- تىزىملاتقان
- 2012-5-23
- ئاخىرقى قېتىم
- 2012-10-22
- ھوقۇقى
- 100
- جۇغلانما
- 10345
- نادىر
- 3
- تېما
- 133
- يازما
- 944
  
- يوقلىما
- 126
قىزغىنلىق- 2735 سەر
تىللا- 435 دانە
تۆھپە- 1670 سەر
شۆھرەت- 1811 سەر
         
| قەدىرلىك مۇنبەرداشلىرىم سىز كۈندە كومپىيۇتىرنىڭ ئالدىدا ئولتۇرۇپ ئۇسساپ قالغاندا ھەر خىل ئىچىملىكلەرنى ئىچىشىڭىز مۇمكىن .ئەمما ئىچىپ بولغاندىن كېيىن چىشىڭىزنى چايقىماسلىقىڭىزمۇ مۇمكىن . مەن سىزنىڭ مۇشۇ ئادىتىڭىزنى كۆزدە تۇتۇپ ھەم چىشىڭىزنىڭ ساغلام بولۇپ مەڭگۈ ئىسىل نىمەتلەردىن ھۆزۇرلىنىشىڭىزنى ئۈمۈت قىلىپ بۇ تېمىنى يوللاۋاتىمەن . تەپسىلى ئوقۇپ بۇندىن كېيىن دىققەت قىلغايسىز . سالامەتلىك سىزگە مەڭگۈ يار بولغاي .
ئىچىملىك ئىچىپ بولۇپ چىشنى چايقاش كېرەك
كۆپ قىسىم ئىچىملىكلەرنىڭ تەركىبىدە شىكەر بولۇپ ، ئېغىزدا تۇرۇپ قالغاندا ، مىكروپنىڭ تەسىرىگە ئۇچراپ كىسلاتالىق ماددا ھاسىل قىلىپ ، چىشنىڭ ساغلاملىقىغا تەسىر يەتكۈزىدۇ . كاربونات كىسلاتالىقى ئىچىملىكنىڭ كىسلاتالىقى كۈچلۈك بولغاچقا ، ئۇزاق مۇددەت ئىچكەندە چىشنىڭ كىسلاتادا چىرىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ . شۇنىڭ ئۈچۈن ، ئىچىملىك ئىچىپ بولغاندىن كېيىن چوقۇم ئېغىزنى چايقاش كېرەك . مەنبە :« قومۇل گىزىتى » گۈلنىڭ سۈدىكى ئەكسىدىن ھۆزۇرلىنىڭ
 |
|