- تىزىملاتقان
- 2012-5-14
- ئاخىرقى قېتىم
- 2012-10-15
- ھوقۇقى
- 99
- جۇغلانما
- 2894
- نادىر
- 0
- تېما
- 67
- يازما
- 172
  
- يوقلىما
- 110
قىزغىنلىق- 749 سەر
تىللا- 46 دانە
تۆھپە- 441 سەر
شۆھرەت- 737 سەر
  
| 1.تۆت دانە ياڭاق مېغىزىنى ھەر كۈنى ئۇخلاشتىن بۇرۇن قايناق سۇ بىلەن ئىچىشنى ئىككى -ئۈچ ئايغىچە داۋاملاشتۇرۇش.
2.جۈسەي (كۈدە) ئۇرۇقىنى قورۇپ پىشۇرۇپ ، يۇمشاق سوقۇپ ھەر كۈنى ئۈچ گىرامدىن ئۈچ ۋاق ئىچىپ بەرسە ، ياشانغانلارنىڭ ئۈچىيى پالەچ بولۇپ قېلىشتىن پەيدا بولغان قەۋزىيەتنى داۋالايدۇ.
3.ئىككى يۈز گىرام باناننى ھەر كۈنى تاماقتىن ئىلگىرى ئۇدا بىر ئايدىن ئىككى ئايغىچە ئىستىمال قىلىش.
4.بىر تالدىن ئىككى تالغىچە ئالمىنى سويۇپ ھەر كۈنى ئۇخلاشتىن بۇرۇن يىيىشنى بىر نەچچە كۈن داۋاملاشتۇرۇش.
5. 30 گرام ھۆل ئۈجمىنى سىقىپ شىرنىسىنى قايناق سۇ بىلەن ئىچىپ بىرىش.
6. 30 گرامدىن 60 گرامغىچە قارىغاي ئۇرۇقىنى ئۇدا بىر نەچچە ئاي ئىستىمال قىلىش. |
|