
توردا: 828 سائەت
تىزىم: 2010-10-23
ئاخىرقى: 2015-4-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-23 12:01:56 PM يانفوندا يوللانغان |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئۆتكۈر كاناي ياللۇغى.         
ئۆتكۈر كاناي ياللۇغنىڭ كۆپىنچىلىرى باكتىريە ۋە ۋىروسلاردىن يۇقۇملىنىشتىن كىلىپ چىقىدۇ، غىدىقلاش خۇسۇسيىتىگە ئىگە گازلار، چاڭ- توزان، ئىس- تۈتەك قاتارلىقلاردىنمۇ كىلىپ چىقىدۇ.
ياقىدىغان يىمەك- ئىچمەكلىكلەر
1.      تەركىبىدە ۋىتامىن "ئا" مول بولغان ھايۋانات جىگىرى، بۆرىكى، تۇخۇم سېرىقى ۋە بېلىقلار.
2.     قىزىپ قالغاندا شوۋا گۈرۈچ، كالا سۈتى، قاسقاندا دۈملەپ پۇشۇرۇلغان تۇخۇملارنى يىيىشكە بۇلىدۇ.
ياقمايدىغان يىمەك- ئىچمەكلەر
1.      سۇ مايدا قورۇلغان يېمەكلىكلەر بىلەن بولدۇرۇلمىغان خېمىر تاماقلىرى: چۈنكى بىۇ يىمەكلكلەر ئاسان ھەزىم بولمايدۇ، يىگەندىن كىيىن يەل پەيدا قىلىدۇ، بەلغەمنى كۆپەيتىدۇ، شۇنداقلا يۆتىلىش، بەلغەم تۈكۈرۈش ئالامەتلىرىنى ئېغىرلاشتۇرۋىتىدۇ.
2.  خام، سوغوق يىمەكلىكلەر: تاۋۇز- قوغۇن، سوغوق سەيلەر، سوغوق ئىچىملىكلەر، دېڭىز مەھسۇلاتلىرى قاتارلىقلار ئاسانلا باكتىريەلەردىن بۇلغۇنۇپ قالىدۇ، شۇندقلا بەك سوغوق بۇلۇپ كەتسە كانايچىلارنى سىپازمىلاندۇرۇپ ( تارتىشتۇرۇپ )، شىللىق پەردىلەردىكى ئېپتىليە ھۈجەيرىلىرنىڭ پائاليىتىنى سۇسلاشتۇرۇپ، يۈتەلنى ئېغىرلاشتۇرۋىتىدۇ، بەلغەم چىقىرىشنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ.
3.  ئاچچىق- چۈچۈك، غىدىقلاش خۇسۇسيىتىگە ئىگە يېمەكلىكلەر: قىزىلمۇچ ( لازا )، سامساق، كۈدە ( جۇسەي )، غولپىياز، لازىجاڭ، قىچا تالقىنى قاتارلىقلارنى يىگەندىن كىيىن كانايچىنى غىدىقلاپ يۈتەلدۈردۇ، ھەتتا شىللىق پەردىلەرنىڭ يېرىلىپ قانىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
4.  روھلاندۇرغۇچى يىمەكلىكلەر: قەھۋەنىڭ تەركىبىدە روھلاندۇرۇش تەسىرگە ئىگە كوفېئىن مادىسسى بولغاچقا، نەپەسلىنىش يوللىرنىڭ نورمال فىزلوگىيلىك رولىغا تەسىر كۆرسىتىپ، بەلغەم يىغىلىپ قېلىشنى كەلتۈرۈپ چىقىردۇ. قېنىق دەملەنگەن چاينىڭمۇ شۇنىڭغا ئوخشاش تەسىرى بۇلىدۇ، چاينىڭ تەركىبىدىكى چاي ئىشقارى يەنە دورىلانىڭ ئۈنۈمىنى تۈۋەنلىتىۋىتىدۇ.
5.     تۇرۇپ ( ئېقى )، تۇرۇپنى كۆپ يىسە، بەلغەمنى كۆپەيتىپ كېسەللىك ئالامەتلىرنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ.
6.  ئاپېلىسىن ( جۈزە )، كاناي ياللۇغى قاتارلىق نەپەسلنىش سېستىمىسنىڭ كېسەلىكلىرى بار بۇلۇپ، بەلىغىمى كۆپ بولغۇچىلار ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
7.     ئانار: كاناي ياللۇغى بار، بەلغىمى كۆپلەر ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
8.  قارىئۆرۈك: قارىئۆرۈكنىڭ تەمى چۈچۈمەل بۇلۇپ، ھۆللۈكنى ئاشۇرۇپ، بەلغەم پەيدا قىلىدۇ. شۇڭا، كانايچە ياللۇغى، كاناي ياللۇغى بارلارنىڭ بەلغىمى كۆپ بولسا ئىستىمال قىلىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم.
9.     ھاراق: نەپەسلىنىش سېستىمسى كىسەلىكلىرى بارلار يېتىشتىن بۇرۇن ھاراق ئىچىشتىن پەرھىز تۇتۇشى لازىم. چۈنكى ھاراق ئادەمنىڭ ئۇيقۇدىكى نەپەسلىنىشىنى قالايمىقانلاشتۇرۋېتىدۇ، ھەتتا نەپەسلىنىشنى تۇرمۇزلاپ قويىدۇ.
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا  abixipa تەھرىرلىگەن.

