ئۆتكەندە ئائىلىدە ساماۋەرنىڭ ئاچچىق شورپىسىنى تەييارلاشنى سۆزلەپ ئۆتكەن ، بۈگۈن ھاۋا قاتتىق سوغاق باشقا تاماق ئىتىشكە ئىرىنىپ قالدىم شۇنىڭ بىلەن ساماۋەر شورپىسى تەييارلايچۇ دەپ ،ئەزەناراق سەي كۆكتاتلاردىن ئىككى ئادەمگە يەتكىدەك ئاز ئازدىن ئېلىپ ساماۋەر شورپىسى قىلغان ، بەزىلەر ئەلۋەتتە قانداق قىلىشنى ئۇقىدۇ ئۇقمايدىغانلار ئۈچۈن پايدىلانسۇن دەپ يوللاپ قويدۇم .
بىرىنچى قىلدىغان ئىشىمىز ئەكىرگەن توخا گۈشىنى ئىككى ئۈچ قېتىم چاقىۋېتىپ سماۋەر قازىنىغا سۇقۇيۇپ تۇخۇ گۈشىنى قاينىتىۋالىمىز ،تۇخۇ گۈشى قاينىغاندا ئۈستىدىكى كۈپۈكلىرىنى ئېلىۋېتىپ ،ئادەمگىياھ ، زەنجخۋىل يالپاغچىسى ،ئىككىتال چىلان ۋە ئالقانىتنى سېلىپ شورپا قاينىتىمىز شورپىغا مىزلىك پۇراق كىرگىچە ، ياڭيونى ئاقلاپ يالپاقداب توغرايمىز سەي كۆتاتلارنى يۇيۇپ تەييارلايمىز ، سامساقنى ئىزىپ كۈنجىت مېيى ،جاڭيۇ، ئاچچىق سۇلار بىلەن تېتىتقۇ تەييارلىۋالىمىز ، شورپا تەييار بولغاندىن كىيىن غول پىيازنى بەش سانتىمىتىر چوڭلىقتا توغراپ سېلىپ جوزىغا ئەكىلىپ گازنى ئېچىپ يىيىشنى باشلىسىڭىز بۇلىدۇ . ئاساسلىق يەيدىغان سەيلىرىمىز ، يېسىۋېلەك ،مايلىق يېسىۋېلەك ،ياڭيو ، دۇفۇ ،چوڭ راك ، موگو ، تۇڭخاۋ ، نىپىز توغرالغان گۆش
ئاچچىق يىمەكچى بولسىڭىز ئۆتكەندە مەن سۆزلەپ ئۆتكەن ئاچىق ساماۋەر يېغىنى سېلىپ تەڭشىۋالغان تەم كىرگۈزگۈچكە چىلاپ يىسىڭىز بۇلىدۇ ، قانداق سىلەېگە يارىغان چىرايمۇ يە
ماۋۇسى گۈلقەنىتنىڭ