سۆڭەك شالاڭشىش كېسىلى بىمارلىرىنىڭ قىزىل چاينى كۆپرەك ئىچىپ بېرىشى سالامەتلىككە پايدىلىق ئىكەن. ياپونىيەنىڭ ئەڭ يېڭى تەتقىقاتىدىن مەلۇم بۇلۇشىچە، قىزىل چاينىڭ سۆڭەك شالاڭلىشىش كىسىلىگە قارتا ئاكتىپ رولى بار بۇلۇپ، سۆڭەك سۈپىتىنى يۇقىرى كۆتۈرۈش رولى بار ئىكەن.  قىزىل چاي تەركىبىدىكى ئاكتىپ ھورمونلار سۆڭەك يىلىكىنى بۇزغۇنچىلىققا ئۇچراتقۇچى ھۈجەيرىلەرنىڭ بىرىكىشىنىڭ ئالدىنى ئېلىپ سۆڭەك شالاڭلىششىنىڭ ئالدىنى ئالىدىكەن ياكى كىسەللىك ئەھۋالىنى ياخشىلايدىكەن. بىراق سۆڭەك شالاڭلىشىش كىسىلى بىمارلىرى قىزىل چاي ئىچىشنى ئاساسلىق داۋلاش ئۇسۇلى قىلىۋالماسلىقى، ۋاقتىدا دوختۇرغا كۈرۈنۈپ سىستىمىلىق داۋالاشنى قۇبۇل قىلىشى كېرەك ئىكەن.  |