hantagri illikdunya.biz sohpat
تۇز
مۇنبەر نازارەتچىسى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 3
نادىر تېما : 7
يازما سانى : 639
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 344(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-04
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز بېلىق گۆشى تەييارلىندىغان قورىمىلار دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2011-03-19)
ماتىريال:قوي گۆشى( قوۋۇرغا) ،قىزىل سەۋزە،ياڭيۇ،باش پىياز،پەمىدۇر،ئاق ئۇن،قىچا ماي.

ئىشلەش ئۇسۇلى:1-500گىرام ئۇن،پىتىر لىق،تەييارلىۋالغان ئۇنغا بىرتال تۇخۇمنى چىقىپ ،مۇۋاپىق مىقتاردا تۇز سىلىپ ئىلىشتۇرۇپ،مۇۋاپىق مىقتاردا سۇقۇيۇپ ئىلەشتۈرپ بوش يۇغۇرىمىز.

2-تەييارلىۋىلىنغان قوي گۆشىنى مۇۋاپىق چوڭلۇقتا چاناپ تەييارلاپ قويمىز،ھەم تەييارلانغان،قىزىل سەۋزە،ياڭيۇ،باش،پەمىدۇر،  باش پىياز لارنى توغراپ،تەييارلىۋالمىز.

3-قازانغا مۇۋاپىق مىقتاردا سوغۇق سۇقۇيۇپ تەييارلانغان قوي گۆشىنى تەييارلانغان باش پىيازنى، سىلىپ قاينىتىپ سۈزۈپ تۇرۇپ پۇشۇرىمىز،80% پىشقان چاغدا شورپا ئۈستىدە لەيلەپ چىققان نەرسىلەرنى ئېلۋىتىپ،مۇۋاپىق مىقتاردا شورپا قالدۇرۇپ قۇيۇپ باشتا،تەييارلانغان ،قىزىل سەۋزە نى سىلىپ 5 مىنۇتتىن كىيىن،توغرالغان ياڭيۇ،  پەمىدۇر قاتارلىق ماتىرياللارنى سىلىپ دۈملەپ قويمىز.

4-تەييارلانغان  پىتىر خىمىرنى 100گىرامدىن زۇۋۇل قىلىپ ، بىردىن بىر دىن  قۇرۇق ئۇن سىپىپ يۇپقا قىلىپ يىيىتىپ قىپا مېيىنى ئۆستىنگە تەكشى سۈركەپ ،دۈملەنگەن گۆشنىڭ ھەم ماتىرياللنىڭ ئۆستىنگە يىيىتىپ سىلىپ قويمىز،ئارقىدىكى يىيىتىلغان خىمىرنىمۇ ئوخشاشلا قىچا مېيى سۈركەپ ،ئۆستىنگە يىيىتىپ قويساق بولدۇ ، ئاندىن چۆكە بىلەن چىشىپ چىشىپ يىيىتساقمۇ بولدۇ ھورنىڭ چىقىشىغا ئاسان بولشى ئۈچۈن،ئاندىن ھەممە ئۇن يىيىتىلىپ بولغان دىن كىيىن 10 مىنۇت دۈملەنسىلا ،ئىستىمال قىلالاي سىز .

مانا بۇ قۇمۇلنىڭ ھەقىقى ئەركەك قويلىرىدىن قىلغان داڭلىق يەرلىك ياپمىسى.

[attachment=844]
[attachment=845]  

'قومۇل ياپمىسى
ئاپتورى: ئەركىم

چاقماقتىن ئوت سوراپ ئالغان جەريان بار،

تاشلاردىن تۆمۈرنى تاۋلىغان تارىخ.

يا ئوقى،تاش پىچاق،تاش پالتا بىلەن،

قورام تاش-تاغلارغا پۈتۈكلۈك يازىق.



پايانسىز يايلاقنىڭ پاك ھىدى ھەردەم،

ئانا دەريا ئۆركىشى،شاۋقۇنى بۇندا.

بۇغداينىڭ چۈشىنى بۇزۇپ تاش تۈگمەن،

يارغۇنچاق مەدەنىيەت قىلماقتا پەيدا.



ئۆتمۈشنىڭ ئاتلىرى دۈپپۈرلەپ كېلەر،

ئىقلىملار سەلتەنتى شۇ بۈيۈك كارۋان.

ئېرا ھەم توتىمنىڭ سىماسى مەڭگۈ،

ئەجداتتىن-ئەۋلادقا ئۇدۇم بۇ تائام.



قۇۋەتتە ئوغۇزغا تەڭداش يېگەنلەر،

تۆرىدە ئولتۇرغان ھەركىشى خاقان.

مۇقەددەس جەم بولۇش پەيتىدۇر شۇچاغ،

ھۆرمەتتە مېھمان خان، قۇتيار ساھىپخان.



ياشارغاي ياپمىنى يېگەن بوۋىلار،

قېرىپمۇ چېھرىدىن قالماس مومىلار.

قىز-ئوغلان ماداردا مات قىلىپ ياۋنى،

ئاقىل،شوق چوڭلىسۇن ئىزچى بالىلار.




2007-يىلى9-ئاينىڭ22-27-كۈنىلىرى......قومۇل


مەنبە:سەمەرجان
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+300(ئاشپەز) مۇنبەرئۈچۈن ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-05-18 01:15 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تۇز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    nuzugum

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 15
    نادىر تېما : 8
    يازما سانى : 2102
    شۆھرىتى: 21484 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 26320 دوللار
    تۆھپە: 123 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2485 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 387(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-13
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ماڭىچۇ؟
    udum
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-05-18 02:24 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( nuzugum ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە بۈغداي ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش