پۈتۈن نەشرىنى كۆرۈش: [-- سامساق ۋە ئىچ سۈرۈش --]

ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى -> ساغلام يىمەكلىك ساغلام ھايات -> سامساق ۋە ئىچ سۈرۈش [بېسىلغان] كىرىش -> تىزىملىتىش -> ئاساسىي تېمىغا جاۋاب قايتۇرۇش -> تېما ئېلان قىلىش

kosan712 2009-02-18 04:18

سامساق ۋە ئىچ سۈرۈش

سامساق دۆلىتىمىزنىڭ ئەنئەنەۋى تىتىتقۇسى شۇنداقلا كىسەل داۋالاشتىكى ياخشى دورىدۇر ئۇ ئۈچەي يولىرىدىكى يوقۇملىق كىسەللكنىڭ ئالىدىنى ئىلىش ۋە داۋالاشتا ئەڭ ياخشى ئۈنۈمگە ئىگە سامساقتىكى سامساق گۈڭگۈرتى ۋە ئامى ياكلىرىنىڭ باكتىرىيە ئۆلتۆرۆش ۋە باكتىرىيە ئۆلتۆرۆش ۋە باكتىرىيە سامساقنىڭ باكتىرىيەگە قارشى تۇرۇش رولى ئەڭ كۈچلۈك بولىدۇ سامساقنى ئاچچۇقسىغا چىلاپ ئىستىمال قىلسا ياكى سامساقنى ئۇششاق توغىراپ تاماق بىلەن بىللە  پۇشۇرۇپ يىسە ئۈچەي يوللىرىدىكى يوقۇملىق كىسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ  شۇڭلاشقا سامساق تەبى باكتىرىيەگە قارشى دورىدۇر ئۇنىڭدىن باشقا كىشىلەرگە سامساقتىكى سامساق ماددىسىنىڭ راك ۋە ئۆسمىنىڭ قانتومورلاردا تىز ئۆسىشنى چەكلاش ھەمدە راك ھۈجەيلىرىنىڭ قىرىشنى تىزلىتىش رولىنىڭ بارلىقىنى شۇنىڭ ئۈچۈن راك ھۈجەيلىرىنىڭ ئۆلتىرەلەيدىغانلىقىنى ياكى راك ۋە ئۆسمە دائىرىسىنى كىچىك لىتەلەيدىغانلىقىنى بايقىغان .
بىراق سامساقنىڭ مۇۋاپىق ئىستىمال قىلمىغاندا كىسەللىك ئەھۋالىنىڭ ئىغىرلاپ كىتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ مەسىلەن ئىچى سۈرۈش كىسەللىكىگە كىرىپتار بولغۇچىلار ئىچى سۈرىۋاتقان مەزگىلىدە ئەگەر خام سامساقنى كۆپ ئىستىمال قىلىۋەتسە ئەكىسچە ئىچى سۈرىشنى ئىغىرلاش تۇرۋىتىدۇ بۇ نىمە سەۋەپتىن؟ ئەسلى ئىچى شۈرىۋاتقان مەزگىلدە باكتىرىيە كەلتۈرۈپ چىقارغان ياللۇغلىنىش ئۈچەي دىۋارىنىڭ  تۇرۇپ بىخەتەرلىككە دىققەت قىلغان ئاساستا ئۇلىماقچى بولغان سىملەرنى بىربىرىگە تەككۈزۈپ تۇيۇق يول ھاسىل قىلغاندىن كىيىن بىز قوللاپ چىقىتىپ مەشھۇلات ئىلىپ بىرىشى كىرەك ،ئۇنداق قىلمىغاندا ئادەمنى توك سوقىۋىتىشى مۇمكىن  .....!
تۆۋەن بىسىملىق  توك يوللىرىغا تىگىپ كەتمەسلىك ،ئۆتكۆزۆش چانلىقىدا ئۆزگىرىش پەيدا قىلىپ ئۈچەي بەزلىرىنى ئاجرىتىپ چىقىرىشىنى تىزلىتىپ ئاقسىل ماددىسىنىڭ سۇ ۋە تۇز بىلەن ئالمىشىشنىڭ قالايمىقانلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىغان كۆپ مىقدارى سۇيۇقلۇق ئاشقازان بوشلوقىغا كىرىپ ئۈچەينىڭ لۆمشىشىنى كۆپەيتىپ ئىچى سۈرۈشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ بۇ ۋاقىتتا خام سامساقنى ئىىستىمال قىلغاندا سامساقتىكى سامساق ماددىسى  ئۈچەي دىۋارىغا تەسىر قىلىپ ئۈچەي دىۋارىنىڭ لۆممىشىنى تىزلىتىۋىتىدۇ شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا قان تومورلارغا قان تولوش ۋە سۇلۇق ئىشىقنى تىخىمۇ ئىغىرلاشتۇرۇپ كۆپلىگەن توقولما سۇيۇقلىرى ئۈچەي ئىچىگە كىرىپ ئىچ سۈرۈشنى كۆپىيتىۋىتىدۇ .
ئىچ سۈرگەن ۋاقىتتا خام سامساق بىلەن ئىچ سۈرۈشنى توختىتىشنىڭ ئۈنۈمى كۆپ ھاللاردا ئەكىسچە بولىدۇ  بىراق ئىچ سۈرۈش ئىغىر بولمىغان ياكى ئىچ سۈرمەي ئۈچەي يوللىرى باكتىرىيەدىن يوقۇملانغۇچىلار سامساقتىن 500 گىرام ئىلىپ ئۇنى ئىزىپ 38 سىسلىيە گىرادۇس قاينىغان 100 مىللىلىتىرلىق ئىسسىق سۇغا ئىككى سائەت چىلاپ قويوپ ئاندىن داكا رەخىتتىن ئۆتۆزۆپ ئۇنىڭغا ئاز مىقداردا شىكەر قويوپ ئارلاشتۇرغاندىن كىيىن ،قورامىغا يەتمىگەنلەر ھەر قىتىمدا 20~30 مىللىلىتىر ھەر 4~6 سائەتتە بىرقىتىم ئىچىپ بەرسە ياكى 20%لىك سامساق شىكەر قىيامىنى بالىلار ھەرقىتىمدا 5ــــــ10 مىللىلىتىر كۈندە ئۈچ قىتىم ئىچىپ بەرسە ئۈنۈمىنىڭ كۆرۈلىدىغانلىقى  كىلنىكىدا ئىسپاتلىغان ..!
زەيتۇنگۇل ئابدۇۋايىت تەرجىمىسى

ئاشپەز 2009-02-18 04:45
ئامال بار سامساقنى خام ئىستىمال قىلمىغان ياخشى

axpaz712 2009-03-25 13:52
         بىلدىم


پۈتۈن نەشرىنى كۆرۈش: [-- سامساق ۋە ئىچ سۈرۈش --] [-- top --]



Powered by phpwind v8.7 Code ©2003-2011 phpwind
Time 0.035530 second(s),query:2 Gzip enabled