ماتىريالى:مايلىق يېىسۋېلىك(يۇبەسەي)500گىرام ،قاقمۇچ ،سامساق،زەنجىۋىل،غولپىياز
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،كۈنجۇت مېيى،شېكەر (بەك ئاز)
تەييارلاش :مايلىق يېسۋېلىكنى قۇلاقلىرىدىن ئاجىرتىپ .پاكىز ئادالاپ 3~4قېتىم پاكىز
يۇيۇپ .تەييارلىۋالىمىز .غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىللەرنى ئۇششاق توغرىۋالىمىز .
قازانغا سۇقۇيۇپ قاينىغاندا مايلىق يېسۋېلەكنى سېلىپ چالاپىشۇرۇپ سۇزىۋېلىپ،سوغاق
سودا چايقاپ تەييارلىۋالىمىز
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا يېرىم چۇمۇچ ماي قۇيۇپ،قىزىغاندا ، غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىل
قاقمۇچلارنى سېلىپ،ئازراق قورۇپ مايلىق يېسۋېلەكنى سېلىپ ئازراق سۇقۇيۇپ قورۇپ
تۇز سېلىپ تۇزتەمىنى تېتىپ ئازراق ئاق شېكەر ،كۈنجۇت مېيى تېمىتىپ تەخسىگە ئېلىپ
ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.

ئالاھىدىلىكى :تەمى ئاچچىق چۇچۇك يىيىشلىك بۇلۇپ تەييارلاش قولايلىق بۇلۇپ
ئادەم بەدىنىگەبولغان ئۇزۇقلۇق مىقدارىن ئىنيايىن يۇقىرى
تور بېتىمىزنىڭ تەرەقىياتى ئۇچۇن ئاستىدىكى ئېلاننى چىكىپ قۇيۇڭ!!!!!