ئۆز ساغلاملىقىڭىزغا  مەبلەغ سېلىشتىكى ئالدىن تاللىشىڭىز ئابى شىپا ئۇيغۇر تېبابەت مەھسۇلاتلىردۇر
(نۇپۇس كۈپەيگەنسىرى نۇمۇس كېمەيدى )(ســــــــــەۋەپــــــكـــــــار)

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 101964
يازما سانى: 200
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 957
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 251 سائەت
تىزىم: 2014-1-8
ئاخىرقى: 2015-3-15
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-23 12:24:34 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ياخشى بىلىملەركەن بىلىۋالدىم رەھمەت

باش رەسىمى نىقابلانغان

كۆرۈش چەكلەندى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110859
يازما سانى: 314
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1049
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 140 سائەت
تىزىم: 2014-11-13
ئاخىرقى: 2015-1-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-24 09:41:29 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسكەرتىش : يوللىغۇچى چەكلەنگەن . مەزمۇننى كۆرەلمەيسىز .
باش رەسىمى نىقابلانغان

كۆرۈش چەكلەندى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110859
يازما سانى: 314
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1049
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 140 سائەت
تىزىم: 2014-11-13
ئاخىرقى: 2015-1-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-24 09:43:47 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسكەرتىش : يوللىغۇچى چەكلەنگەن . مەزمۇننى كۆرەلمەيسىز .
باش رەسىمى نىقابلانغان

كۆرۈش چەكلەندى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110859
يازما سانى: 314
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1049
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 140 سائەت
تىزىم: 2014-11-13
ئاخىرقى: 2015-1-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-24 09:47:21 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسكەرتىش : يوللىغۇچى چەكلەنگەن . مەزمۇننى كۆرەلمەيسىز .
باش رەسىمى نىقابلانغان

كۆرۈش چەكلەندى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 110859
يازما سانى: 314
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1049
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 140 سائەت
تىزىم: 2014-11-13
ئاخىرقى: 2015-1-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-24 09:47:25 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسكەرتىش : يوللىغۇچى چەكلەنگەن . مەزمۇننى كۆرەلمەيسىز .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 34707
يازما سانى: 213
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3924
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 502 سائەت
تىزىم: 2011-3-21
ئاخىرقى: 2015-4-11
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-24 10:38:35 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
زىققا بىلەن پەرقلىنەرـھە؟...

ئابى شىپا ئۇيغۇر تېبابەت مەھسۇ

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 14934
يازما سانى: 1931
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 17904
تۆھپە نۇمۇرى: 1082
توردا: 828 سائەت
تىزىم: 2010-10-23
ئاخىرقى: 2015-4-16
يوللىغان ۋاقتى 2014-12-25 12:17:10 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەىمەت سىلەرگە دوسلارىم

ئۆز ساغلاملىقىڭىزغا  مەبلەغ سېلىشتىكى ئالدىن تاللىشىڭىز ئابى شىپا ئۇيغۇر تېبابەت مەھسۇلاتلىردۇر
(نۇپۇس كۈپەيگەنسىرى نۇمۇس كېمەيدى )(ســــــــــەۋەپــــــكـــــــار)
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
  
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش