پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىش

QQ登录

دەھشەت قولاي، باشلايلى

جەمئىي يوللانغان مىكروبلوگ 2360 تال  

مىكروبلوگ يېڭىلىقلىرى

كۆرۈش: 65|ئىنكاس: 0

ئاشقان تاماقلارنى قانداق بىر تەرەپ قىلىش كېرەك ؟[ئۇلانما كۆچۈرۈش]تەلەي +1

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

يوقلىما
98
قىزغىنلىق
639 سەر
تىللا
37 دانە
تۆھپە
386 سەر
شۆھرەت
402 سەر

تىرىشچان ئەزامائارىپچىتۆھپىكار ئەزابابقاش يازغۇچىسىبايقاش قىزىقچىسى

يوللىغان ۋاقتى 2012-8-27 23:07:09|ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ئادەتتە  ئائىلىدە تاماق ئەتكەندە ئېشىپ قېلىشتىن ساقلانغىلى بولمايدۇ .
ھەممىگە ئايانكى ئاشقان تاماق تەركىبىدە نىترىت مىقتارى كۆپ بۇلىدۇ .نىترىت ئەسلىدىمۇ بىر خىل زەھەرلىك ماددا بۇلۇپ ھىساپلىندۇ .ئۇ ئاشقازاندا ئاقسىل بىلەن ئۇچراشقاندا ،راك پەيدا قىلغۇچى نىترىپزامىن ماددىسىنى شەكىلللەندۇردۇ .سانلىق مەلۇماتلارغا ئاساسلانغاندا نىترىتنىڭ %80ئى كۆكتاتتىن كىلىدىكەن .كۆكتاتنى تېمپۇراتۇرسى بىر قەدەر يۇقۇرى جايغا  ئۇزاقراق قويغاندا ،نىترىتنىڭ مىقتارى ئېشىپ كىتىدىكەن .ئۇنىڭدىن باشقا ،نىترىت ئۇزۇقلۇقنىڭ ئېقىپ كىتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىكەن .شۇڭا ئامال بار ئاشقان قورۇما ،تائاملارنى يىمەسلىك كېرەك ئىكەن .ئاڭ ياخشىسى ئاشقان سوغاق ئەتمىلەرنى تېخىمۇ يىمەسلىك كېرەك ئىكەن .چۈنكى سوغوق ئەتمىلەرنى ئىسىتقىلى بولمىغاچقا ،ئۇنىڭ تەركىبىدىكى مىكروپلار ئىچ سۈرۈش قاتارلىق ئەھۋاللارنى كەلتۈرۈپ چىقىردىكەن .
   ئۇنداقتا ئاشقان تاماقلارنى قانداق بىر تەرەپ قىلىش كېرەك ؟
1.        ئاشقان تاماقنى يېڭى ساقلاش پىليونكىسىغا ياخشى ئوراپ ،موزلىغاندىن كىيىن توڭلاتقۇدا ساقلاش ،ئوخشاشمىغان تائاملارنى  ئايرىپ قۇيۇش لازىم .ئاڭ ياخشىسى ئاشقان تاماقلارنى بەش –ئالتە سائەت ئىچىدە يەۋېتىش كېرەك .
2.        توڭلاتقۇدا ساقلانغان  تاماقلارنى قازاندا ئىسسىتىپ ئىستىمال قىلىش لازىم .چۈنكى تاماقتىكى مىكروپلار يۇقۇرى تىمپۇراتۇردا ئۆلىدۇ .




مەنبە :قانۇنچىلىق گېزىتى
ئانا تىلىمىزنى قەدىرلەپ، يوللاش كۇنۇپكىسىنى بېسىشتىن بۇرۇن ئىنكاس ئىملاسىنى تەكشۈرۈپ كۆرۈڭ. ئاپتۇماتىك ئىملا تەكشۈرۈش ئۈچۈن:بۇ يەرنى بېسىڭ
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

يانفۇن|بايقاش ھەمكارلىق ئېلانلىرى|ياردەم سوراش|( 新ICP备11002395号 )

ئالاقىلىشىش چ چ نومۇرى

GMT+8, 2012-10-22 04:54, Processed in 0.120941 second(s), 32 queries.

Powered by Discuz! X2(NurQut Team)

© 2001-2011 Comsenz Inc.

چوققىغا قايتىش