ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم ، سۈيۈملۈك مۇنبەرداشلار !
«ئاشپەز » مۇنبىرىنىڭ يىڭى ئەزاسى شاتۇت507 دىن سىلەرگە ئىگىلىپ تۇرۇپ ئوتلۇق سالام!
ھەممىڭلارنىڭ تىنىگە سالامەت ، ئىشلىرىغا ئۇتۇق ، ئۆتكەن ھەربىر كۈنۈڭلارغا خوشاللىق تىلەيمەن،
مەقسەتكە كەلسەك ، سۈتنى مىنىڭچە كۆپ ئادەملەر ياخشى كۆرىشى مۇمكىن ، شۇنداقلا تۇرمىشى-
مىزنىڭ ئايرىلماس بىر ئوزۇقلۇق تۈرى ، جۈملىدىن مەن كىچىكىمدە ئاپامغا بەك قانمىغان دەڭلا شۇڭا
سۈت قاتارىدىكى يىمەكلىكلەرنى قەۋەتلا ياخشى كۆرىمەن،شۇ سەۋەپ بۈگۈن دوسلارغا سۈتتىن ياسالغان
بىرقانچە خىل يىمەكلىكلەرنى تۇنۇشتۇرۇپ ئۆتەي ..............
( بىلىدىغانلار جىم تۇرۇپ تۇرۇڭلار ھە! مەن دەۋالاي)

1.ئىرىس
خۇرۇچ : سۈت ، شىكەر
ئۇسۇلى : سۈت 5 پىيالە ، شىكەر 1 پىيالە (ئۆلچەم ھىساپلىنىدۇ) ئىككىسىنى قوشۇپ ،رەڭگى ناۋات رەڭ
قۇييۇق بولغىچە قاينىتىمز ، تەخمىنەن 4 سائەت ئەتىراپىدا قايناتساق بۇلىدۇ .
2.سەنىك
خۇرۇچ : گۈرۈچ1پىيالە ، تۇخۇم 4تال ، شىكەر يېرىم پىيالە (ئېھتىياجغا قاراپ تەڭشىسەك بۇلىدۇ)
ئۇسۇلى : گۈرۈچنى سۇدا چالا پۇشۇرۋالىمىز، ئاندىن لىسقا ئېلىپ تەكشى يېيىتىمىز ، تۇخۇم بىلەن شىكەرنى ،
يەنە ئىككى قوشىق سۇ ئارلاشتۇرۇپ تازا ئارلاشتۇرۇپ ، يېيىتىلغان گۈرۈچنىڭ ئۈستىگە تەكشى يېيىتىمىز ، ئاندىن
لىسنى دوخوپكىغا سېلىپ 25 مىنۇت ئەتىراپىدا پىشۇرساق بۇلىدۇ.
3.قايماق يوتازا
خۇرۇچ : ئۇن 2پىيالە ، تۇز ، پىششىق قايماق . تۇخۇم 1 تال
ئۇسۇلى : ئۇنغا تۇخۇمنى چىكىپ ، تۇزدىن ئاز سىلىپ ، لەغمەن خىمىرىدەك يۇغۇرىمىز ، خېمىر تىنغاندىن كىيىن
يۇمىلاق قىلىپ يايىمىز ، ئاندىن يايغان خېمىرنىڭ ئۈستىگە قايماقنى تەكشى قىلىپ يېيىتىپ ئازىرىق تۇز سىپىۋىتىپ
يۆگەيمىز ، ئاندىن قاسقانغا سېلىپ دۈملەيمىز .
4. سۈت ئاش
خۇرۇچ : سۈت ، گۈرۈچ
ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن گۈرۈچنى پاكىز يۇيۇپ ئاندىن ئۈستىگە سۈتنى قۇيۇپ قاينىتىمىز ، شويلىغا ئوخشاش بۇلىدۇ ،
پىشقاندىن كىيىن تۇز ياكى شىكەر سىلىپ ئىستىمال قىلسا بۇلىدۇ .
5. ئىرىمچىك
خۇرۇچ : سۈت
ئۇسۇلى : سۈتنى ھىچنىمە قوشماي قاينىتىۋىرىمىز ، تاكى مۇنەك مۇنەك بۇلۇپ سۈيى تۈگىگىچە ، ئاندىن سۈزىۋىلىپ
ئۈستىگە ئازىراق شىكەر يىيىتىۋەتسەك بۇلىدۇ ، (تاتلىق قىلىش ئۈچۈن )
بۈگۈنچە مۇشىنى يوللاپ تۇراي ، ئەتىگىچە يەنە يوللارمەن .
مۇنبەرداشلار بۇلار پەقەت مىنىڭ ئىتىش ئۇسۇلۇم ، ئارتۇق ياكى كەم قالغان يەرلىرى بولسا تۇلۇقلاپ قۇيارسىلەر ....
مۇنبەر پىكىر ئالماشتۇرۇش سورونى بولغاندىن كىيىن .......................